Хламидия - тема 4

• 94 187
  • 736
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте,
Моля Денис за мнение 🙂
Показателни ли са резултатите от изследване, направено 30 дни след рисков контакт. Моите стойности са отрицателни - IgA 0.42, IgG 0.39 при референтни граници <0.8 (-) negative, но пък по-високи от резултатите от предишно изследване.
Достатъчно ли е това време за достоверен резултат или е добре да повторя изследването след по-дълъг период?
Партньорът ми е с положителен IgG и му е назначен АБ за лечение.
Предварително благодаря!!!

# 541
Имам малко странно питане ? Знае се , че хламидийте , засягат и уретрата и предизвикват цистит.....Питането е следното : Някой от вас да е забелязал промени в урината си? Аз забелязах , че под определен ъгъл и светлина все едно има нещо като филм на повърхноста на урината ми !  Та , някой да е обърнал внимание на това като симптом ?

# 542
  • София
Здравейте,
Моля Денис за мнение 🙂
Показателни ли са резултатите от изследване, направено 30 дни след рисков контакт. Моите стойности са отрицателни - IgA 0.42, IgG 0.39 при референтни граници <0.8 (-) negative, но пък по-високи от резултатите от предишно изследване.
Достатъчно ли е това време за достоверен резултат или е добре да повторя изследването след по-дълъг период?
Здравей!
Нямаш хламидия, не е нужно да повтаряш изследването.
Когато само Иг. Г е положителен, това означава стара инфекция и че патогена не се засича вече в долните отдели на пикочо-половата с-ма. При полов контакт с такъв партньор, той може и да не те зарази, но ако това е постоянен партньор, и ако правите опити за бебе - редно е да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението.

# 543
Скрит текст:
Здравейте,
Моля Денис за мнение 🙂
Здравей!
Нямаш хламидия, не е нужно да повтаряш изследването.
Когато само Иг. Г е положителен, това означава стара инфекция и че патогена не се засича вече в долните отдели на пикочо-половата с-ма. При полов контакт с такъв партньор, той може и да не те зарази, но ако това е постоянен партньор, и ако правите опити за бебе - редно е да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението.
Благодаря ти, Денис Hug
Случайно попаднах на темата ти и мисля, че е много полезна за хора, които търсят информация, а за персоналното ти мнение за всеки отделен случай - адмирации Flowers Bouquet

# 544
Денис, може ли малко разяснение относно тези резултати:

Преди седмица ми направиха имунофлуоресцентен тест от цервикален секрет за Хламидия тр., резултатът излезе + , пуснахме с приятеля ми кръвни изследвания за Ig G, A и M и резултатите са следните:

Моите:
Хламидия трахоматис IgM       0.744 (-)negative           <0.9 (-)negative; 0.9-1.1 borderline; >1.1 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgA       0.745 (-)negative           <0,8 (-)negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgG       0.795 (-)negative           <0.8 (-)negative; 0.8-1.1 borderline; > 1.1 (+) positive   

Неговите:
Хламидия трахоматис IgM       0.512 (-)negative           <0.9 (-)negative; 0.9-1.1 borderline; >1.1 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgA       1.255 (+)positive           <0,8 (-)negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgG       0.287 (-)negative           <0.8 (-)negative; 0.8-1.1 borderline; > 1.1 (+) positive

Как е възможно ИФ тест да е положителен, а антителата- отрицателни? Възможно ли е титъра да е нестабилен поради факта, че ми бяха изписали Клиндамицин за 9 дни поради аднексит (преди близо 3 седмици съм го приемала)?Sad И защо пък приятелят ми е положителен за свежа инфекция без да сме имали никакъв полов контакт последния месец...

Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 08:52 от Iris1509

# 545
Здравей,

Аз съм в същото положение, резултатите от IgA, IgG и IgM са ми дори по-ниски между 0.3 и 0.4,но положителен на имунофлуоресцентен. Над 10 отрицателни pcr-а.

Поздрави

# 546
Здравей,

Аз съм в същото положение, резултатите от IgA, IgG и IgM са ми дори по-ниски между 0.3 и 0.4,но положителен на имунофлуоресцентен. Над 10 отрицателни pcr-а.

Поздрави

Здравейте, а партньорът Ви пускал ли си е някакви по-специални изследвания?
И лекарите имат ли мнение по въпроса защо се разминават резултатите така?Pensive

# 547
Здравейте,

Нямам партньорка. Резултатите се разминават, защото няма миродавен тест  за Хламидия. Имунофлуоресцентният тест е антиген, показва наличие на имунна реакция, но може бактерията да е убита преди време и пак да позитивира, заради задържането на антитела. PCRте няма да ги коментирам, защото там зависи много от реактива, хваща прясна инфекция и т. н. Кръвните има хора, които вярват в тях....

Аз се лекувам, защото имам симптоми!

Поздрави

# 548
Здравейте пуснах си тест за хламидия и igM ми е 0.8 а igG ми е 0.1 така като гледам от 0.8 до 1.1 е гранична а моето е 0.8 имам ли основание за притеснение или не благодаря предварително 🙂

# 549
  • София
Здравейте пуснах си тест за хламидия и igM ми е 0.8 а igG ми е 0.1 така като гледам от 0.8 до 1.1 е гранична а моето е 0.8 имам ли основание за притеснение или не благодаря предварително 🙂
Здравей!
Когато има гранична стойност е редно, след 10-15 дни изследванията да се повторят.
Добре е да се пуска Иг.А, Иг.М и Иг.Г
Иг.М не е много обективен, но се тълкува заедно с Иг.А

# 550
Ако има някой с положителни Иг Г и ИгА и отрицателен ДНК нека пише и да обменим опит и мнения на лекари ! Тук никой не пише как се е излекувал , нито какви симптоми има , само резултати от изследвания !

Ays10 изтрий си част от получените съобщения, че не мога да ти пратя ...не ми позволява. Ще се радвам да споделим мнение за кръвните до колко са достоверни , включително и мненията на вашите лекари по този въпрос. И има ли консултирани при доц.Генова в НЦЗПБ-София.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 10:12 от AnMary

# 551
Защо не споделите в темата и ние да научим нещо?

# 552
До сега моят опит е , че всеки доктор с който съм говорила до сега дава различно мнение относно кръвните изследвания.Едни казват лечение, други заради ДНК теста( при мен отрицателен ) казват спокойно.Естествено пия, че страх лозе пази. Но все повече информация събирам , че не са надежден скринингов метод, особенно след антибиотик, може и да сте положителни , но да нямате хламидийте,  защото спадат с години. А тук никой не е споделил , да са му паднали от раз на контрола. А и е факт, че на запад половата хламидия , я изследват със секрет, а не с кръв. Но тук всеки качва резултати и никой не казва каква е развръзката при него. И как е оздравял. След месец съм на контрола

# 553
Ays10 изтрий си част от получените съобщения, че не мога да ти пратя ...не ми позволява. Ще се радвам да споделим мнение за кръвните до колко са достоверни , включително и мненията на вашите лекари по този въпрос. И има ли консултирани при доц.Генова в НЦЗПБ-София.

Да, аз съм бил няколко пъти. Кръвните не ги зачита, имунофлуоресцентния също, казвала ми е, че преди са го правили и са спряли от няколко години, само PCR вече. От друг микробиолог  завеждащ на големя болница знам, че няма миродавен тест, който на 100% да докаже наличие, но пък тя ми казва - аз вярвам на имунофлуоресцентния.
Като казваш уретрален секрет, какъв тест визираш?

# 554
Генова не зачита кръвните ли...странно тя ми разчете мойте кръвни преди дни и каза хронична,  стара...и спокойствие , че няма активна -свежа......да не ме е  подвела.Вие кога сте бил при нея и какво изследване назначи.😃

Общи условия

Активация на акаунт