Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 722
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 195
 Hug
И при нас липите цъфтят,прекрасно е.И тъй като вали всеки ден,аромата се носи ниско долу,един такъв влажен и наситен.Сутрин си пия кафето под една огромна,стара липа.Пълна с цвят и пчели. Heart Eyes

# 196
Мър, онзи ден се оплаквах, 4 часа варих моето във фурната, защото нямам голяма тава за индукционния котлон. Иначе там става много бързо. Аз на 3 кг. плодове слагам 1 кг. захар. Насипвам, оставям няколко часа и директно слагам да варя, без да добавям вода, те са си пуснали сос. И така на бавен огън бъркаш, то си се сгъстява. Има някакви трикове- капка на порцеланова чиния да не тече ама...аз на око правя. Накрая се слага 1 каф. лъжичка лимонтозу, пълня, затварям обръщам надолу и не варя  Peace
И няма да се развали, защото и това четох, че като не била достатъчно захарта отивало. Аз в нас бях взела веднъж на Захира за сладко захар, има нещо желиращо в нея + не е много сладка, с нея пробвали ли сте?

Мерси момичета, може да пробвам и с фиксове, че знам ли, поне ще намаля захарта, нищо че ще бутна консервант... уф. А във фурната ще стане ли? Половината да го варя на котлона, половината във фурната, тази моя майка каква беля ми навлече с това сладко... Laughing

# 197
  • Бургас
И аз миналата година с тези фиксове правих на няколко пъти- ягоди, касис, къпини. Обикновена захар и наливане горещи, точно както и Котето е писала. Мързелива работа, но пък резултатът изненадващо добър Simple Smile

По въпроса на темата: чудим се ние още къде да ходим. Понеже сме на морето, та все към Балкана ни влече. ММ обаче тази година като се е загледал в Синеморец, та Синеморец.
Вики, на първата й лятна почивка, беше на 6м. Само й топвахме стъпалата по веднъж на ден в басейна, през другото време под чадъра или директно в стаята.
Още седмица-две и ще  се пробвам сутрин с двамата на плаж, до към 10-10.30. Така или иначе други години, без бебето, ходим до към 11,30, та няма да ни се наруши много режима.

Кураж на Котето и на Жаки!

Не само не се събираме със съседите, ами вече 7 години сме тук , а  с повечето и имената не си знаем. Здравей-здрасти и толкова, а с някои и толкова няма. Тъпо е. Като деца със съседчетата по цял ден бяхме ту в тях, ту у нас, вратите ни не се заключваха въобще. Даже не звъниш, директно влизаш и викаш "Аз съъъм" Simple Smile

# 198
Мър, слоукукър, мултикукър да ти се намира?
Да си кожа друг мой трик- завираш(естествено с по- малко захар, не е необходимо да е 1:1),оставаш да поври малко. После го оставаш да изстине и след няколко часа, или на другия ден го слагаш пак на котлона да се досвари.

# 199
Никога не ми се е разваляло сладко, Мър  Peace Не обичам химии и миксове, не виждам какво чак толкова ми спестява микса  newsm78

# 200
И аз не обичам химии, правила съм го и 1:1 по рецепта на майка ми, но и 1 кг. плодове на 500 грама захар. Не мисля, че ще се развали. Аз принципно го преварявам много, че го обичам гъсто и желирано, но тази година ще го варя макс 40 минути, че около мен всичко го искат рядко.

# 201
Здравейте,
за сладкото и аз знам, че пропорциите са 1:1. Майка ми така го прави и става чудно, тия фиксове и желираща захар не ми харесват. Аз искам доколкото е възможно да е истински вкуса. Миналата година правих инцидентно сладко от праскови стана супер вкусно и мисля да направя пак тази година.
Джена колата ти ми хареса много, цвета също ми е много по вкуса. Аз обаче съм пристрастена към синия цвят и всякакви нюанси ми харесват. Да си я караш с кеф и безаварийно. Честито.
Аз много искам да имаме такива готини съседи с които да се събираме ама нъцки няма. Под нас съседите си викат полиция един на друг, а живеят в един двор. Shocked
Личния лекар на децата като го питах преди може ли да ходим на море с бебето отговаряше че и на морето се раждали бебета, да си ходя без да се притеснявам. А и докато кърмих беше рай, не мисля за храна изобщо, като пораснат децата мисля че е по-опасно от гледна точка на хигиената.

# 202
  • София
Никога не съм правила сладко, а много обичам.
И понеже не мога да споделя какво съм сготвила/ ще сготвя, да се похваля какво си купих - чушки с доматен сос и тиквички с чесън Crazy От един топъл щанд. Как се напуках...не е за приказка Blush

# 203
  • Бургас
А аз изядох половин килограм череши  Flutter

# 204
Мър, ако имаш хлебопекарна също става.

# 205
Мър, цяла зима ще я посрещаш майка ти с ягодово сладко Laughing. И аз се ядосвах миналата година, че не обичам да се занимавам с буркани. Едно време майка ми много ни ангажираше като консервен комбинат бяхме, а ние със сестра ми вършехме черната работа - белене на домати, чушки, абе ратайчета.
Та тя научи детето на ягодово сладко и той го обича да си слага по лъжица-две в кисело мляко. Направих така веднъж и от боровинки, то излиза много бурканчета и цяла зима не съм купувала активия, а обикновено мляко и си го овкусяваше chef А пък колко е ароматно, думи нямам  Peace

Белинда, нямаш си работа да се хвалиш какво си яла значи - от няколко дни ми се ядат чушки с доматен сос, но адски много ме мързи да го направя Crossing Arms
Вчера сготвих заек от Лидл бях взела. Първо да кажа, че е много хубав, не е миризлив, не е жилав, не е сух, страхотен е, второ - свърши... Остана една мръвка от него. Или много ядоха моите хора, или заека е бил малък, или аз не наготвих добре манджата, че го направих без гарнитура Crazy

За ягодовото сладко да обърна внимание на Мър, че ако е в тенджера кипи и става много пяна, поне на мен така ми стана и да седи и да го пази, че керамиката ще отиде на кино Peace

# 206
Жаки я водих на море на 40 дни. 10 дни изкарахме на Златните, не сме плажували двете, само разходки, но беше прекрасно. На шест месеца я заведохме в Тайланд, проблеми не сме имали. Аз не драматизирам на тема стерилност. Е, мих хотелски бани, но това си е нормално, професионално съм изкривена и подозрителна към камериерките: Crazy Гнус ме е да сядам на тоалетна извън дома ми и предпочитам лично да я измия, не е било заради бебе и досега го правя.
Дайте някой скандинавски трилър, може и испански или друг европейски.

Дали препоръчах "Неканения гост", испански?

Сладко никога не съм варила, не мога да дам съвет.

# 207
Мър, цяла зима ще я посрещаш майка ти с ягодово сладко Laughing. И аз се ядосвах миналата година, че не обичам да се занимавам с буркани. Едно време майка ми много ни ангажираше като консервен комбинат бяхме, а ние със сестра ми вършехме черната работа - белене на домати, чушки, абе ратайчета.
Та тя научи детето на ягодово сладко и той го обича да си слага по лъжица-две в кисело мляко. Направих така веднъж и от боровинки, то излиза много бурканчета и цяла зима не съм купувала активия, а обикновено мляко и си го овкусяваше chef А пък колко е ароматно, думи нямам  Peace

За ягодовото сладко да обърна внимание на Мър, че ако е в тенджера кипи и става много пяна, поне на мен така ми стана и да седи и да го пази, че керамиката ще отиде на кино Peace
И ще я убия после, честно! На нея й е изкипяло, ама на печката с дърва, сещаш ли се... а на мен верно ще ми замине керамиката! Бе аз се зачудих защо ми даде 1 торба с бурканчета, мислях, че от тия плодове 4-5 малки буркана излизат, какво ми говорите вие Astonished
mariat, нямам, ама ако е основание да си купя... Joy
Ами ще го сложа в пропорция 1 кг. плодове - 0,5 захар... Отивам да търся рецепта за фурна.

# 208
Мър, на тази пропорцийка и водичка ще трябва. Че ще вземе и да загори. Честно, навита съм да ги откупя тези ягоди Simple Smile Ще ти дам 2 бурканчета сладко  Mr. Green

# 209
Почти всяка вечер се събираме по съседски. Зимата по къщите, лятото на пейките пред блока. Децата играят, а ние пием по някоя бира в компания.
Селесте, с теб живеем доста на близо. Може и да сме се виждали.

Общи условия

Активация на акаунт