Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 664
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
От увеличения приток на кръв в тази област е.Аз понякога пулса си усещам там долу.А за движенията на бебчо,много често ме рита в щийката и усещането не е много приятно.Но скоро не ми се е случвало да ме рита там,защото вече е с главата надолу.

# 436
Толкова долу ли се усеща? Много странно ми се струва и се притесних  Confused

# 437
Усеща се,да  Simple Smile Ритничетата в дебелото черво и пикочния мехур също са много забавни. Grinning

# 438
Аз до скоро го усещах как рита много ниско долу и се шегувахме с мъжът ми, че по някое време ще се появи крак от там Simple Smile

# 439
 Crazy чудесно значи.
Скрит текст:
аз чула/недочула, чела/недочела се притесних да не са контракции, макар и толкова рано(вчера влязох в 13г.с.

# 440
В 13 седмица е раничко още за усещания.В такъв случай сигурно е от повишения приток на кръв във влагалището.Подготвителните контракции при мен започнаха в 14 г.с,сега съм в 26.Тези контракции се изразяват в стягане на корема.

# 441
Добре, успокоявам се тогава. Благодаря  Heart Eyes

# 442
  • Бургас
Момичета, бременна съм в 9 г. с.,  а цитонамазката ми излезе PAP IIIA и съм много притеснена,  опасно ли е?

# 443
Здравейте! В момента съм 17 г.с. При първият БХС в 12 г.с., който изпратиха за изследване в "Националната генетична лаборатория"- София, резултатите ми бяха много добри за Даун 1:6800, а вторият в 15г.с, който правих в АГ беше изпратен в болница "Св. Марина"-Варна резултатът за Даун е лош и препоръчват амниоцентеза - 1:180.
На някой случвало ли се е подобно нещо?

# 444
Здравейте, имам едно притеснение и искам да попитам дали и друга бременна е имала подобен проблем. Откриха ми лека раничка на шииката на матката. В 13 седмица съм и доктора поиска да я намажем със Solcogyn/ Солкогин, което е киселина. Но на листовката пише, че не е препоръчително да се използва по време на бременност и сега не знам дали да му се доверя или да откажа лечението.
Някой използвал ли е това лекарство през бременноста?
Благодаря!

# 445
Ох, ами много зависи коя група си от цитонамазката, ама то след това трябва да се прави и колпоскопия, биопсия, което в твоя случай не е възможно така или иначе да се направи. За горене пък с каквото и да е, в случая Солкогин, също мисля, че е абсурдно да се говори, всякакво третиране след раждането. И все пак зависи колко ти е сериозен случая, за да се прецени ситуацията полза-риск. Консултирай се с поне още един специалист.

# 446
Buterfly, знам, че има неинвазивни пренатални тестове за Даун и други симптоми, но не знам има ли ограничение до коя седмица се правят. Според мен обаче ти трябва много добър специалист по ФМ да огледа нещата, защото плодът е достатъчно голям и едва тогава да се пристъпи към амнио.

Хриска, чела съм, за жени с ранички, които си ги носят и третират след като родят. Аз лично не бих рискувала. Ако много се притесняваш направи консултация с още един специалист.

# 447
Здравейте! В момента съм 17 г.с. При първият БХС в 12 г.с., който изпратиха за изследване в "Националната генетична лаборатория"- София, резултатите ми бяха много добри за Даун 1:6800, а вторият в 15г.с, който правих в АГ беше изпратен в болница "Св. Марина"-Варна резултатът за Даун е лош и препоръчват амниоцентеза - 1:180.
На някой случвало ли се е подобно нещо?

Ако имаш съмнения, отиди за второ мнение при друг доктор.

# 448
Аз не варвам на теории на вероятностите като БХС.Много често изкарват завишен риск при напълно здрави бебчета.Неинванзивните пренатални тестове като Пренатест,Тракуилити са достоверни,но са по-скъпи са и не всеки може да си ги позволи.Препоръчва се да се правят най късно до 15 г.с ,в общия случай 12-13г.с И след тези седмици може,но ако теста излезе положителен ще е късно за вземане на решение свързано с бременността.

# 449
Здравейте, имам едно притеснение и искам да попитам дали и друга бременна е имала подобен проблем. Откриха ми лека раничка на шииката на матката. В 13 седмица съм и доктора поиска да я намажем със Solcogyn/ Солкогин, което е киселина. Но на листовката пише, че не е препоръчително да се използва по време на бременност и сега не знам дали да му се доверя или да откажа лечението.
Някой използвал ли е това лекарство през бременноста?
Благодаря!

Здравей, не е хубаво да се вземат такива мерки при положение, че не е правена колпоскопия. Потърси специалист, който има колпоскоп в кабинета си и аз бих ти препоръчала лекар, който не е свързан със здравната каса. Забелязала съм, че тези по здравната каса имат навика да плашат жени и момичета с рак и тем подобни и да им назначават куп изследвания и процедури, а накрая да се окаже, че всичко е наред. От личен опит ти казвам не се плаши, щото това дето му викат раничка е всъщност "раничка", т.е. много възможно е да е просто ектопия - клетки от матката излизат малко извън нея, нормално е за нераждали жени. Успех и пиши какво е станало!

Общи условия

Активация на акаунт