Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 887
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Аз си смъкнах две приложения и си пиша всичко там

може ли да споделиш кои са

Благодаря ти!
pregnanxy + и ovia pregnancy

# 151
Здравейте!
Питах при февруарките, но да попитам и тук:
Терминът ми е на 20-ти февруари. От днес си имам положителен тест, въпреки че подозирах от доста време. И имам един въпрос - цикълът ми е започнал на 15-ти май, а единственият ден, в който съм правила секс беше на 31-ви май. Като смятам по календарите и напиша за първи ден 15-ти, ми дават, че оплождането е било на 29-ти, а то е невъзможно да е било тогава. Те смятат, че оплождането е след 14 дни, което при мен не е било така. Та кой ден да смятам за първи - 15-ти, който е началото на цикъла или 14 дни преди 31-ви, което се пада 17-ти?

Здравейте първи ден е винаги първия ден от М на последният МЦ. При мен също е подобна ситуация, защото при мен е нередовен и е на около 32-33дни, за това изчакайте средно около 10 дни закъснение и отидете на преглед, колкото повече минава времето толкова по точно се определи кога да очаквате бебо! Успех и леко бременеене!

# 152
Длъжна ли съм в седмата г седмица да уведомя работодателя,че съм бременна с документ от гинеколога?Нищо от естеството ми на работа няма да се промени така или иначе,по скоро ще ми намали смените и заплащането  Thinking

# 153
Няма такова нещо.

# 154
Благодаря,получавам противиречиви съвети и исках да съм сигурна законно как е.Доста ми е сух закона признавам и нищо не разбирам  ooooh!

# 155
Пишеш, че работиш на смени. Ако полагаш и нощен труд,  мисля, че има някакво ограничение за бременни жени. Провери в КТ.

# 156
Виж тези сайтове например
за да се ориентираш, но не си "длъжна" нищо, в повечето статии пише, че в 7г.с. вече "било хубаво" да се каже на работодателя, но то е ако работата ти не е благоприятна за бременността.

# 157
За нощен труд знам,два дена по 12 и толкова почивам,такива са ни смените,само през деня.Благодаря,просто след отпуската ще почвам септември с болничните,главно заради корема и да не се преуморявам,а и да имам време да се подготвя за първото ми бебче  Blush

# 158
Аз казах на моя работодател в 16 г.с . Просто ме беше страх поради предишна неуспешна бременна. А и почнах да ставам обла Wink

# 159
Аз казах в 8 г.с. по телефона, понеже офисът на фирмата ни не е в града, в който живея и работя. Не съм уведомявала с документ. Ходих на работа до 12 г.с. Разбира се, всичко е индивидуално и зависи от естеството на работа.

# 160
Аз сега влязох в 22ра. В 23та излизам в болничен.

# 161
  • Пловдив
Аз казах,че съм бременна в 11г.с.Работих до 22г.с.,сега съм вече в болничен.

# 162
gl_kirilova, а и на всички останали, които са в първата половина на бременността си, мога да препоръчам My pregnancy journal - страхотен дневник за бременност, който хем ще пази важна информация, хем ще Ви остане страхотен спомен! Единствената забележка е, че е на английски, ако това представлява проблем за някого.
Иначе вътре има разделено всичко по седмици с място да си пишете как се чувствате - енергия, гадене и прочее. Освен това има графи като списък за пазаруване и списък с предпочитани имена.

Аз с много кеф си го попълвам всяка седмица и отбелязвам важните моменти, към които ще ми е полезно или мило един ден да се върна. Heart Eyes

Можете да си го поръчате от тук: https://goo.gl/hTH1ku, аз на друго място не съм го намирала. С чисто сърце казвам, че си струва всяка стотинка, особено при факта, че в България нямаме много опции и ако искаме по-голям избор трябва да поръчваме от чужди сайтове. :/

# 163
Аз ще работя до края на септември,после ще се местим в друго жилище и така или иначе ще почне да ми тежи и корема предполагам.  Whistling
Моята идея пък е за обикновен албум за снимки,сега си имам само първите от 5г.с.,където е само точица,но от всеки преглед ще си правя и на мен,въпреки че още нищо не ми личи,подута съм,но не съм сигурна това брои ли се за корем?  newsm78
Имате ли вече странни сънища,объркани и нелогични?Сънувам непознати хора или познати с които не съм се виждала и чувала повече от десет години и за които не съм се сещала от толкова поне.Мен ме прескочи май повръщането,гадене само като се преуморя или ми е много топло,но тези сънища и умората ме  Tired

# 164
Имате ли вече странни сънища,объркани и нелогични?Сънувам непознати хора или познати с които не съм се виждала и чувала повече от десет години и за които не съм се сещала от толкова поне.Мен ме прескочи май повръщането,гадене само като се преуморя или ми е много топло,но тези сънища и умората ме  Tired

Имам странни сънища от мнооого рано, може би от 5-6г.с. Mr. Green Голям филм е.
Не бързай да се радваш за повръщането. И аз бях така, но в 8ма седмица като ме хвана и чак в 16та ме пусна.  Whistling Не, че ти го пожелавам, просто е напълно в реда на нещата да го нямаш в началото.

Общи условия

Активация на акаунт