Препоръчайте препарат против акари

• 20 636
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
Ами според мен калъфите против акари реално са си още една калъфка. След 2-3 дена акарите са и по нея.
Сега слагам по 2 долни чаршафа и по 2 калъфки, но не е достатъчно това ...  Rolling Eyes

# 16
Ами според мен калъфите против акари реално са си още една калъфка. След 2-3 дена акарите са и по нея.
Сега слагам по 2 долни чаршафа и по 2 калъфки, но не е достатъчно това ...  Rolling Eyes

Идеята е, че материята на тези калъфи е специална и акарите не се задържат на нея, защото няма храна за тях там. Освен това всички калъфи се затварят с ципове, за да не пропускат акарите от матрака или възглавницата. Може да съм жертва на рекламите и самовнушения, но за мен те дават резултат.
Другото, което ме посъветваха е, одеалата (и други подобни любими места за акартите), да се излагат на силно слънце, защото то убива гадините. 

# 17
Да, каквото може се напича или слага във фризера.

# 18
Здравейте,
за щастие нямам този проблем, случайно видях темата и се сетих за това:

http://www.zooplus.bg/shop/kotki/vsekidnevna_pomosht/prahosmukachki/560517

Виждала съм подобни и в други магазини, алтернатива на слънчевото напичане, предполагам. Не съм ползвала и не съм срещала мнения, не съм и търсила.
Просто още едно нещо срещу акарите.

# 19
  • София
Biokill от аптеката, около 13 лв., пръскам матрака периодично, препоръча ми го приятелка.

Първо си купих от amazon нещо, намерено из форума, което се оказа със същото активно вещество - перметрин.

https://apteka.framar.bg/30062764/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%B … 500-%D0%BC%D0%BB-

# 20
Biokill от аптеката, около 13 лв., пръскам матрака периодично, препоръча ми го приятелка.

Първо си купих от amazon нещо, намерено из форума, което се оказа със същото активно вещество - перметрин.

https://apteka.framar.bg/30062764/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0%B … 500-%D0%BC%D0%BB-

Kъдето и да погледах все е изчерпан този продукт.

# 21
  • София
Купих миналата седмица от аптека Медея.

# 22
Купих миналата седмица от аптека Медея.

На сайта им пише, че е изчерпан Sad

# 23

Този препарат не е ли вреден? Не прочетох, че се пръска върху легла.

Също търся ефективно средство за отстраняване на акари от леглото. Получавам сърбежи по цялото тяло от тях.

Прочетох останалите коментари. Колкото да се чисти и перат чаршафите, калъфките, не помага.

Попаднах случайно на едно видео в youtube, но не си спомням по каква тематика, преди 3-4 месеца. Там се казваше да се отстави леглото неоправено и разхвърлено поне 1-2 или 3 часа, Също така да се отвори прозореца. Така и правя вече. Баща ми постоянно мърмори, че не си оправям леглото като стана. Казах му защо не го оправям, а той ми каза, че говоря пълни глупости, и това е пълен мързел за него.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 17:32 от Jennifer_w

# 24
  • София
Големият ми син като малък беше алергичен към ухапвания от акари, тогава старият д-р Мустаков ни препоръча да сложим в контакта устройства срещу комари, трепели и акарите. (И да махнем китениците от раклите - ухапванията се случваха все у бившата свекърва). Помогна.

# 25
Големият ми син като малък беше алергичен към ухапвания от акари, тогава старият д-р Мустаков ни препоръча да сложим в контакта устройства срещу комари, трепели и акарите. (И да махнем китениците от раклите - ухапванията се случваха все у бившата свекърва). Помогна.

Това са устройствата, които излъчват ултрамагнитни вълни ли?

# 26
  • София
Не, тези с пълнители, приличат на ароматизатори.

# 27
Не, тези с пълнители, приличат на ароматизатори.

И аз се учудих относно тези устройства, които излъчват ултрамагнитни вълни, че са функционални. Да, благодаря за информацията. Сигурно ще си купя такова устройство с пълнител. Още миналото лято се каних да купя. Не знаех, че са действали и против акари. Изключвате ли това устройство през деня и да го включвате само вечерно време и да действа през нощта? Или пък 24 часа е включено?

# 28
  • София
Мисля, че тогава ги държахме пуснати през деня. Лично моето мнение е, че е най-добре на затворена врата, без хора, поне денонощие.

# 29
Тъй като моето дете е силно алергично към акари чета доста и търся варианти. Ето и моя обобщен опит до тук.

Всички чаршафи се перат и сменят на 3 дни или по-често. Прането е на 95 градуса /максимума на пералнята/.
Веднъж месечно - може и по-често купувам литър спирт от аптеката и слагам в шише с разпрасквачка и пръскам матрака. Оставям да се проветри няколко часа.
Понякога постилам чаршаф и гладя матрака, възглавниците, одеалата.
Има препарат, който излъчвал феромоните на акарите - пръска се на плат и се постила. Маха се след 2 часа и се глади контактната повърхност пак.
Купих озонатор, който включвам и държа няколко часа, но после трябва много добре да се проветри помещението. Когато го пускам матрака е без завивки.
Има един спрей ПИП Алерджифри - той се пробиотичен и се пръска /не видях файда обаче/
Възглавниците и одеалата често стоят и се напичат или мръзнат на терасата.
Това, което е за контактите за комари е добър вариант, но не бих държала постоянно включено, а бих проветрявала след него.
Някой хора мият стените с разреден разтвор с амоняк.
Има и вкасина при алергия към акари - по схема и с месеци. Има капкова и инжекционна.

Ами май това е. Дано съм помогнала на някого. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт