А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 244 091
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 120
# 121
mst, Жълто цвете - благодаря. Май все пак ще накарам щерката да подреди няколко желания и ще подадем заявление.

mst - дори и не мога да си помисля, че няма да го вземат обратно в СМГ. Много ще се радвам, ако споделиш повече за обучението на баткото в САЩ, на лични Simple Smile

Не разбирам защо е този спор за точките от Олимпиадите - нали се преобразуват. Няма как дете с по-малко точки да измести такова с повече, при равни други оценки. А тежестта на Олимпиадата няма как да бъде съпоставена с НВО по Математика, чисто и просто защото второто се удвоява. И ако максимум точките от Олимпиадата не са 100, а 85 - какъв е проблема. ПО моята логика тогава мах. бал няма как да е 500, а ще е 485. Може и аз да не разбирам, но наистина не виждам проблем тук.
А относно равнопоставеността, Общинския кръг все пак е на училищно ниво и ако едно дете съвестно и с постоянство си е учило уроците, не трябва да има проблем с класиране на Областен кръг.

Проблемът е в именно в това, че условията не са равни.

Във всички случаи на балообразуване максималният бал трябва да е 500 т. - нали така?!
Да, ама не - ако в балообразуването ти участва олимпиадата по биология - максималният сбор е 485 - така се оказа, след обявяване на резултатите.
Т.е., на всички деца, които разчитат на тая биология, балът им е несправедливо занижен, защото точките им от тая олимпиада пропорционално се определят на база таван от 85, а на на таван от 100.
 Peace
А методиката дали е такава, или в момента допускаш собствени възможни варианти, може да има коефицент 100/85 = 1,176

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 13:26 от Xy6aBTaTKo

# 122
  • Бг-мама
Статистика за Пловдив до края на работният ден или утре сутрин. Това ми отговориха по телефона.

# 123
# 124
  • София
А ако няма сбор от БЕЛ и МАТ??? Пф.

# 125
  • Пловдив
Статистика за Пловдив до края на работният ден или утре сутрин. Това ми отговориха по телефона.

Е, пак е нещо. Дано да качат и БЕЛ+МАТ, без да им се мрънка по телефона.

# 126
  • София
mst, Жълто цвете - благодаря. Май все пак ще накарам щерката да подреди няколко желания и ще подадем заявление.

mst - дори и не мога да си помисля, че няма да го вземат обратно в СМГ. Много ще се радвам, ако споделиш повече за обучението на баткото в САЩ, на лични Simple Smile

Не разбирам защо е този спор за точките от Олимпиадите - нали се преобразуват. Няма как дете с по-малко точки да измести такова с повече, при равни други оценки. А тежестта на Олимпиадата няма как да бъде съпоставена с НВО по Математика, чисто и просто защото второто се удвоява. И ако максимум точките от Олимпиадата не са 100, а 85 - какъв е проблема. ПО моята логика тогава мах. бал няма как да е 500, а ще е 485. Може и аз да не разбирам, но наистина не виждам проблем тук.
А относно равнопоставеността, Общинския кръг все пак е на училищно ниво и ако едно дете съвестно и с постоянство си е учило уроците, не трябва да има проблем с класиране на Областен кръг.

Проблемът е в именно в това, че условията не са равни.

Във всички случаи на балообразуване максималният бал трябва да е 500 т. - нали така?!
Да, ама не - ако в балообразуването ти участва олимпиадата по биология - максималният сбор е 485 - така се оказа, след обявяване на резултатите.
Т.е., на всички деца, които разчитат на тая биология, балът им е несправедливо занижен, защото точките им от тая олимпиада пропорционално се определят на база таван от 85, а на на таван от 100.
 Peace
А методиката дали е такава, или се допускаш възможни варианти, може да има коефицент 100/85 = 1,176
Не е таван от 85... Точките са приравнени на 100

# 127
.................
Не е таван от 85... Точките са приравнени на 100
Точно това исках да кажа и аз явно има коефицент за приравняване .

# 128
  • София
Детето се върна от училище. Госпожата е имала списък само с общите точки по съответния предмет, но не и по модули.

# 129
  • София
Много високи резултати по БЕЛ в Сливен.  Rolling Eyes

# 130
  • София
Детето се обади. 6-ца му е писала за годината по БЕЛ, след като разбрала оценката от НВО! Остана утре Физика!
Айде...изчака ми се чакането с тая статистика... Детето па сега ми врънка неща за СМГ, ама с тия 77,25 едва ли... Tired

# 131
И при дъщеря ми още не са залепили резултатите на вратите в училище. Класната й е казала, че не знае кога и дали изобщо ще се сложат някога, а още повече - дали ще са разбити по модули...

# 132
И да не са разбити по модули, на мен ще ми е достатъчно само да видя резултатите на другите от училището, за да знам къде се намира моят.  Peace
Дали ще ги разлепят , ще чакам да разбера от нашия младеж.  Wink

# 133
И да не са разбити по модули, на мен ще ми е достатъчно само да видя резултатите на другите от училището, за да знам къде се намира моят.  Peace
Дали ще ги разлепят , ще чакам да разбера от нашия младеж.  Wink
При нас отдавна се разбраха точките на останалите. Още същата вечер. Много високи резултати по математика, между 85 и 99,5 имат почти всички деца. Има и слаби, разбира се, но те са единици. По БЕЛ също са добри - между 80 и 92. Общо взето се заформят много големи борби за баловете тази година.

# 134
В РУО София никой не отговаря на телефоните, сигурно правят статостиката  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт