Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 718
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Абсолютно лаишко мнение, но възможно ли е тази миризма да се дължи на отлагане на течния прах по тръбите?Доколкото разбрах, досега си го сипвала в чекмеджето, а предвид малкото количество вода, с което пере пералнята, не е ли възможно да не е успявала да го "отведе" от чекмеджето до барабана?
И така по вътрешната част на маркучите се е натрупал гел, който развъжда всякакви миризми.    Laughing

Присъединявам се към мнението-въпрос на Amour*. Според мен също има някакво запушване, прегънат маркуч...знам ли. След като има майстор на перални вкъщи, задължително трябва да се прегледа всичко от-до. Описаното неизпиране, тая мъка, е истински кошмар.

# 316
Да докладвам на бързо  Blush

Прането излезе чисто мръсно, но понеже е доста захабено, едва ли ще го извадя бяло някога. Следващия път ще накисна да речем известно време и тогава ще пусна да пера. За миризмата ще разбера тази седмица като почнем да носим дрехите. Те винаги миришат горе долу добре като изпрани, и като се поносят тогава почват на мухъл да миришат.

Наближава да изхвърля бельото скоро, та като взема ново ще процедирам както до сега с окси и прах, ще взема по нататък и прах на прах и дано има подобрение.

След тегленето ми излезе, че слагам 2,5кг дрехи (даже трудно достигнах 2,5кг, но наслагах разни дори и прани дрехи за да ги достигна), т.е. средно пране. Сега лятото понеже всичко тънко и не са тежки, но зимата с тия якета, блузи сигурно лесно ще минавам на голямо пране. Чашката ми е разграфена на 5. За средно пране дават първа чертичка. И сега видях, че пише че чашата се слага вътре.

# 317
Тези дни си купих два комплекта чаршафи от много хубава материя. Едните в бяло и бежово, другите - комбинация от тъмно и светло синьо. Сложих ги да се перат заедно с една цветоулавяща кърпичка, защото "то е памук"  ooooh! ooooh! Как можах още се чудя! Сега ги извадих, синьото е пуснало здраво и новите ми чаршафи са като захабени и на цветни петна. Имах спомен, че коментирахте за някакъв препарат за последващо третиране в тазкива случаи, но го  търсих и не можах да открия. Моля за помощ.

# 318
  • София
Вениш за цветно?

# 319
  • София
vici75, сега ти разгледах машината - ти сериозно ли смяташ, че тя няма никакви опции за нагласяне и единствената ти възможност е да набуташ дрехите и да натиснеш старт и какво то стане?
Машината ти има чудесни възможности, които явно не умееш да използваш. Прочети си упътването и спазвай инструкциите. Елемента ни са - като за американци.
Пери си памучните дрехи на програма за памук, ако имат видими замърсявания (а те явно имат, след като пишеш, че излизат с мръсотията, с която са влезли в пералнята), избери опцията Soil Level - Heavy, нагласяш температурата на Warm/Warm (в този случай ще пере на 60 градуса и ще плакне с топла вода, което е суперфункция, защото чудесно отмива препарата от тъканите), добави Extra Rinse за още по-добро изплакване (това е важна опция при икономичните откъм вода машини) и накрая добави и Stain Cycle против петна. Почти всички тези опции ги имаш за всяка от програмите си.
Просто не е възможно да не изпере.
Разбира се, важно условие е  да използваш ПРАВИЛНА дозировка - след като си поне от 8 години в Щатите, нормално е да разбереш още на 8ия ден какво значи medium, large, extra large load - има интернет все пак, и да съобразиш количеството пране и препарат.
Не мога изобщо да си представя как някой 8 години ще подменя дрехи поради неизпиране на всеки няколко месеца и няма да успее да се научи да си ползва машината.  ooooh!

# 320
Явно не разбираш какво се опитвам да обесня от няколко дена насам. Не знам защо реши, че не съм пробвала нищо и не знам как да си пусна и спра пералнята.

Мръсотията по дрехите е натрупано от не изпрано предни пъти т. е. вече захабено. Много ясно, че пресни петна от каквото и да е ще третирам преди основно пране. Въпроса ми беше къде евентуално бъркам и какво още мога да направя към вече съществуващите програми. До тук не знаех, че праха се слага с чашката, както и на око слагах дрехите, което няма кой знае колко разлика от опита ми с тегленето.

Продължавам да търся решение на проблема. Всъщност ти казах, че хората около мен са със същия проблем. Не съм само аз. Друг е въпроса кой с какво се задоволява и дали му се задълбочава.

# 321
  • Ловеч
Здравейте!
Когато се пуска програма с предпране какъв препарат се слага в отделението за предпране? Чудя се мога ли да ползвам такава програма за по-замърсените детски дрехи?

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 22:15 от radina_k86

# 322
Може. Слага се същия прах като за основното...

# 323
  • Ловеч
Слагам прах за пране и в двете отделения, така ли? А какво количество?

# 324
Слагам прах за пране и в двете отделения, така ли? А какво количество?
Божкеее, че няма емот, който се кръсти. Прочети си книжката към уреда, там подробно всичко е описано. Ако нямаш си го дръпни от гугъл. На колко си години newsm78

# 325
Бел Ами,извинявай че се намесвам но годините изобщо не са критерий...Свекърва ми е над 50 и не спазва абсолютно никакви правила при пране.Тя книжката не си я пази,но и да беше едва ли щеше да я ползва..Мери праха на око(демек налива течен колкото прецени)Опитах се да и обясня,че има дозировка на гърба на праха и е хубаво да се спазва,да не ползва само кратки програми...Изчистих пералнята,която беше в окаяно състояние,и какво ли още не..Така че,не е важно на колко години си,а дали ще се вслушаш в това което ти казват..И по-добре да се пита,когато нещо не се знае.Аз също не бях наясно с много неща,докато не открих темата.

# 326
  • Русе
Е,то да се пита, ама за нещо, дето няма от къде да го видиш. В случая на всяка кутия с прах е посочено какво количество се слага в отделението за предпране и какво в основното отделение.

# 327
В общия случай 1/3 от дозата се слага за предпране, а остатъкът - за основно пране.

# 328
  • Ловеч
До сега не съм ползвала подобна програма, а и в момента нямам достъп до книжката, затова ми беше по-лесно да пиша тук. Не виждам нищо лошо в това да попиташ, когато не знаеш. Предполагам, че и тази тема като повечето във форума е за взаимопомощ, а не за нападки и доказване кой колко е добър и колко знае 😉
Теди, Гес, благодаря ви! 😊

# 329
  • София
Нещо се разочаровах от течния Персил, новия. Пуснах една бяла покривка с петно от череши, на 60 градуса. Не го третирах с нищо. Както го пуснах, така го извадих. Дори не е избледняло. А го дават за летни петна...

Общи условия

Активация на акаунт