А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 444
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
В хуманитарната паралелка на Лицея обикновено има повече свободни места.
Добро е училището.
Ниво С2 не е възможно да се постигне по който и да е език в България.

# 1 156
  • София
Ох момичета ...
Днес е само 7-ми и вече сме изкрайзили от чакане и какво ли още не (поне аз съм така). Ами до 27-ми.  newsm78
До сега някак се разсейвах, къде с хумор, къде с някоя глупост, но вече и това не помага.

Гледам доста хора се отпускат с по някоя напитка. На мен нещо не ми действа положително и не употребявам. Така че, с лека завист само казвам: Наздраве!

Карам набора да редим желания. Той се измъква - имало време и сега не му се занимавало. Не го насилвам, прав е за времето, но мен не ме свърта. В общи линии картинката е следната - Езиковите гимназии не ни вълнуват има едно желние и три резервни (не особено желани). Нататък сигурно с мъка ще ги диплим до 20. Правих разни комбинации и сметки по статистиките и го докарах до това че най-много би имало 744 деца с по-висок бал от неговия. Това обаче по никакъв начин не ми дава просветление.
Е, поне се оплаках.

# 1 157
Здравейте! И аз съм нова във форума. Малко инфо за нас: моят набор е момче с общ бал от матурите 115. Така че ние за "елитните" гимназии не се класираме. Досега учи в 18-то в София, но изобщо не иска да остава там, макар че има шанс за арабска, корейска или китайска паралелка. На мен много ми е интересно 134-то СУ (така нареченото еврейско), но почти никъде няма информация за него. Чувам от тук от там разни хубави неща, но те по-скоро са "една жена каза". Ще бъда безкрайно благодарна, ако някой сподели дали знае нещо за това училище. Синът ми малко се дърпа за него, защото "дисциплината там е страшна, бе мамоооуу" - ама мен това ме амбицира още повече Simple Smile
Здравейте и двете ми деца учат там. Голямата е 7 клас, малката 2. Нямаме произход. Училището е добро, директорката много държи на гимназията. Децата от нейния клас, които са с по-ниски балове и няма да успеят в ЕГ искат да си останат там. Полагат се много усилия, за учениците, базата и т.н. Сега само, за да уточня защо дъщеря ми няма да остане там - за моя гордост и радост е с висок бал и отиваме в НЕГ, почти сигурно Simple Smile Дано да съм била полезна

БЛАГОДАРЯ!  bouquet
Ние също нямаме произход, затова малко ме притеснява дали няма да гледат на него като на натрапник, но вече от две-три места ми казаха, че това не било проблем. Надявам се да е така. Както и се надавам да му стигне бала. Ако вземем предвид класирането от миналата година - то има шанс  Laughing

А на вас - Честито! Успех и само положителни емоции от сега нататък.
И аз благодаря  bouquet
Наистина там няма никакво значение това дали си с еврейски произход или не. В гимназията има няколко профила, трябва да си изберете кой ще е най-подходящ за вашето момче. Има много добра подготовка по химия и биология и по информатика. В края на обучението децата има възможност да се явят на изпит по Иврит в израелското посолство, които им го признават навсякъде. Не се стряскайте от езика, по думите на дъщяра ми (голямата) е лесен, фонетичен език, само с 3 времена Simple Smile. Тя ще продължи  там като частна ученичка, точно заради езика. На малките им става любим, защото учат по много хубава канадска система, с много интерактивни материали и т.н. Успех и дано да ви приемат и да останете доволни Simple Smile

# 1 158

Това не е вярно!След като оторизираните за това органи го определят след изпит  -има!

# 1 159
В хуманитарната паралелка на Лицея обикновено има повече свободни места.
Добро е училището.
Значи нивото е C1, въпреки че италиански много добре говорят. Отделно ти дават две дипломи - италианска и българска, но попринцип повечето зрелостници кандидатстват с нашата.

# 1 160
  • Sofia
Мили девойки, тъй като трябваше да наваксвам с работата, приемайки N  на брой пациенти с шизофренна патология Wink, молим ви да ми дадете линк с подробната статистика за София. Очевидно съм я пропуснала.
Благодаря Ви предварително! bouquet
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1R2CaZhEZ71Mks9sRy6EMknJZ … dit#gid=398893133

Малиса безкрайно благодаря!!! Да си жива и здрава! Simple Smile
Започвам пак с калкулациите...

Божеееее....най-накрая! Влизаме с нашият бал в 91 НЕГ!
Няма по-щастлива от мен! Simple Smile
Брат му тази година ще е 12клас там, а малкият ще е зайче...ще полудея от кеф!
Благодаря на всички за подкрепата и позитивните мисли.
Ще стискам палци и Вие да плачете така, както сега аз, но от щастие!
Успех на всички, наистина! bouquet
А, стига бе! Въпреки прилаганите психологически ПРИьоМИ, както казвате в по-преден пост, и пациентите с шизофренна патология вече СТЕ влезли? Поздравления!

# 1 161
  • София

Това не е вярно!След като оторизираните за това органи го определят след изпит  -има!

След завършена филология някои хора може и да са достигнали това ниво, но не и след гимназия.
А тук обсъждаме гимназии.

# 1 162

Тази тема е доста оспорвана, тъй като всичко опира и до желанието на детето да научи езика на това високо ниво. Ако има такова нещо, е възможно според мен да се научи да говори.

# 1 163

След завършена филология някои хора може и да са достигнали това ниво, но не и след гимназия.
А тук обсъждаме гимназии.
Е, да. И ти имаш право. Нивото на езиците в гимназиите не е ЧАК толкова високо в доста от случаите.

# 1 164
  • София
Има, змия, доста  деца, взели след  допълнителни курсове или след английска гимназия СРЕ с А, демек С2. И от други гимназии има деца със С2.
В немската лайстунг получават немска и бг диплома, в Лицея - май също италианска и бг, което означава, че по езикови познания са приравнение на германци/италианци.
В Goethe Institut  в София  младежи се явяват също на С2. Има си курсове за целта.

# 1 165
  • София
Това категорично не е вярно! Познавам много деца, от различни гимназии, защитили С2 още в 11 клас... Хайде да не са много, но много от познатите ни деца.

# 1 166
  • out of space
ceci2, в 125-то преподава разкошен учител по история. Не му помня името, но е единствен мъж. Звънни, питай или виж в сайта.

Мерси, хора, разбрах, че пак има прием. Е, не че ме вънува де, в 7-ми клас го местя. Голяма неразбория е в 125-то...

# 1 167
Здравейте! И аз съм нова във форума. Малко инфо за нас: моят набор е момче с общ бал от матурите 115. Така че ние за "елитните" гимназии не се класираме. Досега учи в 18-то в София, но изобщо не иска да остава там, макар че има шанс за арабска, корейска или китайска паралелка. На мен много ми е интересно 134-то СУ (така нареченото еврейско), но почти никъде няма информация за него. Чувам от тук от там разни хубави неща, но те по-скоро са "една жена каза". Ще бъда безкрайно благодарна, ако някой сподели дали знае нещо за това училище. Синът ми малко се дърпа за него, защото "дисциплината там е страшна, бе мамоооуу" - ама мен това ме амбицира още повече Simple Smile
Здравейте и двете ми деца учат там. Голямата е 7 клас, малката 2. Нямаме произход. Училището е добро, директорката много държи на гимназията. Децата от нейния клас, които са с по-ниски балове и няма да успеят в ЕГ искат да си останат там. Полагат се много усилия, за учениците, базата и т.н. Сега само, за да уточня защо дъщеря ми няма да остане там - за моя гордост и радост е с висок бал и отиваме в НЕГ, почти сигурно Simple Smile Дано да съм била полезна

БЛАГОДАРЯ!  bouquet
Ние също нямаме произход, затова малко ме притеснява дали няма да гледат на него като на натрапник, но вече от две-три места ми казаха, че това не било проблем. Надявам се да е така. Както и се надавам да му стигне бала. Ако вземем предвид класирането от миналата година - то има шанс  Laughing

А на вас - Честито! Успех и само положителни емоции от сега нататък.
И аз благодаря  bouquet
Наистина там няма никакво значение това дали си с еврейски произход или не. В гимназията има няколко профила, трябва да си изберете кой ще е най-подходящ за вашето момче. Има много добра подготовка по химия и биология и по информатика. В края на обучението децата има възможност да се явят на изпит по Иврит в израелското посолство, които им го признават навсякъде. Не се стряскайте от езика, по думите на дъщяра ми (голямата) е лесен, фонетичен език, само с 3 времена Simple Smile. Тя ще продължи  там като частна ученичка, точно заради езика. На малките им става любим, защото учат по много хубава канадска система, с много интерактивни материали и т.н. Успех и дано да ви приемат и да останете доволни Simple Smile
smile3525 smile3525 smile3525
Благодаря!!!

# 1 168
Разглеждайки статистиките за София открих интересен факт. В статистиката по МАТ броят на децата със 100 точки е 118. В обобщената статистика БЕЛ+МАТ по пол техният брой вече е 120. Откъде идва разликата?...

# 1 169
Разглеждайки статистиките за София открих интересен факт. В статистиката по МАТ броят на децата със 100 точки е 118. В обобщената статистика БЕЛ+МАТ по пол техният брой вече е 120. Откъде идва разликата?...
Коментирано е в темата. Върни се назад и ще го намериш.

Общи условия

Активация на акаунт