Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 647
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Телиш/Плевен
Нормално ли е да ми изтръпва ръката без да съм я притискала или е нещо от кръвното?  Praynig
А по принцип имаш ли проблем с кръвното? Ако имаш, се консултирай с лекар. Иначе за нормално не знам, но е често срещано (на мен също ми изтръпваха ръцете от време на време, но понеже се чувствах добре и кръвното ми беше наред, не съм го обсъждала с лекар, не виждах смисъл).

# 481
И на мен ми изтръпват ръцете също, а в допълнение с гаденето и кръвно 90/60 всичко ми е като в мъгла и само се моля след месец, два да има облекчение... Sad, но аз в 7г.с и вече ми се реве... толкова от рано да започне всичко и да е толкова брутално с това гадене и всичко, не го очаквах, защото всички около мен бивши бременни, изкараха едни леки бременности и се надявах и аз да имам този късмет, ама няма Sad

# 482
Според вас Общ белтък 61 нисък ли се води??

# 483
  • Дания
На мен също ми е ниско кръвното. В началото на бременността бях с 80/60. Сега вече е 95/60 и също може би това ме успокоява и не съм споменавала на лекарката си за изтръпването.
Колкото до гаденето при мен започна 8г.с. И продължи до 12-13г.с, после затишие и последните 10дни пак се обажда. Дори повръщах два пъти, а съм в 22г.с.

# 484
Изтръпванията на крайниците са признак на магнезиев дефицит.И на мен ми изтръпват понякога.Дори да пием магнезий,не се знае дали го усвояваме.Поне на мен никой не ми е изследвал нивата на магнезия и имам подозрение,че не го усвоявам.Доста контракции имам въпреки,че пия Магнерот и изтръпвания получавам.
Моето кръвно винаги ми е било 90/60.На жк ми казват,че е ок и не го смятат за ниско.И аз с такова се чувствам добре,а като се случва да ми прималее незнам колко пада.Нямам апарат вкъщи.

# 485
Здравейте, бих искала да попитам как стои въпроса с болничния преди бременност. Колко % е и колко месеца се гледа назад. Благодаря

# 486
Здравейте, искам да питам в 5-6 г.с. съм а вече си усещам корема много тежък направо като стоя права много ме дърпа надолу сякаш съм преяла, едно такова ужасно чувство. Само сутрин нямам това чувство и след като хапна нещо дори да е супер малко се започва и цял ден така. Искам да питам на някого случвало ли му се е и това нормално ли е? Как може да се отърва от това чувство?

# 487
Нормално е.Аз бях така първите 3—4 месеца.Тогава коремът ми беше по надут от сега в 7 Simple Smile 

# 488
И аз се подувам доста-започна някъде към 9-10г.с. , в началото много ми тежеше, трудно заспивах дори, надявам се скоро да спре да ме мъчи.

# 489
Здравейте момичета, относно моя проблем с шийката на матката, днес ходих на доктор и реших да не я мажем с солкожин. Доктора не беше много щастлив от моя избор, но не ми даде релна причина при която да се замисля да я намажа, каза само, че може да предизвика развитие на течение и гъбички. Но не ми каза какво може да стане, ако я намажем, какъв е риска и дали има такъв. Не останах много доволна Sad Ако не бях наляла толкова пари за женска консултация, щях да си сменя следящия лекар Sad

# 490
Първо благодаря за отговорите на всички!

Hriska91, не се притеснявай и аз имам "раничка" и за цяла година само веднъж имах течение и то го излекувах супер бързо. Плюс това има медикаменти, които са безвредни за плода и могат да се прилагат при бременност. Тук във форума има много мами, които са раждали с "раничка" и след това са им ги премахнали или третирали. В листовката на Солкожина, ако пише че не се прилага при бременни, значи недей да рискуваш. Моя съвет е при първа възможност да смениш лекаря.

# 491
  • Телиш/Плевен
В листовката на Солкожина, ако пише че не се прилага при бременни, значи недей да рискуваш.
Това го пише в повечето листовки, тъй като не се правят много тестове с бременни и фармацевтичните компании се застраховат по този начин. Лекарите преценяват риска и така назначават лечението. Затова е важно да се посещава лекар, на когото имате доверие.

# 492
Пише да се избягва употребата от бременни. Знам, че има много медикаменти с който се премахват течения, но нищо не смея да употребявам без доктора да е удобрил. Дано всичко е наред, ще я следим и следващите прегледи, за сега цитонамазката ми е ПАП 2 и доктора каза, че е нормална за бременни и няма нищо притеснително. Успех на всички и мерси за коментарите ви  Hug

# 493
  • Телиш/Плевен
нищо не смея да употребявам без доктора да е удобрил.
И точно така трябва.
Мисълта ми беше, че е по-важно какво казва лекарят (ако му имаме доверие), а не какво пише в листовката. Защото при една рискова бременност например, повечето лекарства, които се назначават, са точно противопоказни според листовките, но гинеколозите ги предписват и е факт, че точно благодарение на тези медикаменти много жени износват успешно бременностите си.

# 494
Да, да, подкрепям те напълно. Но доверие на доктори на 100 % нямам, аз см голям песимист и чернонгледец и ми е много трудно да им имам доверие. Иначе съм пила лекарства забранени за бременни с цел задържане Grinning което наистина е странно, но явно да не се нагълта някой сам, без доктор. Благодаря все пак за съветите, винаги са ми от полза Heart

Общи условия

Активация на акаунт