Нашите орхидеи - Тема 21

• 80 510
  • 807
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, аз минавам предколедно да се похваля с орхидейките, които успях да съживя изцяло с вашите помощ и съвети. Благодаря ☺🤗

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
браво за цъфналата "кравичка" Simple Smile
и кейка ли съзирам? Simple Smile Simple Smile

# 617
Ами да, но не съм сигурна, че я третирам правилно, има доста корени ама не смея да я отделя още. Между другото на мен на кейки ми върви много, ама с цъфтежа ме няма никъде. 🙄

# 618
А не, не съм съгласна, че не се справяш. Я виж какъв хубав цветонос, с колко пъпки си имаш Hug ! Отзад виждам още един.

# 619
Благодаря много, от 11 имам 3 цветоноса с пъпки и един мъничък, а лятото, както каза Добри, се бяха мумифицирали, а това им е пръв цъфтеж от 4-5 години насам, така че съм много доволна от себе си. Весели празници на всички! 🤗😊

# 620
Баща му неволно счупи върха с пъпките на един цветонос. Има ли някакъв шанс от него да покара друга клонка? Да го оставя ли както е счупен?

# 621
Моето Коледно чудо, първата ми орхидея, след повече от 2 години, най -накрая първи цветонос.

И да попитам, днес пръсках с Мопсилан, защото другото ми чудо има памуклийки. Дозирох го, количество колкото леща в 1 литър вода, дали е добре, като дозировка?

# 622
Баща му неволно счупи върха с пъпките на един цветонос. Има ли някакъв шанс от него да покара друга клонка? Да го оставя ли както е счупен?
Остави го, много е възможно да развие разклонение от спяща пъпка.

# 623
Моето Коледно чудо, първата ми орхидея, след повече от 2 години, най -накрая първи цветонос.

И да попитам, днес пръсках с Мопсилан, защото другото ми чудо има памуклийки. Дозирох го, количество колкото леща в 1 литър вода, дали е добре, като дозировка?

за моспилана не мога да помогна.
за другото... Simple Smile дано е пъпка.
Скрит текст:
аз бих поизчакала малко. да се види по-добре връхчето.

# 624
Цветонос е,личи си вече, а и по корените станах специалист.

# 625
  • София
Коледен цвят

# 626
приказна е Simple Smile

# 627
Момичета аз изхвърлих едната ми орхидея. Цялата беше в памуклийки и зарази още една, а уж беше настрана. Имаше чак в корените. Абе, с две думи неспасяем случай. Намазах превантивно листата на всички орхидеи със спирт 95 градуса. Дано не съм навредила.

# 628
Съжалявам.
Извини ме, че не помня, но третира ли с някакъв препарат?

# 629
Намазах превантивно листата на всички орхидеи със спирт 95 градуса. Дано не съм навредила.

освен да изгори листата от това друга полза няма за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт