Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 171
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте нормална ли е повишената тел.температура(37,5) при ранна бременност?

Базална -да! Телесна - не!

# 91
Моята телесна температура в началото на бременността беше 37.1/37.2

# 92
Аз също си меря телесната температура от време на време и е 36,9-37,1.

# 93
  • Пловдив
Моята ТТ дъъълго време беше 37,5.

# 94
И аз съм с ТТ 37.0.- 37.1.
Днес я хванах. В страшна паника съм Sad
Много ме е страх.

# 95
  • София
Аз през бременността бях болна няколко пъти, съответно и Т имах. Пиех разрешените за бременността лекарства и всичко беше наред.

# 96
  • Пловдив
Не мисля, че трябва да се шашкате. В началото, както казах, аз поддържах 37,5 и според АГ тази Т беше съвсем нормална.

# 97
Здравейте.Нормално ли е дразненето от самото бельо,памучни и широки боксерки и лек сърбеж от самите косъмчета?Не е постоянна,появява се супер чувствителност понякога и дразнеш сърбеж,нямам никакво течение или зацапване,но се начетох на какви ли не писаници за гъбички и инфекции.В 6 седмица съм ако има значение,прегледа ми е чак следващия понеделник,или да ида още този при друг?  Thinking
В началото имах чувството,че горя буквално,но сега съм с нормална температура и четох че е нормално в началото от самия организъм.

# 98
Аз лично не съм болна. Не ходя на работа. Просто ми е трета Б, след две неуспешни и ми е трудно да се контролирам откъм паника. Не знам какво е нормално и какво не  ooooh!
Пък е и почивен ден. Ще звъня в понеделник на док..

# 99
Mr_mrs Аз като разбрах, че съм бременна, беше основно защото ми е горещо и лошо и измерих температурата и беше 37.1- 37.2 и продължи около месец. Доктора ми каза че 37,5 е притеснителна температура Simple Smile ако нямаш други симптоми за боледуване, може да е нормално Simple Smile

# 100
hriska91, благодаря ти  Hug
Успокоявам се като виждам, че и други мами се се сблъсквали. Една приятелка ми каза, че е поддържала такава Т до към 11 седмица. Тресяло я, а навън супер жега. Мен ме повтрисва като се залежа иначе като стана и десйтвам нещо ми е добре, че даже горещо  ooooh!

Момичета, вижте на каква информация попаднах: източник - http://www.kidspot.com.au/birth/pregnancy/signs-and-symptoms/ear … ymptom-blood-flow
By about 6 weeks after a pregnant woman’s last period, the amount of blood flowing around her newly pregnant body has increased.

Pregnancy requires dramatic changes in blood flow, the most obvious being that which occurs in the uterus and the development of the placenta to make a baby grow.

Blood flow to the skin increases, making a newly pregnant woman feel warmer and perhaps sweat more, particularly from her hands and feet.

Studies show that non-pregnant women have about 100ml of blood per minute flowing through the uterine artery, but in early pregnancy this increases to about 120 ml per minute. Once a woman is close to her due date, the blood flow has increased to about 350 ml per minute.

Other studies reveal the amount of blood in a pregnant woman’s body increases by 40 to 45% during her pregnancy, creating cardiovascular changes and increasing blood flow to various organs of the body.

Other effects of increased blood flow

This extra blood flow boosts body metabolism by about 20%, creating more body heat and making pregnant women less likely to feel the cold.

A pregnant woman’s core body temperature will often rise to about 37.8°C, when it is normally 37°C.

The extra blood not only helps the body meet the metabolic needs of a growing foetus but also flows to other organs like the kidneys. The extra blood flow to the woman’s skin can also contribute to nose bleeds and bleeding gums.

It is not uncommon to feel a bit light-headed during pregnancy. This is perhaps due to the quick changes to the cardiovascular system, which now has more blood pumping through it. Your heart rate may increase and leave you feeling dizzy,

During normal pregnancy, most women experience a reduction in blood pressure during the early stages. This reaches its lowest point some time in the middle of pregnancy and then starts to rise till it reaches normal level at the end of pregnancy.

While the cardiovascular and the nervous system can handle these changes, at times it fails to do so and it can result in a feeling of dizzy and light-headed.

Mr_mrs Аз като разбрах, че съм бременна, беше основно защото ми е горещо и лошо и измерих температурата и беше 37.1- 37.2 и продължи около месец. Доктора ми каза че 37,5 е притеснителна температура Simple Smile ако нямаш други симптоми за боледуване, може да е нормално Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 19:40 от Mr_mrs

# 101
В началото поддържах 37,2-37,5 около месец, даже да не кажа два температура. Усещах я все едно е 39+ много гадно се чувствах - изследвания всичко ок, смених всякакъв вид термометри - не и не. АГ-то ми каза, че в началото е нормално и даже е хубаво (нещо ми обясняваше за жълтото тяло). Мислех, че никога няма да ми мине и ще си стоя все с температура, ахха. Но мина, така че консултирай се с АГ, направи си изследвания и ако всичко е наред значи си от тези късметлийки  Flutter

# 102
beauty_, какви изследвания прави?
От няколко часа чета по чужди източници и излиза, че наистина е доста често срещано и няма проблем с бебчетата. ❤

# 103
Ами стандартните - кръв, урина, дали няма нещо завишено, което да показва инфекция. Да, не е рядко срещано определено  Flutter

# 104
  • София
Аз съм бременна за трети път и трите пъти имах 37,5 първите 3-4 месеца! Напълно нормално е, докторите ме успокояваха 1вите 2 пъти, че е доста срещано явление, а за 3тия вече си знаех! Успех и лейка бременност!

Общи условия

Активация на акаунт