Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 717
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 180
Джена, много е хубав този  Peace Въздържах се за предния, защото никак не съм му фен  Naughty, ама този ми харесва  Heart Eyes

# 181
  • Бургас
Привет и от мен!
Аз море не планувам,понеже живея на него.
С бебе съм ходила на плажа,но топвам крачетата само,ако е малко бебе. И в количката на сянка.
С нашите съседи се имаме и всяка вечер сега лятото сме на пейките и масата и къде бира,къде друго. Събираме се предимно майки с децата,но имаме и татковци,които си отглеждат сами децата и те са при нас. Голям отбор сме. Само момчета,и три момичета,които не са от най-редовноте пред блока.

# 182
  • Sofia
Джена, много е хубав този  Peace Въздържах се за предния, защото никак не съм му фен  Naughty, ама този ми харесва  Heart Eyes
Flutter Hug, разумът надделя,все пак и ММ малко помогна  Crazy.Онова синьо на по-голяма площ си е бая синьо, за по-въшкави коли е екстра,ама за такава-седи несериозно  Crazy.
Боря се с подаване на документи за канадска виза....пфуууууууу,американската я нащраках за има-няма 30 мин. ,пък тая  Crossing Arms.

# 183
И ние се събираме пред блока редовно. Имаме си празници даже се черпим и с храна - на някой рожден ден, на друг имен ден. Например на 1 юни традиция е да поръчваме пици за децата, скара за родителите - бири, уиски, който каквото обича носи и оставя на масата. Някой като има рожден ден същата работа. Децата знаят, а даже по-големичките като сина ми карат и те на същия принцип. Днес черпи едното, после другото, а ако са закъсали с парите събират, купуват и ядат/пият. Тези неща сближават, а децата са доста отпуснати, комуникират си, така де, нали ще са си евентуални съседи след време  Mr. Green

На море с толкова малко козуначе не съм ходила. Моето ядеше пюрета, спеше по цял ден, не слизаше първите дни от количката, защото не му допадна пясъка, та бяхме рахат, а най-готино беше като заспи и ние влизахме веднага във водата. Той като се пробуди, беше се научил, че сме в морето и като наблюдател, веднага се заглеждаше и като ни фиксира ни махаше да излизаме, но не плачеше Mr. Green
Но като се сетя не беше толкова тъпкано на морето, първия път на Обзор го заведохме.

И аз успях да гласувам.

# 184
Джена, това синьо е много елегантен цвят, по-ще ти приляга bowuu
Карзз, завид за това, че живееш на морето Blush

# 185
Сесил, просто споделих на какво чудо попаднахме миналата година.
И да дам съвет(постът на Светалчо ме насочи) в Декатлон продават тениски с УВ защита(май бяха по 7 лв). Много съм доволна. От миналата година децата са с тях, когато слънцето е много силно и не е имало никакво изгаряне. Има и за възрастни.

# 186
  • Euskal Herria
Да си призная - за толкова години тук само веднъж съм ходила на плаж. И през цялото време си седях облечена под чадъра и си четях. Не обичам да се пека, а и имам лекарска препоръка да избягвам излагането на слънце продължително време. Виж, разходки по плажната ивица или в планината - да, това с удоволствие правя.

# 187
Работя активно и слушам Бг Радио тия дни. Спори ми работата, нека тая седмица  все така да е, времето е малко. Набелязах няколко БГ албума за купуване лятото.

Искам да кажа, че бебе в стерилна среда отглеждах сумарно 5 дни. После рязко поумнях и нещата си дойдоха на мястото. Развяваните Бг-мамски стандарти за стерилност при бебеотглеждането не само са излишно крайни и прекалени , но понякога и откровено малоумни. Когато не става въпрос за дете със сериозни диагнози, една нормална хигиена е достатъчна.

Блек, в твоя филм съм била преди години с майка ми. Оживя и се подобри, но погнусата ми от бездушието в болничната система към тежко болни в пенсионна възраст остана. Кураж и здрави нерви ти желая.

Нашето море си го изкарваме също в компания на летци. Масово са много читави хора, с тях е весело, добре си изкарваме. Нямам търпение да дойде август. Другата седмица ще направим една Холандия, дано времето е с нес.

# 188
Джена, много хубав цвят. Да си я караш със здраве и безаварийно.

Тонка, и ние бяхме така в блока в София, а тук с предишните съседи също много се събирахме, но сега няма с кой.

Мари, много хубава гледка Simple Smile.  Покрай трилогията Милениум и аз попрочетох доста скандинавски автори.

# 189
Джена, това е далеч по-добро от ужасното червено. Simple Smile
Честито и безаварияно!

Такива грамадни шлепове не харесвам аз, не обичам да съм нависоко. Но повечето хора като седнат в моята кола и почват да пищят, че все едно са на земята. Simple Smile

Сбъдваща, и аз съм на твоето мнение, че тази прекалена стерилност е напълно излишна.

Такива събирания пред блокове не са ми по вкуса. И да се съберат, се събират няколко семейства, а вдигат шумотевица на всички останали.
Прибираш се и то се разпънали едни софри, бири и т.н., на мен лично ми е неприятно.

# 190
С голяма част от съседите се "имаме", отделно знаете, че и две от най-близките  ми приятелки са вратата срещу нас, често се събираме на мезета и вино/бира, но по апартаментите, част от тях стоят и на детската площадка в комплекса (частна на блока си е), те имат и деца де, но съм виждала да си опъват софрите, викали са ни, обаче мен тези предблокови събирания не са ми по вкуса.

Бързо казвайте как се вари сладко от ягоди - майка ми набута около 6 кг. извънредни, защото са й ги подарили, а тя замина на почивка. Как се вари сладко, четох но ми стана лошо - 2 кг. захар на 1 кг. плодове?!?! Та от това ще умрем, честно, не обичам толкова сладко сладко, нейното е такова, направо ми залепна челюстта. И 1:1 ми се струва безумно, но пък четох, че ако захарта е малко вкисвало? А сега де - кажете ми пропорция с минимум захар Joy И като ще ги варя утре вечер, да ги засипя със захарта сутринта, нали?

# 191
Мър, ако не го искаш много трайно, а от 6 кила, предполагам, че ще изядете сурови поне 2, няма да излезе кой знае колко и с по-малко захар ще стане. Има някакви фиксове на Йоткер, които също са консерванти и няма да има нужда да слагаш толкова захар.

Аз за около 3-4 кила плод, слагам под кило захар.

# 192
Същата ягодова драма имам. 8 кила био ягоди ми донесоха вчера, изненадващо. Ядохме, ядохме, ама 5 кила има още. Мисля да ги понамачкам с малко захар и да замразя на порции във фризера- колкото поеме. Другото днес на ягодов шейк.

# 193
Бързо казвайте как се вари сладко от ягоди - майка ми набута около 6 кг. извънредни, защото са й ги подарили, а тя замина на почивка. Как се вари сладко, четох но ми стана лошо - 2 кг. захар на 1 кг. плодове?!?! Та от това ще умрем, честно, не обичам толкова сладко сладко, нейното е такова, направо ми залепна челюстта. И 1:1 ми се струва безумно, но пък четох, че ако захарта е малко вкисвало? А сега де - кажете ми пропорция с минимум захар Joy И като ще ги варя утре вечер, да ги засипя със захарта сутринта, нали?

Аз миналата година го правих 1:1 като ползвах от фиксовете на д-р Йоткер. Понеже очаквах друг резултат и не бях много доволна, взех че го пасирах и стана страхотно. Изяде се зимата и тази година трябва пак да правя.
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/gelfiks-klasik.html
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/gelfiks-ekstra.html

Ползвах обикновена захар, не на Захир със нещо си, най-обикновена захар слагах.
Не съм ги варила, а ги наливах горещи и затваряне със затоплени капачки.
Прочети и точно спазвай рецептата, няма грешка  Peace

Само да допълня, че 6 кила е сериозно количество, ще има за цялата фамилия Laughing
Аз съм правила сладко два пъти с по 1-2 кила плод, даже е под 2 кила, защото помня, че единия фикс го делях и не сложих целия пакет Mr. Green

# 194
Мър, онзи ден се оплаквах, 4 часа варих моето във фурната, защото нямам голяма тава за индукционния котлон. Иначе там става много бързо. Аз на 3 кг. плодове слагам 1 кг. захар. Насипвам, оставям няколко часа и директно слагам да варя, без да добавям вода, те са си пуснали сос. И така на бавен огън бъркаш, то си се сгъстява. Има някакви трикове- капка на порцеланова чиния да не тече ама...аз на око правя. Накрая се слага 1 каф. лъжичка лимонтозу, пълня, затварям обръщам надолу и не варя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт