Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 189
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
empirina, ти на коя марка ползваш маслото?
Има си го пишлето вече,но въпреки всичко не отивам на фризьор.  Joy

Да ти е живо и здраво момченцето! Simple Smile Важното е да правиш нещата така, както ги усещаш.

Масло поръчвам от Zoya.bg, но сега виждам, че го няма моето нещо. Иначе всичките масла от zoya са еднакво надеждни според мен. Много е икономично, можеш да го мажеш и за хидратиране на кожата, можеш да готвиш с него, след време можеш и бебчо да мажеш с него при суха кожа или за масажчета. Peace

И малко офтопик: аз като съм болна с хрема и кашлица си правя инхалации със сода и кокосово масло и ми отпушва всичко! Така се лекувах сега като съм бременна - тези инхалации + билкови пестили и се оправих за 3 дни.

# 121
  • София
И аз нямах коластра преди да родя, ама и кърма почти нямах след като родих. Едва ли е свързано, просто казвам. Имам дъщеря, но и син да имах пак щях да ходя да се подстригвам.  Simple Smile

# 122
empirina, може ли малко по-подробно за инхалациите с кокосово масло  Blush Фен съм на натуралните масла, но това досега не съм го чувала и ми е интересно.
Ходих на фризьор още в началото на бременността (после пак де) и може би затова ще имаме момиченце, живот и здраве  Joy Не ми се сърдете, не се стърпях, нищо лично към никой  Hug

# 123
empirina, може ли малко по-подробно за инхалациите с кокосово масло  Blush Фен съм на натуралните масла, но това досега не съм го чувала и ми е интересно.
Ходих на фризьор още в началото на бременността (после пак де) и може би затова ще имаме момиченце, живот и здраве  Joy Не ми се сърдете, не се стърпях, нищо лично към никой  Hug

Аз си резнах 15см от косата преди няколко седмици. Утре сме на ехограф и се надявам да ни кажат пола, та да разбуля тая загадка с фризурите най-сетне!  Laughing

За кокосовото масло не помня къде бях прочела, но реших да го пробвам около НГ, защото зверски се разболях и не исках да стигам до антибиотик. Кумата ми каза за инхалации със сода, добавих кокосово масло и о,чудо! От тогава си знам, че ми помагат на мен лично.
Мисля, че ставаше дума, че маслото полепва по каналите и спомага за отделянето на секретите. Аз лично след инхалация кашлям и духам сополи като луда, но нали това е целта, да се изкарат бактериите с тези секрети от организма. Simple Smile

За самата инхалация завирам вода на котлона в касеролка, слагам 1ч.л. сода и 1ч.л. кокосово масло, разбърквам докато маслото се разтопи напълно. Махам от котлона, покривам си главата над съда с димящата вода с една кърпа да не бягат изпаренията и дишам бавно и дълбоко, като внимавам да не съм много близо до парата, за да не ме изгори. Хем и прочистване за порите на лицето си правя междувременно. Wink

# 124
Някой да ми обЯсни моля ви, това с не рязането на косата по какъв повод е. Имам косопад и искам да намаля малко дължината. Rolling Eyes

# 125
Аз се подстригах в началото на 3 месец и вече 4 доктора ми казаха, че ще имаме момченце, така че едното няма нищо общо с другото  Wink
Смятам скоро пак да се подстрижа.

# 126
empirina, благодаря ти, надявам се скоро да нямам нужда да го пробвам, но е добре да се знае  Simple Smile
Това с нерязането на косата е, че ако се подстрижеш докато си бременна, ще отрежеш пишока на бебока...  Whistling

# 127
  • Пловдив
Аз пък съм го чувала, че така се скъсява пъпната връв. Whistling  ooooh!

# 128

Това с нерязането на косата е, че ако се подстрижеш докато си бременна, ще отрежеш пишока на бебока...  Whistling
Той бебока още няма сърце, аз пишока ще му скъся...а ако е госпожица?
Аз пък съм го чувала, че така се скъсява пъпната връв. Whistling  ooooh!
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
И сега 8 месеца като кошница ли да ходя?!

# 129
  • Пловдив
Ами ако си суеверна, да. Joy

# 130
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Включвам се с един въпрос и леко притеснение. Дали според вас е нормално да се получават бодежи в сърцето по време на 2-то тримесечие на бременноста? Особено при по-дълбоко поемане на въздух?

# 131
Аз имам чувството,че по време на бременност майй всичко е нормално...

# 132
  • София
Аз имам чувството,че по време на бременност майй всичко е нормално...

Няма такова нещо!!! Кървенето например не е никак нормално, високо кръвно не е добре и да не изреждам куп други неща...

# 133
Здравейте, момичета!
Включвам се с един въпрос и леко притеснение. Дали според вас е нормално да се получават бодежи в сърцето по време на 2-то тримесечие на бременноста? Особено при по-дълбоко поемане на въздух?

Нали знаете, че сърцето не боли. Wink Аз бих разсъждавала, че идват от белия дроб, поради недостига на въздух, който е обичаен при бременните. Но аз не съм специалист. Винаги, ВИНАГИ отнасяйте подобни въпроси до наблюдаващия Ви лекар!

# 134
Аз такива бодежи и небременна си имам от време на време, няма да се изенадам да усетя и докато съм бременна. Въпреки че 5 месеца не съм имала де.

Общи условия

Активация на акаунт