Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте.  Simple Smile

Прочетох,че в темата обсъждате различни въпроси,и реших да попитам и аз вместо да правя нова тема.

Миналия месец АГ-то ми взе секрет и цитонамазка.на едните резултати излезна,че имам гъбички.Лекарката каза,че са от бременността,и че е нормално.До тогава нямах нито сърбежи нито обилно течение.Разбрахме се с нея за момента щом нямам оплаквания да не предприемаме лечение.Но от няколко дни забелязвам на моменти засилено бяло течение с лека миризма.Един път даже беше леко зеленикаво премесено.Притеснена съм от гъбичките ли е това течение и трябва ли пак да ми взима секрет.Ще ходя при нея в сряда на 14-ти и нз какво да правя.
Според вас какво е това течение,на някоя от вас случвало ли се е?В 23г.с. съм в момента.  Sad

# 76
Христинчетоо, след 12г.с. гъбичките се лекуват...май не е ок да се оставят така..
Нека и някой друг се включи.

# 77
  • София
Христинчетоо, след 12г.с. гъбичките се лекуват...май не е ок да се оставят така..
Нека и някой друг се включи.

Аз и преди това съм лекувала. Peace

# 78
Аз лекувах Кандида с Клотримазол, а сега ентерококи с Клотримазол и Амоксиклав. Да ти пуснат изследвания за поносимост и да ти кажат как да ги лекуваш.

# 79
  • Пловдив
Амоксиклав не мога да пия,защото съм алергична.

Аг-то каза,че по време на бременност не можело да се пие хапчета за гъбички,а само с глобули вагинално.  newsm78

А,ако не се лекуват и родя нормално,какво става с бебето?Ще му прехвърля ли бактерии и на него?  newsm78

Извинявам се за въпросите,но ми е първа бременност и не съм наясно с всичко.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 18:40 от Христинчетоо

# 80
  • София
ХристинчеТо, аз бях в същата ситуация. Никога не бях имала гъбички и ми се появиха за пръв път около 14 г.с. АГ-то ми назначи лечение с Гиназол - вагинален крем , който се нанася еднократно. Струва около 16-17 лв. Изключително ефективен е, веднага ми подейства. По-късно през 25-26 се появиха отново и след консултация с докторката, отново проведох лечението. Сега съм в 30 г.с. И засега всичко изглежда да е наред, но няма да се изненадам да се появят още веднъж. Според моето АГ се дължи на отслабената имунна система.
На въпроса за раждането - да трябва да си напълно чиста.
Не се притеснявай от лечението. Не чакай парене или сърбеж - поне при мен никога не е имало такива симптоми.

Лека бременност и прекрасно здраво бебче! Simple Smile

# 81
Аг-то каза,че по време на бременност не можело да се пие хапчета за гъбички,а само с глобули вагинално.  newsm78

Ами, на мен трима гинеколози ми казаха да пия Амоксиклав, за това им се доверих. А аз Съм направила изследвания кои да са хапчетата, които да с епият

# 82
  • Пловдив
ХристинчеТо, аз бях в същата ситуация. Никога не бях имала гъбички и ми се появиха за пръв път около 14 г.с. АГ-то ми назначи лечение с Гиназол - вагинален крем , който се нанася еднократно. Струва около 16-17 лв. Изключително ефективен е, веднага ми подейства. По-късно през 25-26 се появиха отново и след консултация с докторката, отново проведох лечението. Сега съм в 30 г.с. И засега всичко изглежда да е наред, но няма да се изненадам да се появят още веднъж. Според моето АГ се дължи на отслабената имунна система.
На въпроса за раждането - да трябва да си напълно чиста.
Не се притеснявай от лечението. Не чакай парене или сърбеж - поне при мен никога не е имало такива симптоми.

Лека бременност и прекрасно здраво бебче! Simple Smile

Благодаря ти.
като ида на преглед след 3-4 дни ще й кажа пък ще видим кво ще правим. Simple Smile
Лека бременност и на теб.  Hug

# 83
  • Бургас
Как приемата фолиевата к-на,  на гладно или? И по кое време на деня?

# 84
До колкото съм запозната няма схема за прием. Аз лично я пиех когато се сетя през деня по едно хапченце.  Simple Smile

# 85
Сутрин я пия още със ставането, т.е. на гладно.

# 86
Аз пия Неофолик едно хапче на обяд

# 87
1, сутрин с кафето Grinning

# 88
1 табл. вечер.

# 89
Здравейте нормална ли е повишената тел.температура(37,5) при ранна бременност?

Общи условия

Активация на акаунт