Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 684
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Gotham City
Имам 2 глупави въпроса, и не бих се разсърдила, ако се видя в темата със смешките, но ми стана притеснено и не съм запозната, за това се извинявам предварително. Та въпросите:
1. От миналата седмица с ММ правим опити за бебче, последните 2 дни не сме правили, защото овулацията ми свърши вече. Днес, по-скоро последните два-три часа изпитвам болка от дясната страна сякаш към яйчниците, не съм сигурна, не мога да я определя точно, чувства се като на вълни, започва да боли за малко спира и започва пак да боли. Каква може да е причината?
2. Последния път след като правихме опит, на сутринта като се изправих (четох, че не трябва да се изправям цяла нощ и изпълнявам и чак сутринта преди работа си взимам душ) и сякаш нещо изтече отдолу, отново, не ми е ясно нито какво е, нито каква може да е причината, ако може някой да каже?

Пак се извинявам за глупавите въпроси, но нямам към кого другиго да се обърна да попитам  Sad

# 361
Здравей,
по втория въпрос, ако не си ставала цяла вечер е нормално сутринта част от семенната течност да изтече. Та най- вероятно това е било. А по първия, болката може да е от много неща, може и да не е нищо притеснително и не искам да давам оценки.

# 362
  • Gotham City
Окей, много благодаря  bouquet . И двмата сме нови в това, нито сме имали дечица, нито сме правили опити с други половинки и не сме достатъчно запознати.

# 363
Съветът ми е - не се стресирай много. Изчакай до времето за цикъла и си вземи тест, ако ти закъснее.

# 364
Здравей, как си мериш овулацията. Може да е късна овулация, аз получавах такиваболки при пукане на фоликул. Моят съвет е, работете и няколко дни след овулация, през ден, да е по-сигурно Simple Smile Успех, дано всичко е наред!

# 365
  • Gotham City
Благодаря ви, момичета  Hug

Меря я с няколко мобилни приложения + в един сайт я проверявах, някак не мога да имам доверие само на едно приложение и съм свалила 3-4 + сайта.

# 366
По вторият въпрос - определено е семенна течност и това ни най-малко не трябва да те притеснява, съвсем нормално е.
За болките - също си мисля, че може да е евентуално закъсняла овулация, обичайте се много днес  Wink
За проследяване на овулацията можеш да си вземеш тестове от аптеката или да мериш базалната температура, не знам доколко с приложение е точно, не съм ползвала такова.
Ама аз по принцип нямам овулация, де  Laughing
И успех, дано бързо се получат нещата. Grinning

# 367
  • Gotham City
Дано, благодаря ви!  bouquet

Просто до сега не ми се беше случвало, за това и ме притесни. Обикновено по време на менструация, винаги, винаги отляво ме боли, днес дясно и се стреснах.

# 368
Поръчай си тестове за овулация. Аз си бях поръчала 40 броя от Англия. Дойдоха бързо и отчитаха коректно. И за бременност си поръчах от там

# 369
Здравейте момичета! Не знам дали ме помните с моя гинеколог.  ooooh! Прегледът преди една седмица мина малко по нормално. Реших да задам доста въпроси и тя ми отговори. Имаше някои неща, които не ми харесаха, но те се преглъщат. Не съм си променила мнението за тази жена. Чака ме в края на юли за фетална. Каза, че щяла да ми вземе по малко, защото съм била неин пациент. ок мисля да взема мъжа си и той да я види и да си каже мнението.  newsm78 Между другото направих проучване за нашите Аг в моя град и общо взето картината е плачевна. Всеки има отклонения и не знам дали няма да попадна на по лошо. Така или иначе ще ходя и на частно за второ мнение и затова засега ще остана при нея засега. Разпитах мои приятелки, разбира се и повечето доктори по ЗК претупват, така че не е сигурно, че нещата ще се променят и ще срещна разбиране от лекар. Не мога да ходя до друг град да пътувам, няма кой да ме кара в момента само за преглед. А аз съм решила, че няма да пътувам докато съм бременна, без това съм в болнични и се тревожа.
Имам въпросче към хората, които са запознати. Кога бебето се обръща с главата надолу. В 17 седмица съм, моето е седалищно. Ще се обърне ли до раждането?  Confused Това не успях да попитам, защото не можах да го осмисля на момента, когато ми го каза докторката.

# 370
здравейте,бих искала да попитам някой дали има наблюдение за доктор Борислав Иванов, решила съм да раждам при него в Селена- препоръчаха ми го.

# 371
Здравейте момичета! Не знам дали ме помните с моя гинеколог.  ooooh! Прегледът преди една седмица мина малко по нормално. Реших да задам доста въпроси и тя ми отговори. Имаше някои неща, които не ми харесаха, но те се преглъщат. Не съм си променила мнението за тази жена. Чака ме в края на юли за фетална. Каза, че щяла да ми вземе по малко, защото съм била неин пациент. ок мисля да взема мъжа си и той да я види и да си каже мнението.  newsm78 Между другото направих проучване за нашите Аг в моя град и общо взето картината е плачевна. Всеки има отклонения и не знам дали няма да попадна на по лошо. Така или иначе ще ходя и на частно за второ мнение и затова засега ще остана при нея засега. Разпитах мои приятелки, разбира се и повечето доктори по ЗК претупват, така че не е сигурно, че нещата ще се променят и ще срещна разбиране от лекар. Не мога да ходя до друг град да пътувам, няма кой да ме кара в момента само за преглед. А аз съм решила, че няма да пътувам докато съм бременна, без това съм в болнични и се тревожа.
Имам въпросче към хората, които са запознати. Кога бебето се обръща с главата надолу. В 17 седмица съм, моето е седалищно. Ще се обърне ли до раждането?  Confused Това не успях да попитам, защото не можах да го осмисля на момента, когато ми го каза докторката.

Не знам точно кога се обръщат, но мисля, че е доста рано. Моя младеж се обърна в 32г.с. Имаш доста време, спокойно ще се обърне на по- късен етап. Peace

# 372
Аз съм почти в 27 г.с. и моето бебе също беше седалищно на последния преглед миналата седмица. Хич обаче не се притеснявам, има достатъчно много време, за да се обърне. А ти в 17 г.с. изобщо не се тревожи за това  Wink
За Борислав Иванов само хубави неща съм чувала и чела, нямам обаче лични впечатления от него.

# 373
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами Simple Smile .Досега само четях из форумите разни теми, но дойде момента и аз да се включа, като участник с въпросче отностно " болежките" по време на бременност. Аз съм от хората, които всичко се случва не точно по план и моята бременност в момента е точно такава, след години на планиране и изчисляване. Вече почти на 32г си мислех, че някъде имам проблем, защото имам вече два аборта  преди 10-на години, но се оказа, че не е така, просто сега му е дошло времето. Горе долу знам как протича поне в началото, но явно съм забравила това, чувство- мисля, че вече съм 3-та седмица и утре евентуално ще разбера дали е на правилното място и всичко е наред, но симптомите за толкова малка точица в момента ме връхлитат с пълна сила- ужасно ме болят гърдите и зърната не са за докосване и въпроса  ми е какъв удобен сутиен бих могла да си взема, за да спя с него или просто боди? За гаденето също нз какво да пия- засега съм на вода с лимон, но това чувство си остава и то най- много ме мъчи. Прочетох доста и явно просто 3-те първи месеци за доста жени са не малко мъчителни, но се пак ще бъда благодарна на някой съвет за някакво облекчение на гаденето поне, за другото явно няма какво да се прави освен да си мина през него Simple Smile . Също така нямам идея къде да ходя на гинеколог, засега съм се справя на ВМА  имало гинеколог, който бил добър, ходих при д-р Казаков, но всичките ми познати, както и аз не сме особенно доволни, само се чуди, как пари да иска. Въпроса ми е някой има ли мнение за гинеколога във ВМА( забравих му името, нещо  с Г беше )? Доста многословна станах, затова спирам, но ще се радвам, да мога да споделям и да получавам отговори от по опитните тук мами, Благодаря за което Simple Smile

# 374

Позицията на бебето има значение, чак след като му стане тясно (след 30-32 седмица). От сега до тогава има 4 месеца да си шава както иска.

За Фетална Морфология е по-добре да отидеш на сертифициран специалист. В момента куцо и сакато се е хванало да ги прави. Феталната не е шега работа. Разбери се с някой да те закара до близък град със специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт