А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 628
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 975
Мисля, че гледаш само момичетата. Сметни си и двата варианта. С момичета и с деца общо, които имат по-висок сбор от нея.

# 976
  • Пловдив
Сега вече някой вируоз в статистиката , който следи изкъсо елитните училища би могъл да прогнозира евентуално с колко ще се покачат баловете. Мен специално ме интересува Пловдив.

Уф, какви балове бе хора, като тази година ще е в точки.
Значи, ако миналата година в ЕГ Пловдив с НЕ последно приетото момче е било с относителна 81 позиция в класирането, гледаш 81 позиция в статистиката за момче за тази година и излиза, че сборната му оценка е 171 т.
Слагаш БЕЛ и МАТ от удостоверението 6 и балът става 442.
На 27 ще видим дали съм била близо до истината. 

# 977
Явно се "готвят" за СМГ с тези 100т.   Rolling Eyes

Едното е в НПМГ и няма намерение да ходи в СМГ, а другото е от  СМГ.
Третото дете не е от София.

Edit: Става въпрос за лауреатите от нац.кръг на олимпиада по математика със 100 т.

НПМГ нямат 7 клас, имат ПЧМГ

# 978
  • София
Мисля, че гледаш само момичетата. Сметни си и двата варианта. С момичета и с деца общо, които имат по-висок сбор от нея.

Ами аз като имам статистика от миналата година с минимален и максимален бал отделно за момичета и отделно за момчета по училища/например тази, която е от жълтия справочник на Педагог за 2017г./ не смятам ли правилно  newsm78

# 979
Тази статистика е вече съвсем друго нещо.
Благодаря на министър Дидева за разширената справка с натрупване.
Извинявам се, че тези дни нахлух така в темата, забелязах, че много от вас не одобряват това. Разбирам, че тук са градени отношения с години, но уверявам, че включванията ми са само с добри намерения.
И за да не съм съвсем непозната, ще ви представя моя набор 2003 - момче, София, общ сбор от двете оценки на изпитите 160, 5, бал за кандидатстване - 420, 500. Целим се в ЕГ - Испанската, I  АЕГ, Френската. На всички деца пожелавам да влязат в желаното училище, а на майките и татковците да дочакат със спокойствие и здрав разум този близък момент.

# 980
  • София
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Лелеее, цял ден ми мина с тези статистики и смятания, а толкова неща си имам на главата  newsm78
 Hug на всички трудещи се усилено тук !

# 981
Скрит текст:
Явно се "готвят" за СМГ с тези 100т.   Rolling Eyes

Едното е в НПМГ и няма намерение да ходи в СМГ, а другото е от  СМГ.

Edit: Става въпрос за лауреатите от нац.кръг на олимпиада по математика със 100 т.

Да, за  ПЧМГ става въпрос. Обърках съкращенията.

# 982
  • Бг-мама
Сега вече някой вируоз в статистиката , който следи изкъсо елитните училища би могъл да прогнозира евентуално с колко ще се покачат баловете. Мен специално ме интересува Пловдив.

Уф, какви балове бе хора, като тази година ще е в точки.
Значи, ако миналата година в ЕГ Пловдив с НЕ последно приетото момче е било с относителна 81 позиция в класирането, гледаш 81 позиция в статистиката за момче за тази година и излиза, че сборната му оценка е 171 т.
Слагаш БЕЛ и МАТ от удостоверението 6 и балът става 442.
На 27 ще видим дали съм била близо до истината. 
Аз това го разбрах, но ми се щеше дали не би могло да се предвиди дали тази 81 позиция в едната година е с близки приравнени оценки в тази година. Не знам дали успях да се изразя правилно.

# 983
  • София
Дънди, все е едно е в коя посока ще направиш обръщането, важното е да се  намери и в двете статистики детето с еднаква позиция в класацията. Peace

Естирка, ако ти е по-удобно, направи го обратно. Намери 239-тото момиче миналата година. Виж сбора му в оценки. С помощта на миналогодишната скала го трансформирай в точки. Събери точките, удвои сбора им и  прибави нови 100 точки от двете училищни шестици и ще имаш  миналогодишния му бал в тазгодишен формат.

# 984
  • София
Явно се "готвят" за СМГ с тези 100т.   Rolling Eyes
Едното е в НПМГ и няма намерение да ходи в СМГ, а другото е от  СМГ.
Едното като е било 6 клас в СМГ, не може автоматично да си остане там.
Трябва хем да поиска, хем да да му стига бала.

# 985
  • София

Естирка, ако ти е по-удобно, направи го обратно. Намери 239-тото момиче миналата година. Виж сбора му в оценки. С помощта на миналогодишната скала го трансформирай в точки. Събери точките, удвои сбора им и  прибави нови 100 точки от двете училищни шестици и ще имаш  миналогодишния му бал в тазгодишен формат.

Направих го! Само ми кажи   please дали правилно го намирам това 239момиче в статистиката, която ми даде - бал 11,000?
Благодаря ти  bouquet

# 986
  • София
Някой има ли таблици с успеваемостта за различните гимназии за произволна предишна година - на кое място в общата класация е било последното прието дете при второто класиране?

# 987
  • София

Направих го! Само ми кажи   please дали правилно го намирам това 239момиче в статистиката, която ми даде - бал 11,000?
Благодаря ти  bouquet
Да, с някакви минимални една (даже две стотни няма)  е над 11 сборът, така че, да - 11.

# 988
Скрит текст:
Явно се "готвят" за СМГ с тези 100т.   Rolling Eyes
Едното е в НПМГ и няма намерение да ходи в СМГ, а другото е от  СМГ.
Едното като е било 6 клас в СМГ, не може автоматично да си остане там.
Трябва хем да поиска, хем да да му стига бала.
Само едно от децата с признати 100 т. от олимпиадата по математика е в 7 клас в СМГ.
Според Вас къде ще иде дете състезател по математика ?
Ако е изкарал 70т. по БЕЛ ще отиде където го класират. Предполагам е изкарал много повече, но с тази лесна матура има риск.

# 989
Здравейте, съжалявам, че се връщам към матурата по език, но дали излезе някаква скала за приравняване на точките към оценка. Извинявам се ако съм пропуснала някой пост.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт