А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 428
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 200
Ако   си приет на първо класиране по второ желание, но решиш да участваш на 2- ро класиране, ще се запази ли мястото от първото класиране в случай , че и на 2 -то не се класираш по 1- во желание ?
Изчетох инструкциите и според мен - да. Но... Моля,  Дидева да потвърди- така ще съм по спокойна  bouquet

Да ни извинят любезните домакини  на темата, но остана още малко.

Ако на 2-ро класиране не се придвижиш по-нагоре - в коментирания случай от от Второ желание да минеш на Първо желание, значи това, което ще видиш на 2-ро класиране ще е същото както си го видяла на 1-во класиране... "не си се придвижила нагоре, значи си стоиш където си била!"

Мине ли 2-ро класиране и НЕ СЕ ЛИ ЗАПИШЕШ - изпадаш от класацията. ТРЯБВА наново да подаваш заявление с пренаредени желания според това, което е останало свободно (очаква се да се публикува такава информация за участващите в Трета класация). С една дума - Трета класация си е напълно независима от 1-во и 2-ро класиране. При 3-та класация свободните места (изобщо) ще са драстично малко, друг е въпросът дали между тях ще има желани за теб - въпрос на риск.
 Peace

ДОПИСВАМ: За участие във 2-ро класиране само се подава формуляр, че искаш да участваш в него - нищо не се пренарежда в желанията - те са както си ги наредил в заявлението за Първо класиране.

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 09:14 от agitak

# 1 201
Преди малко  чух следното:
"В предишните 2 години в СМГ най-добрите математици отиваха в паралелките с немски език. По този начин част от децата искаши да изучават немски език и неприети в СМГ отиваха в НЕГ. Тази година най-добрите деца искали английски."
Ако в това има някаква истина и приемем ,че 10-15 деца с 100 т. се запишат в паралелка с английски,
то за някои като нас нещата стават + 10 души преди нас, а за желаещите  да учат в 91 НЕГ - 10 конкурента по-малко.

P.S. Вече съм блокирала, така че вече сигурно само глупости пиша.

# 1 202
Преди малко  чух следното:
"В предишните 2 години в СМГ най-добрите математици отиваха в паралелките с немски език. По този начин част от децата искаши да изучават немски език и неприети в СМГ отиваха в НЕГ. Тази година най-добрите деца искали английски."
Ако в това има някаква истина и приемем ,че 10-15 деца с 100 т. се запишат в паралелка с английски,
то за някои като нас нещата стават + 10 души преди нас, а за желаещите  да учат в 91 НЕГ - 10 конкурента по-малко.

P.S. Вече съм блокирала, така че вече сигурно само глупости пиша.
Мисля , че  да. Simple Smile

# 1 203
  • I want it all and I want it now.
Ето  от форума от предната тема за 7 клас .Може да го сложите на 1 страница bouquet::
  Автор на това мнение е НПМГ СисАдмин от 2012 г.
Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатър с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарастне чувствително - до няколко часа) http://prikachi.com/images.php?images/359/8015359T.png

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 10:07 от Syn

# 1 204
  • София
Syn, това обяснение ще обърка много хора. За първи път го срещам.

# 1 205
Както прецените.  Peace

# 1 206
  • В морето
Госпожо Министър, ако е удобно моля и Вие да се включите с разяснение по предходните тези, че май наистина настава объркване. Едно нещо както е вярно, така и казано с неправилни думи излиза грешно...

# 1 207
  • Пловдив
Syn, това обяснение ще обърка много хора. За първи път го срещам.

Това е описание на принципа на класиране.
Много добре е обяснено и е споделян поне през 2016 и 2015 г. в темите за 7 клас.  Peace

# 1 208
  • Пловдив
Госпожо Министър, ако е удобно моля и Вие да се включите с разяснение по предходните тези, че май наистина настава объркване. Едно нещо както е вярно, така и казано с неправилни думи излиза грешно...

Не съм министъра, ама и тя душа носи.

Ако на първо класиране не си приет на първо желание, имаш два варианта - записваш се или подаваш заявление за второ класиране.
На второ класиране има два варианта - преместваш се на по-предно желание или си оставаш на същото място. В този смисъл губиш мястото от първо класиране единствено и само ако си минал напред по желанията. Иначе оставаш на същото. Вариант да си класиран на две места няма.
На първа страница има прекрасна схема.

# 1 209
  • столицата
Скрит текст:
40 ученици на СМГ от 7 клас с максимален резултат от 100 т. на приемния изпит по Математика:

http://www.smg.bg/news.php?id=614

Много биха ми били интересни и резултатите им по БЕЛ. И за да не приеме въпроса ми някой като заяждане уточнявам, че съм върла фенка на СМГ-то Grinning Просто ми е любопитно какво ниво на БЕЛ са показали учениците му.
А по отношение на забележка по-горе относно изводът ,че дадено дете е прието в желано училище, простите математически изчисления показват, че с абсолютна сигурност  първите 26 деца по успех ще влязат на посоченото от тях първо желание, т.е. ако детето е сред тях, всичко вече е ясно и излизането на официалния прием на 27.06 е просто формален акт. Напр. детето с общ сбор от Мат и БЕЛ 197 точки smile3501 smile3501

Децата от СМГ имат много високи резултати и по БЕЛ.
Почти всички с 100 т. на математиката имат около 90 (90-93, 87-90) точки.
Един от двата  резултата от 98 т (97.5) е при тях.
За миналата година само ЧОУ Света София е преди тях по БЕЛ, но там е частно училище , само 2 класа са  и матурите са издигнати в култ заради рейтинга.
За 2015 СМГ по БЕЛ СМГ е на 1-во място.
Ето рейтинг на миналогодишните матури http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp .

Браво!

# 1 210
Ето  от форума от предната тема за 7 клас .Може да го сложите на 1 страница bouquet::
Скрит текст:
 Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатър с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарастне чувствително - до няколко часа) http://prikachi.com/images.php?images/359/8015359T.png
Само да уточня, че автор на това мнение е НПМГ СисАдмин от 2012 г. Хубаво е да се цитира.  Peace
Аз разбрах как точно става класирането именно когато го прочетох. Всеки си преценява дали би му било полезно.
Картинката е сложена на първа страница.

# 1 211
Да за автора е хубаво да се посочи.  Peace Сега ще го добавя.  Hug

# 1 212
  • София
Аз се обърках. Щом са стигнали низходящо до моят бал /напр.470/ и заема място вече в х паралелка, откъде ще дойде с по-висок бал друг кандидат и да ме измести?

# 1 213
  • Русе
Аз се обърках. Щом са стигнали низходящо до моят бал /напр.470/ и заема място вече в х паралелка, откъде ще дойде с по-висок бал друг кандидат и да ме измести?

Кандидатите не са подредени по бал. Слеващият на опашката след теб, може да е с по-висок бал и същото желания на първо място.

# 1 214
  • София

Ако редят децата низходящо по бал е така, но понеже баловете се формират от различни оценки и суми, децата се взимат в случаен ред и многократно се повтаря описания вече алгоритъм, докато всяко заеме мястото си.
Т.е. ако дете с бал 300 е посочило СМГ по първо желание и все още има места системата ще го постави там, до момента когато се изтегли дете с бал 301 с желание СМГ...
Дали стана ясно?

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 10:25 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт