Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Даже с коремен ехограф принципно я изкарват по-дълга, отколкото е всъщност, така ми каза д-рката. С вагинален наистина се измерва най-точно. Но Есенция е права, на мен ми казаха същото - ако е достатъчно твърда и церв. канал е затворен, няма място за притеснения. Просто трябва да се пазиш и редовно да се следи как е.
На мен ми увеличиха дозата на магнезия когато видяха, че е скъсена. Иначе и аз знам, че изписват утрогестан в такива случаи.
Пази се повече Hug

# 61
  • Пловдив
Нямам представа какво да те посъветвам освен наистина да лежиш повече. Моята шийка в 20 г.с. беше 28мм, но нищо не са ми изписвали, защото беше твърда.

# 62
  • София
На мен пък шийката ми я измерват само с коремен ехограф и ми я мерят различно всеки път. Като е се по-къса, ту по-дълга. А и се чудя, с коремен ми се струва, че не могат да видят твърда ли е, мека ли е, отворена ли е затворена ли е? Никой не я отразява, освен, че виждам после по документите какво пише. Надявам се да значи, че е добре!

# 63
И аз се надявам всичко да е фалшива тревога, че мисля за това по цял ден..

# 64
Аз имам нужда да помрънкам. Не знам как успявате да запазите самообладание, аз постоянно мисля глупости, непрекъснато си пипам гърдите дали не са омекнали и ей такива глупости.
А как ми се гади от две седмици не е истина. Хубавото е, че започва в късния следобед и що-годе изкарвам работния ден. Апетитът ми хич го няма, храня се насила, поне не повръщам и дано така да си остане  Praynig Напоследък и водата не ми върви особено.
Вечер вкъщи само лежа и се чувствам като парцал. Нямам енергия за нищо и това започва да ме товари и психически, защото по принцип съм доста енергичен човек, преди редовно ходехме с ММ на разходки с часове, а сега само излежаване. Направо не знам как се справят тези от вас, които имат малко дете :/

# 65
И аз съм така. А ходя на едни вечерни репетиции, които трябва да изтикам още седмица.
Вечер ядем купени неща не съм готвила 2 седмици. Чак вече ме е срам от себе си...
Никъде не излизаме, депресирам се. Отмених всички пътувания и ходения където и да е. Леглото ме чака още 3 месеца.

# 66
Поли, кой ти каза, че успяваме, няма да има такова нещо като спокоствие от тук нататък  Joy Всеки ден сценарият на филма се сменя, аз вече се смея на себе си, когато не съм прекалено шашардисана за нещо  hahaha

# 67
  • Пловдив
Поли, кой ти каза, че успяваме, няма да има такова нещо като спокоствие от тук нататък  Joy
И аз щях да попитам същото Mr. Green
Спокойствие няма. В началото все си виках айде да мина 3 мес. и после всичко ще е наред. После удължих срока до 20 г.с. Да ама не, сега си викам само да влезна в 9 мес. и ще се успокоя. После съм сигуна, че ще си казвам само да се роди живо и здраво и т.н. Не знам някога дали ще съм спокойна. Все си намирам за какво да се притеснявам. ooooh! #2gunfire

# 68
  • София
Poli да не те плаша, ама моето повръщане обратно на всички очаквания продължи от 4 до 6 месец.  Joy Дано ти се размине на теб.  До края на 3 м нямах никакъв апетит, всичко ми изглеждаше гадно, после се оправиха нещата.  Simple Smile Аз имах лека бременност, но пак се стресирах много за всяко нещо. Пътувахме от време на време, но само в БГ, почивката в чужбина я отменихме от страх. Rolling Eyes

И колкото и да е банално, наистина почивайте си сега и правете, каквото ви харесва ( и което бременността позволява, разбира се), че умората с малко дете на мен ми се отразява много повече, отколкото като бях бременна.  Rolling Eyes

Много здраве и спокойствие на всички ви желая.  Hug Все пак крайният резултат си заслужава.  Peace

# 69
Не за спокойствие, за самообладание питах  Simple Smile главно защото никой още не знае и трябва да се прикривам, преструвам и т.н.
Аз вече нямам търпение да кажем на майка ми, та да мога да си помрънквам и на нея. Даже вчера като говорихм по телефона ме пита всичко наред ли било, защото от няколко дни съм й звучала вяло, а аз полагам такова усилие да звуча жизнерадостна! (добре че не може да види разплутото ми на дивана тяло).
Със сигурност всичко си заслужава, само да сме живи и здрави. Аз донякъде и с това се успокоявам-щом ми е лошо, всичко е наред  Mr. Green

Есенция Лимонова, после "хайде веднъж да стане на 18"  Laughing

# 70
  • Бургас
Момичета, нормално ли е в 5 г. с. болките в корема да са по-скоро придърпване и от повечето пъти от ляво. Прилича ли ви на симптом на извънматочна?

# 71
  • Русе
Здравейте момичета,незная дали за тук е въпроса ми,но се надявам някоя от Вас поне да има мнение по моята питанка,че на лекар още не ми се ходи.Накратко - имам спирала от 4години,остава ми една още от годността и,но 4-ти ден ми закъснява.Започнах да се притеснявам,защото от както съм родила двете си деца нямам никакви признаци преди цикъл - нито болки,нито нищо...и сега стоя в недоумение възможно ли е спиралата да ме е издънила в последната година?
Ще се радвам на всеки отговор.

# 72
Някой знае ли къде се правят масажи за бременни в София, по възможност в центъра?

# 73
Здравейте момичета,
в 7г.с. съм и от днес имам много силно дърпане в кръста от ляво при дори леко навеждане, остра болка... Има ли възможност да е от бременноста или си е проблем от кръста?? На преглед съм във вторник, но ми е притеснено...

# 74
PeacockLove , Тутракан ти е близо. Защо не отидеш в  Медицински център "Св.Иван Рилски"? Тук във форума съм чела само хубави неща и много русенки се консултират и раждат там. Сигурно не ти казвам нещо ново, но е идея.

Общи условия

Активация на акаунт