А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 429
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Арн, Змия, благодаря за споделеното. Ще следя за обявени места, ако не се получи с рисуването.

# 1 171

[/quote]
Търся алтернатива, ако не  приемат сина ми в НГДЕК. С математиката е зле. Интересува го само история.
[/quote]

Здравейте!
Отдавна следя темата. Благодаря за полезната информация!

На въпроса за 125-то - синът ми учи там от 1-ви клас, сега е 7-ми. Учителите са много амбицирани в момента за въпросните две паралелки - с математиката и история. За математическа, мога да споделя лични впечатления за Димитров - уникален не само по отношение на това да предаде знанията си, но и да изгради доверие и уважение с децата.
По отношение на историческата паралелка - амбициите са да се вкарат иновотивни и раздвижени похвати, презентации, работи по проекти. Тази година разработваха много проекти по история - примерно бяха проследявали египетски йероглифи, които се използват в съвремието- като символа на аптеките. Имат амбиции да организират лагери на архелогически разкопки и други подобни. Но не мога да кажа, че до момента е имало разлика в начина, по които се е изучавала историята от другите предмети иличе има някакви постижения на ученици от училището в тази наука.
Материалната база на училището е добра, непрекъснато се инвестира. Има добра дисциплина.
Неща, който на мен не ми допадат са свързани с "доброволното" - доброзорно събиране на дарения за училището и понякога административно-номенклатурния подход на ръководството на училището. Но това си е мое лично мнение. Честно казано бих оставила сина си там, за съжаление, набора не ще нито математика, нито история..

# 1 172
  • София
Има, змия, доста  деца, взели след  допълнителни курсове или след английска гимназия СРЕ с А, демек С2. И от други гимназии има деца със С2.
В немската лайстунг получават немска и бг диплома, в Лицея - май също италианска и бг, което означава, че по езикови познания са приравнение на германци/италианци.
В Goethe Institut  в София  младежи се явяват също на С2. Има си курсове за целта.

С1 е напълно достатъчно за следване на съответния език.
Повечето българи с висше образоване не биха взели С2 на български.

Все пак не това е темата. По този въпрос можем да пишем в отделна тема.

# 1 173
Относно 125 СУ - досега предлагаха само паралелка с бизнес - профил, затова не беше атрактивна. Сега предлагат 2 нови паралелки - с математически и с хуманитарен профил. За втората не мога да кажа нищо. Колкото до математиката - със сигурност ще бъде на ниво, след като ще я води Димитров. А и училището спечели конкурс за иновативност с новосъздадената smart-стая (за бъдещите осмокласници-математици).

Господин Димитров е класа!

Супер! Събирам мнения, после ще решаваме!  Simple Smile

Ако предпочитаният профил е математически - 125-то е вашето училище. Ако е от значение - там има униформи. 10-то би бил моят избор за хуманитарен профил (от двете), ако детето ми не е в НГДЕК.
Търся алтернатива, ако не  приемат сина ми в НГДЕК. С математиката е зле. Интересува го само история.
Пробвайте класическата все пак и проверете дали има свободни места в Лицея. Хуманитарната си е повече за история, отколкото за каквото и да е друго.

# 1 174
Арн, Змия, благодаря за споделеното. Ще следя за обявени места, ако не се получи с рисуването.
По всяко време можеш да ми пишеш и на лично, ако имаш някакви въпроси за Лицея. Отделно мога да накарам дъщеря ми да провери, след като излязат класациите на 12-ти, колко свободни места има за хуманитарната. Simple Smile

# 1 175
  • София
40 ученици на СМГ от 7 клас с максимален резултат от 100 т. на приемния изпит по Математика:

http://www.smg.bg/news.php?id=614

# 1 176
  • София
По всяко време можеш да ми пишеш и на лично, ако имаш някакви въпроси за Лицея. Отделно мога да накарам дъщеря ми да провери, след като излязат класациите на 12-ти, колко свободни места има за хуманитарната. Simple Smile
Бих била благодарна за информация.

# 1 177
40 ученици на СМГ от 7 клас с максимален резултат от 100 т. на приемния изпит по Математика:

Браво на децата! bouquet

# 1 178
Мили девойки, тъй като трябваше да наваксвам с работата, приемайки N  на брой пациенти с шизофренна патология Wink, молим ви да ми дадете линк с подробната статистика за София. Очевидно съм я пропуснала.
Благодаря Ви предварително! bouquet
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R2CaZhEZ71Mks9sRy6EMknJZ … dit#gid=398893133

Малиса безкрайно благодаря!!! Да си жива и здрава! Simple Smile
Започвам пак с калкулациите...

Божеееее....най-накрая! Влизаме с нашият бал в 91 НЕГ!
Няма по-щастлива от мен! Simple Smile
Брат му тази година ще е 12клас там, а малкият ще е зайче...ще полудея от кеф!
Благодаря на всички за подкрепата и позитивните мисли.
Ще стискам палци и Вие да плачете така, както сега аз, но от щастие!
Успех на всички, наистина! bouquet
А, стига бе! Въпреки прилаганите психологически ПРИьоМИ, както казвате в по-преден пост, и пациентите с шизофренна патология вече СТЕ влезли? Поздравления!

Благодаря!
"Приьомите" ги прилагах, тъй като с онова подобие на статистика, яснотата беше забулена в мъгла.
След днешната пидробна разбивка, нещата придобиха кристален вид, без следи от никакви сажди...и съмнения Wink

# 1 179
Майки на около 320-та позиция момче! Доволни сме ( очаквахме 500 и нагоре)! Сега се чудим вече, ще стига ли за 91 НЕГ, 164ГПИЕ И 9 ФЕГ?  Главно НЕГ де!

# 1 180

Ниво С2 не е възможно да се постигне по който и да е език в България.

Това не е вярно!След като оторизираните за това органи го определят след изпит  -има!

Естествено, че не е вярно! Ама пльокват го тук ей така, разбрали-недоразбрали и правят генерални заключения.
По една усмивка и напред в такива ситуации Laughing

# 1 181
Скрит текст:

Ниво С2 не е възможно да се постигне по който и да е език в България.

Това не е вярно!След като оторизираните за това органи го определят след изпит  -има!

Естествено, че не е вярно! Ама пльокват го тук ей така, разбрали-недоразбрали и правят генерални заключения.
По една усмивка и напред в такива ситуации Laughing

Дори днес ,  08.06.2017 г.,  в х-л Метрополитен ще се проведе такъв изпит за ниво C2 от 09:00.

# 1 182
Браво на децата!  smile3501

П.П. Апелирам за избягване на множество цитати или поставянето им в скрит текст и по-малко празни редове, защото темата върви бързо, страниците се пълнят с по няколко мнения и трудно се проследява информацията.

# 1 183
  • София
Майки на около 320-та позиция момче! Доволни сме ( очаквахме 500 и нагоре)! Сега се чудим вече, ще стига ли за 91 НЕГ, 164ГПИЕ И 9 ФЕГ?  Главно НЕГ де!
Ако изобщо може да се каже нещо предварително - според мен детето ще влезе без проблем в НЕГ.
Говориш за 320 позиция от общия брой деца, нали?

# 1 184
  • столицата

Много биха ми били интересни и резултатите им по БЕЛ. И за да не приеме въпроса ми някой като заяждане уточнявам, че съм върла фенка на СМГ-то Grinning Просто ми е любопитно какво ниво на БЕЛ са показали учениците му.
А по отношение на забележка по-горе относно изводът ,че дадено дете е прието в желано училище, простите математически изчисления показват, че с абсолютна сигурност  първите 26 деца по успех ще влязат на посоченото от тях първо желание, т.е. ако детето е сред тях, всичко вече е ясно и излизането на официалния прием на 27.06 е просто формален акт. Напр. детето с общ сбор от Мат и БЕЛ 197 точки smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт