ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 260
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
+1 за сладоледа. Освен него и небет шекер + ритуално пиене на ментов чай вечер. Скарана съм с лекарствата аз.
Много ви благодаря за информацията за бележките. На нас на РС нищо не ни казаха за отсъствията тази година. Чух от комшийката, че са са върнали старото положение с бележките по домашни причини. Но за лекарските, нищо не знаех, та добре че сте вие! Hug
Дъждче, да, РР = развитие на речта. Не знам защо и по него имат отделна оценка, като не е отделен предмет... Но на девойката определено не й стига времето за преразказите, нито за т.нар. 5-минутки по човеците, БЕ и математика, които госпожата редовно им пуска. Оказа се, че те я притесняват най-много и като чуе "5-минутка" и се паникьосва по подразбиране.

# 481
Не се сетих, че е развитие на речта. Нали вкараха нови имена на предметите и помислих, че пак нещо са променяли. И при нас има оценки на отделни компоненти понякога.
5-минутка наистина звучи стряскащо. Моята също наскоро каза, че не й стигнало времето за някакъв преразказ.
Аз пък онзи ден сънувах, че правя контролно по ЧО и не знам как да отговоря на повечето въпроси Joy
Преди това бях мърморила на детето цяла събота да си прочете урока, а тя така и не го направи.

Сладолед абсурд да дам за болки в гърлото. Топли чайове, кофлети, фитолор таблетки за смучене, клеева тинктура, гаргара със сок от лимон или ябълков оцет, или сол и сода.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 13:58 от Пролетен дъждец

# 482
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ФКРУ ми беше ново и изненадващо.
май вече нищо не може да ме изненада.
"Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 483
Физическа красота и развитие на ума Mr. Green

# 484
хахахаха!
красота - да. Simple Smile
на мен на един англоезичен, неподходящ за дами, израз ми заприлича и силно ме смути.

# 485
  • sf
Моят изкарал 2ка по ДБТ. Не се залепило нещо, той се ядосал и го хвърлил в коша 😂 Казах му, че даже и да е грозно, трябва да го покаже и той " Ама сега караш ли ми се за тая 2ка?" 😂😂😂

# 486
  • София-Младост
Тонзилотрен давам при болки в гърлото, отделно витамини, чай и т.н.
На всички входни има 6-ци.
Онзи ден гледах задачите от мат.състезание Хетър Петър...да не се изхвърлям, но имам чувството, че и 1/3 няма да може да реши.

# 487
тази година бяха много по-трудни от предните години.
няма лошо, ако всичко е лесно няма да е интересно Simple Smile

# 488
  • Перник
И в този ред на мисли, я кажете за болки в гърлото, без кашлица, какво давате?

Тонзилотрен, клеева тинктура, вит. Ц, чай с мед и лимон, но не горещ. На себе си давам и сладолед, на детето - по рядко, че баща му не одобрява този метод на лечение Simple Smile

На нашата родителска среща пък казаха, че няма освобождаване по домашни причини, поне не както преди. Сега, ако много държиш детето да отсъства, пишеш молба до директора, учителите се събират на съвет да я одобряват, и така.

# 489
  • София
За домашните причини не бяха ли три дена за цялата учебна година, в които родител може да освободи детето?

# 490
  • София-Младост
Още са си три, обаче от миналата година молиш предварително...До седем Педагогочески съвет решава и такива измишльотини.
Преди беше обаждаш се класната, че утре се налага да го няма по дом.причини и други ден го пращаш с бележката.
Що да е сложно като може да е много сложно.

# 491
Моят изкарал 2ка по ДБТ. Не се залепило нещо, той се ядосал и го хвърлил в коша 😂 Казах му, че даже и да е грозно, трябва да го покаже и той " Ама сега караш ли ми се за тая 2ка?" 😂😂😂
И нашият хубавец имаше подобно изпълнение миналата седмица - някакъв ключ по ДБТ не му се получил и го нарязал...Все още съм в очакване на двойката, но поне съм подготвена...
Иначе, 5-ци на входните има по английски и български език, другото - 6-ци...
Тези неща с извинителните бележки са ми толкова непонятни...Дано нашата ЛЛ да е благосклонна и наясно за какво иде реч...
Предстои екскурзия по Плевен...Слава богу, тази година и двамата са в един ден в една и съща посока...

# 492
  • от Луната
Аз също явно съм от либералните майки като Dive и се бях съгласила на кичури направени със степче, но тя се отказа. Купихме 2 тебешира за коса, но ефекта им е толкова калпав, че пак сама се отказа, против боята съм, аз още не се боядисвам та тя ще го прави, а преса и маша 2 - 3 пъти за повод се е случило. Къдри и чупки правим със сплитане на влажна коса. Лак и гел се налагат да слага, когато има излизане на сцена.
      Гримира се и се лакира, когато е ваканция и то когато кифлеят с приятелки  Mr. Green, купила съм и от оцветените балсамчета за устни. Има тоалетна вода детска, но я ползва рядко. Купих измиващата пяна на Хималая лятото и с кеф си чисти лицето. От кристал още няма нужда. Обаче напоследък се появи доста пърхот и ще трябва да взимам специален шампоан  newsm78.

За епилацията я свършихме вече преди около месец и то защото каката дойде в къщи да я уча как се прави и тя изяви желание да пробва. Разреших, защото тя си е доста косматичка и от няколко години и прави впечатление, а откакто тръгна на училище ме врънка да ги маха и все отбивах атаките с довода, че е още малка. Установи, че с епилатора е по добре, отколкото с лентите, но аз я епилирах, че сама като го прави много боляло  Mr. Green.

С облеклото е на моменти, понякога не ми дава да доближа гардероба, но понякога само аз трябвало да избирам, разбира се като я питам за мнение  Mr. Green. Дънки много рядко обува, не можела да се движи с тях, предпочита клинове и анцузи.

Само гледат да усложняват и без друго многото бумащина  #Cussing out.
Входните по математика 5 изкара на поправка, след като на първото половината клас имат двойки, и то не защото са решавали грешно. Те просто не са решавали, а 2 - 3 са ревали, че много трудни задачи им дали, други ги успокоявали и часа минал  hahaha. По човеците има 6, както и по английски, а по Бел има 4 и в момента е наказана с много писане и решаване на задачи и почти никакви забавления, докато не ми донесе 6  Twisted Evil

# 493
Моят заплес, хем ходи при една госпожа от другия клас с още едно девойче от класа на т.нар." консултации", а всъщност решават задачи от състезания и олимпиади. Готвеха се за "Хитър Петър" и вчера ми заявява аз мислех, че състезанието е другата събота, а то било тази, която мина. Rolling Eyes Пак е спал, когато госпожите са му говорили. Сега ми говори, че ще има друго състезание, дано поне там да запомни правилният ден и час. Голям ентусиаст е - само да чуе състезание и  се е записал. Трябва да погледна графика на състезанията, но и аз имах много ангажименти, пък и си мислех, че мога да разчитам на него. По-голям става, но май и по завеян.Thinking

# 494
  • София
Моят заплес, хем ходи при една госпожа от другия клас с още едно девойче от класа на т.нар." консултации", а всъщност решават задачи от състезания и олимпиади. Готвеха се за "Хитър Петър" и вчера ми заявява аз мислех, че състезанието е другата събота, а то било тази, която мина. Rolling Eyes Пак е спал, когато госпожите са му говорили. Сега ми говори, че ще има друго състезание, дано поне там да запомни правилният ден и час. Голям ентусиаст е - само да чуе състезание и  се е записал. Трябва да погледна графика на състезанията, но и аз имах много ангажименти, пък и си мислех, че мога да разчитам на него. По-голям става, но май и по завеян.Thinking
wind and fog , следващото е на 1 ноември- “Черноризец Храбър”, но се пада сряда.

Общи условия

Активация на акаунт