А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 648
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Жълто цвете, а ти защо мислиш, че някои не го правят?

Е, ако тези някои имат много дебели връзки, сигурно го правят. Аз не се съмнявам, че по отношение на далаверите сме страната на неограничените възможности. Но просто така, стандартно преместване и то при запълнени паралелки, ме съмнява, че е възможно.

# 811
  • Бг-мама
Зечова, а дали някой в МОН чете трафикнюз. По бТВ дадоха само една баба според мен, която беше доволна от високия резултат, но бяха отишли да видят работата, за да изгладят малките неточности. За статистики ни вопъл, ни стон.
За сега това можахме да направим и по точно майка на форумско дете. Дано и другото писмо до            по големите медии да успее и да има шум.

# 812
  • София
Идващо от МГ Видин дете е съвсем друго. Както и детето, описано от Дидева, вероятно идващо от тяхното МГ. Аз не визирам тези случаи, макар и те да не са много правомерни, защото се играят игрички още на етап 7 клас. Кандидатства се с  относително нисък резултат в примерно града Х за немска/ английска гимназия, дететето бива прието, записва се  и после, само  с благословията на отговорните по-горе (РУО), се мести на желаното място.  Ако беше иначе, всеки втори щеше да го прави.. Аз не говоря за тези случаи, защото все пак са някак регламентирани. Но едно софиянче, прието в едно училище с по-посредствен бал, а година по-късно учещо в  някое от водещите като бал училища, не е минало определено през упоменатата законова вратичка.. И нека не се лъжем, "елитните" гимназии приютяват доста такива деца. Та даже и някои от тях не се свенят да разказват кое, как и колко...

в случая, споменат от мен, даже не чакаха следващата учебна година. детето започна в 73-то СОУ още в 8 клас, въпреки че балът му стигаше едва за НТБГ.

# 813
  • София
Змия, ти не разбираш! На това му се казва директорско класиране. Всичко е в реда на нещата!

# 814
  • София
Змия, ти не разбираш! На това му се казва директорско класиране. Всичко е в реда на нещата!

Мдааа, права си, виж как научих нещо Mr. Green

# 815
Министър Дидева, относно образуването на балът мисля, че уточнихме този въпрос преди няколко поста подала съм в стойност по 6-балната система за да могат повечето да се ориентират спрямо минали години. Няма отново да се повтарям и да занимаваме аудиторията. Относно кръглите числа естествено, че никога не са били такива, това са ориентировъчни стойности както посочих.
Относно спонсорствата в елитните гимназии - да има ги и това едва ли е  тайна за някого. Както се казва, не ви ги препоръчвам защото децата влезнали по този начин не се чувстват добре в тази среда още повече, че съучениците им ги научват и постепенно ги изолират - разбира се повечето от тях. Имайте предвид, че това са елитарни гимназии където конкуренцията е голяма и на никой не му е приятно един да е влезнал с бал 34 -35,00 и други с бал например 31.00.
Иначе спонсорствата варират като най-малкото е в размер 5000 лв, но зависи от гимназията и паралелката.

# 816
Дори в СМГ да няма места ли?
Твърде ме съмнява. Ако беше толкова лесно, доста народ щеше да се изхитри да кандидатства в провинциална гимназия и после да се прехвърля "по право" в съответен профил в София в елитните гимназии.

Подава се заявление и ако се освободят места, директора ги класира и одобрява.
Затова не се обявяват места, защото има желаещи, чакащи.
На практика заявленията се подават със стара дата и места не се обявяват, защото винаги има "чакащи".

# 817
Министър Дидева, относно образуването на балът мисля, че уточнихме този въпрос преди няколко поста подала съм в стойност по 6-балната система за да могат повечето да се ориентират спрямо минали години. Няма отново да се повтарям и да занимаваме аудиторията. Относно кръглите числа естествено, че никога не са били такива, това са ориентировъчни стойности както посочих.
Пиле, ако не си стар потребител с нова регистрация, който гъбарка колегите, значи имаш сериозен проблем.  Joy

# 818
  • София
Чудя се вече къде да пиша и да се обадя... Писах и на госпожа кмета... Ще видим утре.

Иначе аз вкарах висша математика и вероятността за попадение ни е от 181 до 755 позиция (общо измежду всички деца)... Средно аритметично 490 общо, с превес на момичетата (залагам 65 %) - идва към 320 позиция... ама всичко е с кристалното кълбо на свекърва ми... newsm78 newsm78 newsm78

# 819
  • София

Хаха, ако питате директорите обаче, те глас нямат, само отгоре им се налага и те са принудени да съдействат въпреки принципите си. Mr. Green

Радоева, несериозно е това, ами ако в списъка с чакащи детето на 1-ва позиция е  доста по-слабо по математика от това на шеста.. Ами ако навън някъде си живурка  дете, което е супер математик и в 7 клас по една или друга причина е избрало друго училище, което сега с удоволстие би заменило за СМГ и това дете дори не подозира за тази опция? На това ли му се казва законова вратичка?

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 22:45 от пенсионирана русалка

# 820
аrnn,
Скрит текст:
разбирам Ви, трудно се преглъща резултат, доста по-нисък от очаквания. Особено като се знае, че детето е положило много усилия и принципно се справя отлично. Но това не означава, че автоматично е ощетено...Ще Ви дам един пример от 1 лице, ед. ч. Голям човек съм, имащ се за относително грамотен. Преди 4 години, заради независими от децата ми обстоятелства, се случи един единствен път така, че нямаха време да се подготвят за  школата. Имаха да пишат преразказ, да попълват и тестове със заграждане. Изпълнителни са принципно, затова го нахвърлиха набързо преразказа с идеята да не отидат без домашно.  Сами се знаеха, че написаното не струва, защото е направено в стил "бързата работа, срам за майстора", поради което ме помолиха просто да редактирам за повторения и допуснати в бързината грешки. Развихрих се из тъмните доби и от уж само редакция преразказите станаха мои. Следейки  ежегодно седмокласните кампании, бях запозната и с изискванията за време, и с графичното оформление, и с това кои моменти следва да бъдат включени и кои не. Като добавим и факта, че нямаше повторения и речниковият ми запас на възрастен човек все пак е поне с идея по-богат от този на дете (визирам само дъщерите си, някой да не се засегне сега на тема потенциал на отрочето му), оправдано според моите представи очаквах точки, близки до максималните. Е, имаха (аз имах по-точно) 32 и 33 точки. Та цялото това писание е с питане защо смятате, че Вашата преценка за справянето на детето с преразказа е по-обективна от тази на проверителите. Случилото се  никога не се повтори, децата преди и след случката са си писали винаги прераказите сами. И понякога точките им бяха повече от еднократните мои, включително и на изпита. Та мисълта ми е, че това което на Вас, на мен или на друг родител му изглежда добро, може да не се окаже чак толкова добро от гледна точка на проверителите. И колкото и строги да са били, режещият им подход едва ли е засеганал само Вашето дете.
Разбира се, че не е само моето дете. Тук обаче се образува спор вчера, че без да видя няма как да отпращам обвинения. Сега вече съм видяла и знам, че щом работата на детето ми е била чак и на арбитър, от страната на единия проверяващ е имало някакво ощетяване. Както казах, преподавателят, който ни разясняваше нещата, също каза, че би сложил повече точки на този преразказ и не би подчертал доста от нещата, които са били подчертани от първия проверяващ, поради причината, че детето много добре го е написало.

# 821
  • В морето
Интересно е дали децата приети в АК ще се запишат там. Там записването приключи ли ?
Ние сме от тях. Ще изчакаме класирането от НВО и  в краен случай ще се запишем там.
Предполагам ,че и голяма част от приетите ще направят същото.
Затова тази година поканиха 200 деца, за да не срамуват като миналата година.
Сроковете не са минали още. След обявяването на резултатите от матурите са.

Много интересно, бихте ли дали малко повече информация за миналата година и защо "в краен случай" - не е ли именно това най-доброто училище в София по различни показатели и слава, или таксите не отговарят на това? Благодаря и дано не съм ви досадила!

# 822
Скрит текст:

Хаха, ако питате директорите обаче, те глас нямат, само отгоре им се налага и те са принудени да съдействат въпреки принципите си. Mr. Green

Радоева, несериозно е това, ами ако в списъка с чакащи детето на 1-ва позиция е  доста по-слабо по математика от това на шеста.. Ами ако навън някъде си живурка  дете, което е супер, но дори не подозира за тази опция?

Предполагам, че това на 6-то място няма да знае да си подаде молбата, защото няма обявени официално свободни места.
Може даже и да не му я приемат поради процедурни трикове.
Може да измислят "приравнителен изпит" дето няма да вземе .
Нали вътрешно ще ги оценяват, ако се наложи.
Няма как това на 6-то място , ако не е "правилното" да е по-силно в математиката.
Варианти много ....

# 823
Аз пък не искам повече подробни статистика, напротив! Вярвам, че ще има деца които ще подценят резултата си и така ще посочат по слаби училища като първо желание и ще освободят места за нас!
НЕ ИСКАМ ПОДРОБНА СТАТИСТИКА, НЕКА СИ СТОИМ В НЕВЕДЕНИЕ, МОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРО!

# 824
Сега вече съм видяла и знам, че щом работата на детето ми е била чак и на арбитър, от страната на единия проверяващ е имало някакво ощетяване. Както казах, преподавателят, който ни разясняваше нещата, също каза, че би сложил повече точки на този преразказ и не би подчертал доста от нещата, които са били подчертани от първия проверяващ, поради причината, че детето много добре го е написало.
Но в крайна сметка арбитърът е поставил резултат, който Вие отново намирате за неудовлетворителен. Явно проблемът не е само в първия проверител.

Общи условия

Активация на акаунт