Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 730
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 210
Искам да кажа, че от час ми се яде сладко и вие сте виновни!
А след обяд може и до Лидъл да отскоча за заек. Къде да го търся- замразен ли е, охладен?
Белинда, и ти си човек, нали?

# 211
Аз съм наистина учудена, че в определени теми липсва всякаква модерация. Такива гнусотии прочетох, че не ми се говори. Разбирам, че има проблем с бежанците, разбирам, че голяма част от тях не са читави, разбирам и много други неща, но да кажеш на бременно момиче, че ще роди "полу-орк" ми се струва ужасно.

# 212
Мър, просто насипи ягодите със захарта, за няколко часа ще си пуснат сосче, директно с него слагаш да печеш във фурната. Нищо няма да загори, гарантирам, много бързо си пускат още сос. Ако го сложиш на бавен огън няма да кипи, но аз бързах и сменях 200-250- като се надигне бъркам и намалявам и така луднах 3 часа  Crazy Моята доза-  3 кг ягоди, 1 кг захар точно 5 бурканчета от лютеница  Cry

# 213
Искам да кажа, че от час ми се яде сладко и вие сте виновни!
А след обяд може и до Лидъл да отскоча за заек. Къде да го търся- замразен ли е, охладен?
Белинда, и ти си човек, нали?
Заека беше охладен  Peace

Мър, аз пак като свекърва, ама да кажа още, във фурната си сложи на дъното алуминиево фолио, ако пръсне да не ти загори, че захар няма чистене. Е може и да има де, но аз съм позната на моите приятелки и колежки като мързелива Гана, и използвам фолио и готварска хартия на поразия, по-лесно да ми е все пак почистването Mr. Green

Даун, не съм чела скоро по другите теми, но преди време се изумявах на хейт във фейса, сега просто не ги забелязвам. Няма новина, която да не е буквално скапана с гадни коментари. Даже вече не ги вземам на сериозно, мисля си, че се плаща на хора умишлено да ги пишат и ги игнорирам  Peace

# 214
  • sofia
В никакъв случай вода! Измиват се ягодите, поръсват се със съответното количество захар и е хубаво да престоят. Може след няколко часа, може и чак на другия ден да се свари. Пускат достатъчно вода самите плодове. Съотношението 2 части плод - 1 захар е добро.
Фиксовете се ползват за по-бързо сгъстяване.

Мър, на тази пропорцийка и водичка ще трябва. Че ще вземе и да загори. Честно, навита съм да ги откупя тези ягоди Simple Smile Ще ти дам 2 бурканчета сладко  Mr. Green

# 215
  • някъде ... тук ...
Даун, защо си причиняваш тази тема?

Мама прави сладкото и компотите от ягоди. Живот и здраве, като идват с баща ми за гръцкото море, ще ни ги донесат на готово bowuu
Подсетихте ме, че трябва да и звънна за рецептите за сок от бъз и сок от рози. Аз няма да се захвана, но една приятелка пита Simple Smile

# 216
Ох, ама то стана... Явно всеки го прави по различен начин. Аз вода слагам и пак се жалват, че им е гъсто и не можели да си сипят сокче в млякото.

# 217
Мигрантската тема е ужасяващ пример за модераторско безсилие. Чат-пат чета там, за да видя до къде са стигнали. Расизъм, клетви, ксенофобия, верска омраза и безобразни обобщения. Всеки един с произход от Магреба или Близкия изток е маймуна, орка, терорист, изключения не се допускат. Всеки с различно мнение е толераст. Минимум.
Явно е, че масовата страхоза е диагноза, която не прощава, ама леко така поне простичка логика е добре  да има.

# 218
  • някъде ... тук ...
А може би умишлено е така - поне един сифон за мръсотията да има, да не вземе да прелива навсякъде.
Има доста изтрещял народ напоследък.

# 219
Изтрещял ли е народа, или му изнася да се прави на изтрещял. Пред този въпрос си мисля напоследък... Много е лесно да се прави човек на перде, леко куку и другите да му мислят?! Не знам, на мен ми се струва оправдание за всички "изтрещели" newsm78

# 220
Ами не е мигрантската, аз там не влизам. темата може и да е пързалка, но може и да не е. Момиче е забременяло от Афганистанец и коментарите са потресаващи, а тези на Мамасита, плашещи. Просто е супер гнусно.

Някои хора наистина си живеят в черупките и не могат да проумеят, че дори и Афганистан е била нормална страна, с нормални хора, които вече от поне 40 години са подложени на репресии.

Мразя да се коментира външен вид на хората, защото те не си го избират, но е доста смешно, ако изглеждаш като Мамасита, да определяш, нероденото бебе на някой, като орк.

# 221
Преди 2г имахме много ягоди и трима човека правихме, отделно един от друг. Нито моето, нито на майка ми, или баба ми станаха. Сладкото не се сгъсти и така си остана и в следващите 2г. (имах надежда, че може да се сгъсти в последствие в бурканите).
Явно захарта е била калпава, ама такова чудо не съм виждала.
Оттогава нямам мерак за сладко.

Ей, полудях да намеря най-добрата опция за едно служебно пътуване, ама мисля че го нагласих накрая. Сега само чакам отговор от една жена, дали иска да пътува с мен и да купувам билетите, че да не свършат изгодните цени.

# 222
Бърди, благодаря! Hug

Даун, не ги чети, друг вариант няма. Аз във ФБ изтрих зъболекаря си, който ми е и приятел заради такива коментари. Много готин човек, но откача онлайн.
Около мен бежанци под път и над път, но нито съм видяла, нито чула за проблеми с тях, затова пък криминалните новини са много често са за православни сръбски субекти, тук-там и нашенци.

Тук заваля, стана мрачно и температурата падна на 21 градуса. Не мога да повярвам, че го казвам, но това много ме радва. Беше ми се поразмекнал мозъкът от това слънце вече, а жегите не са почнали още.

# 223
Чек, не мога да не обърна внимание, когато в правилата на форума има точки срещу расизъм и насаждане на омраза и когато аз или ти кажем на някой, че е тъпанар ни изтриват, а оставят десетки страници, в които всеки пост е отвратителен.

Поставям се на мястото на бременното момиче и не ако съм на нейно място, ще се омъжа за младежа и скоростно ще отида на друго място. Знаеш, защо Нино спря да пише.

# 224
Разбирам те напълно, но оправия няма. Явно са ги оставили в нея тема да се вихрят на воля, затова просто не я отваряй.

Общи условия

Активация на акаунт