Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 181
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Нали знаете, че сърцето не боли. Wink
+1 Peace

Може да е на нервна почва. Thinking

# 136
Момичета днес бяхме на преглед видясе бебчето точица с тупкащо сърце много сам щтастлива но от както сме се припрали коремами се втърди и кръста ме боли испих ношпа не ме отпуска каквода направя

# 137
  • Пловдив
Момичета днес бяхме на преглед видясе бебчето точица с тупкащо сърце много сам щтастлива но от както сме се припрали коремами се втърди и кръста ме боли испих ношпа не ме отпуска каквода направя
Колко но шпа пи? Аз си спомням моята лекарка беше казала, че може да се пие 3х2. Иначе гледай да си лежиш и почиваш, а пък винаги можеш да звъннеш и на лекарката, за да я питаш.

# 138
Здравейте!
Питах при февруарките, но да попитам и тук:
Терминът ми е на 20-ти февруари. От днес си имам положителен тест, въпреки че подозирах от доста време. И имам един въпрос - цикълът ми е започнал на 15-ти май, а единственият ден, в който съм правила секс беше на 31-ви май. Като смятам по календарите и напиша за първи ден 15-ти, ми дават, че оплождането е било на 29-ти, а то е невъзможно да е било тогава. Те смятат, че оплождането е след 14 дни, което при мен не е било така. Та кой ден да смятам за първи - 15-ти, който е началото на цикъла или 14 дни преди 31-ви, което се пада 17-ти?

# 139
Едно само, но преди малко и звънах на лекарката каза че може да пия още една даже и предида си легна ощте две от утре 3×2
Но-шпа може повремена бребеност нямада вреди на бебето до колкото знам мен друго ме притеснява нормалноли е толкова рано да има контракси 6 г.с сам

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 22:53 от askoani_32

# 140
Здравейте!
Питах при февруарките, но да попитам и тук:
Терминът ми е на 20-ти февруари. От днес си имам положителен тест, въпреки че подозирах от доста време. И имам един въпрос - цикълът ми е започнал на 15-ти май, а единственият ден, в който съм правила секс беше на 31-ви май. Като смятам по календарите и напиша за първи ден 15-ти, ми дават, че оплождането е било на 29-ти, а то е невъзможно да е било тогава. Те смятат, че оплождането е след 14 дни, което при мен не е било така. Та кой ден да смятам за първи - 15-ти, който е началото на цикъла или 14 дни преди 31-ви, което се пада 17-ти?

Здравей, Stillness!
Поздравления за добрите новини, дано всичко е наред!
Питането ти малко ме обърка мен лично, но ако правилно съм те разбрала, искаш да си пресметнеш термина и в коя седмица си в момента, така ли е? Ако първият ден от последната ти менструация е 15 май, то в календарите/таблиците/схемите и т.н., си отблязваш 15 май и оттам насетне то ще ти пресметне ориентировъчна дата за термин, която след преглед при гинеколог и с напредване на бременността може да се премести напред или назад от тази първоначална дата.
Овулацията обикновено наистина настъпва около 14-я ден от цикъла, но не при всички жени. При нкои е по-рано от този ден, а при други по-късно. А и самото оплождане отнема време, не става непосредствено след акта. Реално никой няма как да ти каже точно в кой ден, на коя дата и в кой момент си забременяла. Затова се пресмятат нещата от първия ден на последната менструация и после за ориентир служат и мерките на бебето при прегледите всеки месец с ехографа.  Wink

Успех и леко бременеене ти пожелавам!  Hug

# 141
Това с овулацията е много тънък моментр. Моята дата на цикъла е 10ти януари, правихме опит на 25ти януари, така че оплождането е станало или на 26ти или на 27ми. Така, че не всичко на теория  е реално на практика. За това ,както ти казаха, цикълът ти тепърва ще се мени.

# 142
Благодаря ви много! Simple Smile

# 143
Момичета но-шпа 40mg. Имам аз от тях по едно или две да вземам лекарката каза 3×2 да взема но нея попитах от колко мг вие как поколко ги земате

# 144
Ношпа на хапчета в аптеките са винаги от 40 мг, разликата е дали таблетките ще са комфорт или не. Обикновните таблетки леко нагарчат на вкус, а при комфорта това нагарчане го няма.
Та от твоите спокойно си пий 3х2.

# 145
Зравейте момичета! Вчера и днес ми се случи след като пишкам да ми изтече,или изпадне малка  желирана бяло- жълта смес с размер на малко бобено зърно.  Имах кървене поради отлепяне преди една седмица за един ден,сега съм в 15 г.с.На някой случвало ли се е?

# 146
Здравейте. Имам питане. Бременна съм. И сега четох кои храни не трябва да ям - една от тях е меки сирена....някой знае ли дали се включва тук домашно овче сирене Sad меко е, а изядох доста. Четох из нета - посочват по- скоро сирена като бри , синьо и тн. Някой знае ли дали може да се заразиш с листериоза и кога да си направя изследване? Благодаря! Не знам дали е за тук въпросът ми

# 147
Здравейте, момичета! Нова съм тук..
В неделя (11.06) ми се появи втората чертичка на теста за бременност.. Предстои ми преглед при гинеколога на 19-ти юни и вече нямам търпение да разбера какво се случва.

Надявам се да сме си полезни в това, което ни предстои Simple Smile

Първото, което искам да попитам  - ползвате ли/правите ли си дневник и какво вписвате в него? Килограми, това-онова..

# 148
Аз си смъкнах две приложения и си пиша всичко там

# 149
Аз си смъкнах две приложения и си пиша всичко там

може ли да споделиш кои са

Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт