ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 165
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Моят син не би издържал да яде само 3 пъти през деня...аз също. Имам задължително две междинни хапвания на плодове и/или зеленчук. Той закусва вкъщи в 7часа зърнена закуска или мляко с бисквити. ...няма начин да издържи до 13-13.30 когато обядват в училище.

# 151
  • Перник
За мое съжаление Калоян си носеше храна от вкъщи само в първи клас. Във втори също ходеше на занимална, т.е. прекарваше в училище времето от 7:30 до 15:00-16:00 часа. Безплатната закуска не винаги става за ядене, а плодовете принцът си ги носи вкъщи, за да бъдат нарязани на парченца и тогава ги яде Blush Във втори клас си купуваше обяд от лавката (най-често - пица) Confused В трети клас спряхме занималната, съответно и обедите в училище. Но ако е цял ден там, предпочитам да си носи и хапва нещо домашно приготвено/плодове/зеленчуци вместо кубети/чипс и подобни боклуци. Аз самата в работни дни закусвам в 7 часа и в 10:00 вече съм гладна. Хапвам нещо, обикновено плод, в 12:00 - 12:30 обядвам, в 15:00 отново съм гладна и започвам да си похапвам. Цял живот съм се хранила начесто  и по малко и не смятам, че това ми е навредило по някакъв начин. За мен е много по-важно КАКВО се яде Hands V

# 152
Относно храната, и преди съм споделяла, че Дребен си носи нещо малко за прихапване до обяд. Почти не закусва вкъщи, защото не й се яде рано сутрин и бая огладнява, ако кара само на половин препечена филия и чаша чай от 7,30 до 13 часа. Обикновено си носи плод или нещо друго малко.

В тази връзка, много съм доволна, че си почивам и от тези си задължения през ваканцията. Докато Дребен пътешества, моите кулинарни усилия се изчерпват до правенето на сангрия (която усъвършенствах) и салата Simple Smile

Малката още не е прочела книгите от списъка, но за сметка на това аз й взех една нова, в която се влюбих и с удоволствие прочетох - "Принцеси, забравени и безизвестни" на издателство "Рибка". Страхотни илюстрации и текст с много чувство за хумор. 

# 153
Роник, и аз си спестявам готвенето, когато девойката отсъства Simple Smile

Относно яденето, сутрин изобщо не й се закусва. Най-често пиеше фреш от моркови и ябълка. По-рядко половин филия или половин банан. В 10 имат плод. Могат да ядат колкото искат, но моята го докарва обикновено до половин или 3/4 ябълка. Обядът беше 11.50.

# 154
  • Sofia
Цял живот съм се хранила начесто  и по малко и не смятам, че това ми е навредило по някакъв начин. За мен е много по-важно КАКВО се яде Hands V
Точно. Не само, че не ти е навредило, а е по-добре. И у нас сме така.

# 155
  • от Луната
Раница купих средата на 3 клас, защото старата здрава лидълска вече била омръзнала Smile
. Цената беше смешна, около 20 лв с доставката, като същата в магазин тук е 55 лв. Мисля, че бях давала и линк в темата

# 156
  • Перник
Раница купих средата на 3 клас, защото старата здрава лидълска вече била омръзнала Smile
. Цената беше смешна, около 20 лв с доставката, като същата в магазин тук е 55 лв. Мисля, че бях давала и линк в темата

Беше давала, и то неведнъж, ама аз не съм го запомнила. Та тия дни си мислех да те помоля да го дадеш пак Blush

# 157
  • от Луната
Ето Светле https://promoclub.bg/product-preview.php?id=2367. Модела е същия, само десена е различен. Даже се замислям дали да не поръчам още една резерва да има.

# 158
  • В светлината на слънцето
Съгласна съм, че е добре да се яде по-често и в по-малки количества.  Peace Но не и непрекъснато! Стига бе хора - децата са от 8,30 до 12.30-13,30 в училище. Няма да умрат от глад, ако не ядат във всяко междучасие! Не разбирам честно казано, това залитане по американския училищен модел на хранене - с кутии. Само че там децата са цял ден на училище, а не до обяд. Вярно, модно е - друго си е да кажеш, че детето носи кутия с храна, а не се храни просташки у дома (или на стола). Извинявайте, ама си е маниащина, а не стремеж към здравословно хранене. Пак казвам, ако е цял ден на училище, е друг въпрос. Но да се прави, ако детето е само до обяд, това вече е показност. 

# 159
  • Перник
Ето Светле https://promoclub.bg/product-preview.php?id=2367. Модела е същия, само десена е различен. Даже се замислям дали да не поръчам още една резерва да има.

Много ти благодаря! Разгледах и набелязах няколко, но да видим негово височество дали ще ги хареса Rolling Eyes

# 160
Съгласна съм, че е добре да се яде по-често и в по-малки количества.  Peace Но не и непрекъснато! Стига бе хора - децата са от 8,30 до 12.30-13,30 в училище. Няма да умрат от глад, ако не ядат във всяко междучасие! Не разбирам честно казано, това залитане по американския училищен модел на хранене - с кутии. Само че там децата са цял ден на училище, а не до обяд. Вярно, модно е - друго си е да кажеш, че детето носи кутия с храна, а не се храни просташки у дома (или на стола). Извинявайте, ама си е маниащина, а не стремеж към здравословно хранене. Пак казвам, ако е цял ден на училище, е друг въпрос. Но да се прави, ако детето е само до обяд, това вече е показност.  
Подкрепям мнението ти за кутиите на 100%. Но според мен честото ядене по малко в дългосрочен план може много да навреди. И не става въпрос за наднормено тегло. А тази мода с кутиите е направо отврат. Цял ден се разнася храна, с която се омазват учебници, тетрадки, цапа се класната стая и подобни екстри.

# 161
Ей, Богу, няма да спра да се изумявам от някои постове. Какво ви брига хорските деца какво ядат, колко ядат и от какво го ядат. Свят шарен, хора различни. Въобще не би ми направило впечатление, ако ще децата в шепи да си носят храната, камо ли да тръгна да го коментирам. 

# 162
При нас нещата са решени кратко и ясно - забранено е внасяне на храна в училище. Няма и откъде да си купиш, така че само в стола може да се яде.

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и при нас Simple Smile
за лятната ваканция си носи.
в кутия Simple Smile Simple Smile
защото съм преценила, че по-малко се мачкат плодовете и зеленчуците. и защото ми е все тая кой какво ще си помисли.

но ако някое дете си носи в плик нито ще ме възмущява, нито ще ме нерви. така са решили - така са направили.
по-важно ми е да няма деца, които да се подиграват, да обиждат или да се изживяват като тартори - те да решават кое дете с кое има или няма право да си играе.
и учителите да са си на място и да не позволяват това да се случва.

# 164
  • В светлината на слънцето
Ей, Богу, няма да спра да се изумявам от някои постове. Какво ви брига хорските деца какво ядат, колко ядат и от какво го ядат. Свят шарен, хора различни. Въобще не би ми направило впечатление, ако ще децата в шепи да си носят храната, камо ли да тръгна да го коментирам.  

брига - нямам идея какво означа тази дума на чист български език.
Мен лично изобщо не ме вълнува какво, кога и как го ядат хорските деца, просто имам позиция по въпроса и споделям моето лично мнение, с което никого не ангажирам. Или може би вече е забранено да имаме такова? За другото си права - свят шарен, хора различни.

Общи условия

Активация на акаунт