Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 678
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 165
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тонка, завидях ти за съседските отношения. Ние имахме такива в стария блок.

Толкова обичам аромата на липи, че седмицата в която цъфтят, специално заради тях се връщам от Банкя в София, защото тук две от улиците са с липи от двете страни и нощите са чудни - уханни и сладки. А малко преди това пък в Банкя цъфтят акациите, с които сме заобиколени отвсякъде. Две вълшебни седмици в началото на лятото...Тази година пропуснах акациевата.

У нас като се каже "чай", се разбира липов.

# 166
 Hug Гласувах! Успех на детенцето!

Тонка, и аз завидях. Бяла завист, ама завист!  Mr. Green В родния ми град са така отношенията в блока, хората бяха страшно близки, ключ от нас сме им оставяли като пътуваме някаде, и те на нас съответно. Много близки, много мили. Тук...сме само на здравей!  Confused Млади семейства са основно, ама не знам как да завържа контакт, а не е като да не съм контактна.

Вчера се разходихме много добре, поне 7-8 км пеша. Ухаеше на липа, аз обожавам този аромат, напомня ми на детството. Пред блока ни има засадени липи.

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 09:57 от Захир

# 167
Моите съседи се събират пред блока всяка вечер, ама ние явно сме семейство темерути и не слизаме  Mr. Green Детето от време на време мрънка да слезем при тях, но го правя рядко и то само през уикендите.

# 168
  • София
Чек, ето тук са изброени в последователност романите - Серия „Патрик Хендстрьом“ където пише:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0% … D0.BD.D0.B8.D1.8F

Дано ти харесат  Peace Аз малко се попреситих, ама много на юруш ги изчетох, останаха ми последните два, ама в момента си правя нарочна пауза.

# 169
  • София
Тонка, а какво стана със съседката под вас, на която и пречеха децата?
Тя е майка на една мацка, с която се сприятелихме. Бабата няма нови оплаквания, но и ние не сме давали повод.  Mr. Green В компанията имаме и двама пилоти (вече не са действащи, обучават млади колеги), еййй готини мъже бе, много тузарско-тежкарско държание, но някак им отива и не предизвикват негативни чувства.  Crazy

# 170
Добро утро и от мен,

изнервят ме от сутринта, та ще видим накъде ще му излезе края.

Жаки, дано да пуснат децата на концерта, вместо да се правят на луди.

Бебе на море заведох на 6месеца, не виждам никакъв проблем да стои на плажа, или пък да влиза във водата. Проблем е да не се нагълтва с нея.
Бях си купила ето такова нещо, слагах го на една хавлия и бебето вътре. Има си мрежи и за слънце и за комари, страхотно удобство.

# 171
Тонка, бяхме на Ставрос.
Сесил, в съвсем обикновено надуваемо басейнче миналата година едни българи си оставиха бебето и се къпеха с по- голямото дете. Бебето се късаше от реване, а ММ внимаваше да не се преобърне  Mr. Green. По едно време му идеше и да иде, и да го гушне!
Светалчо, търсиш снимката с българското знаме и си даваш вота за нея!

# 172
Тонка, добре дошла в Етажна гроздова  Laughing Препоръчвам ти постановката, ако не си я гледала  Wink
И при нас има готини съседи, мъкнем купи със салата и бутилки  Mr. Green, карти играем, готино  Hug

# 173
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мари, благодаря. Аз си признах колко съм тъпа в специалната тема и ми обясниха как, та вече гласувах.

Тонка, ако живееш в един дълъг блок до спирка Г.М.Димитров на метрото, да знаеш, че там живее една много готина съфорумка, един от най-добрите и великодушни хора, които съм срещала в живота си. Понеже и те имат горичка и са авиатори, та затова така си помислих.

Разучих за робота на Miele, не е стар модел, тъй като имат един единствен модел робот в два цвята - червен и черен. От сигурен източник знам, че е много добър, а колкото до шума - не повече от другите.

Бебета на морето - юнско море сутрин докъм 10-10.30 не виждам с какво може да навреди.
Но и аз не бих ги къпала в морето - кожата им е много нежна и слънце въобще не трябва да я близва дори. Отделно неизграденият имунитет.
Лошо е, когато ги държат по цял ден на плажа и си мислят, че ги предпазват, като са под чадъра. От жегата не ги пази чадърът, в памперса се развива невероятна температура и особено за момченца никак не е добре. Нашата малката я водиха на море на два месеца и й понесе много добре. Обаче като стана на 4 месеца се появи проблем - бактерии в урината. Не е напълно сигурно, но има едни съмнения, че е било от завишената температура в памперса. Казвам го само като информация.

Едно лято на Албена някакви германци държаха бебето си, около 10-12-месечно, едричко и пухкаво, голичко на хавлията. Бебето се беше зачервило като като рак, един възрастен мъж наблизо не издържа, скочи от хавлията си и много гневно им се накара.
Редовно виждам на Албена германчета с изгорели гръбчета,  раменца и нослета, обелени вече за трети или четвърти път.
А ние нашите ги печем много внимателно. Сутрин отиваме в 8, сядаме винаги до водата, за да мога да играят с мокрия пясък. Първия ден десетина минути голички, после тениска, бански и шапка. На втория ден 20 мин. голи и така постепенно увеличаваме. никога не си тръгваме след 11 ч. от плажа, обикновено към 10.30. Следобед отиваме към 5-6 часа, тогава ги оставяме както и колкото искат и тогава аз си се наплувам на воля, че ММ не обича много да кисне, а аз не обичам да съм извън водата.

# 174
mariat, е аз не говоря за зарязване на бебето на плажа, а родителите в морето.
Това не мога да си го представя дори.
Ползвах си това легълце за плажа, нито пясък му е влизал, нито го е печало слънцето. Има мрежи, които са в джобчета отстрани.
Носехме и надувно животно, което ползвахме като басейн, слагах го да се плацика за по 20мин вътре, но го пълнехме с гореща минерална вода. Simple Smile

# 175
  • София
Тонка, ако живееш в един дълъг блок до спирка Г.М.Димитров на метрото, да знаеш, че там живее една много готина съфорумка, един от най-добрите и великодушни хора, които съм срещала в живота си. Понеже и те имат горичка и са авиатори, та затова така си помислих.
Светалчо, офисът ми е отстрани на този блок, за който пишеш.  Grinning Една малка бизнес сграда зад бензиностанцията. А блокът, в който аз живея, е само с два входа, друг квартал, и е строен за летци и хора, работещи в авиацията.

# 176
 Hug

Ееех,Жаки,така цветисто описваш всичко!Разсмя ме до сълзи,за което ти благодаря!

# 177
  • Euskal Herria
При нас липите цъфтят, сега и магнолиите почнаха. Главната улица открай до край е засадена с липи и е удоволствие да се разхождаш по нея, а магнолиите са навсякъде.  Целият град сега е като напарфюмиран, както са се съчетали двата аромата.

# 178
  • Sofia
Даун,Рая, ето окончателният избор-цвят (отказах се от ярко синьото),марка,модел  bowuu
http://www.prikachi.com/images/216/9136216b.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?images/218/9136218R.jpg
Чакат ме куп дрехи за гладене.Никой от двамата мъже не иска да мери-кое малко,късо-дълго-старо... Crossing Arms.
Хубаво ми звучи голяма съседска компания, обаче си е доста анагажиращо.Ние сме по-темерутести. В съседство, от скоро живеят първи братовчед на ММ-с бъдещата си жена. Много са сладки, но се събираме рядко. Но пък категорично можем да разчитаме едни на други и ми е много спокойно вече,когато оставаме сами.
Жаклин, разбира се,че ще пуснат девойките на концерта  Peace.То пък остана и не. Съмнявам се да проверяват толкова сатрателно в навалицата.
Белинда, възхищаваш ме,как ги отглеждаш тия трима сина,че и сама от време-навреме  Hug.

# 179
Мари, аз това за бабата го мислех да я водим, но не е в града, на бабешка екскурзия била жената.
Абе аз ще вървя, ще си скъсам потника, ако трябва, но ще ги вкарам:) Ще помоля, може да с окаже нЕкой разбран младеж Mr. Green

Сега като се сетя за кулисТите и пак ми е смешно:)

Светълчо, щом е хубав освен да го взема а?

Общи условия

Активация на акаунт