Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 696
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • София
4 кори с яйца и сирене(задните), 4 с ябълки и канела, отпред.

# 436
Една от любимите ми летни манджи

за мъжете ще има и наденичка.

# 437
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета, въобще да не ви пука какъв цвят и вид са манджите ни (не че няма значение де) понякога! Важното е да са вкусни. А тук всичко е тооолкова вкусно Flowers Hibiscus

От мен: баница със сирене и ?! таратор (по желание на синковеца)

Не-фотогенични тиквички с кисело мляко и кюфтета (каймата е по рецепта на Батето, за което много благодарим

и тирамису - правя за първи път - но мнооого се хареса (вместо маскарпоне сложих сирене Филаделфия)

** Момичета, да споделя нещо!!! Както знаете аз съм с две леви ръце по отношение на всички техники - особено компютъра. И винаги имам проблеми със качването на снимките. ТУК с новата версия (в никакъв случай НЕ правя реклама) се справям отлично?!? Снимките се свалят директно от компа и имат възможност да си ги нагаждаш/орязваш. Пиша това защото може и на друг да бъде полезно. А иначе и на мен си ми харесва старата версия. Но за снимките - тази е по-удобна.

Получи ли се с Филаделфия ?! Ако ,,да ”и аз ще направя

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 23:09 от bubanka

# 438
CEM, тази кайма по онази сложна процедура на Батето с леда ли е? Мечтая си някой да ми я направи. Изглеждат ужасно вкусни тези кюфтета!!!

lechugitka - Почти ДА Flushed Каймата я купихме готова - само смляно месо. При омесването добавих подправките на Батето, двете премесвания с престояването от 12 ч. в хладилника и лед. На всяко месене слагах по 100 гр лед на 1кг кайма. И понеже количеството беше 5 кг отиде във фризера. Оставих малко за проба, че за първи път меся така кайма. Тази на снимката е само така чиста - няма лук, яйца, хляб. Пържих на фритюрника с въздух - вкуса е направо фантастичен! Сочни и пухкави, представям си какво ще е с добавките. Но батето казва че за кебапчета прави само от месо. При мен е 50:50 свинско и телешко. Дано и на теб да ти хареса.

mihaela(n)koko - тирамису с Филаделфия вместо Маскарпоне - Да, на нас ни хареса!  Тук в норвегия Маскарпоне-то ми се видя доста скъпо и реших да го заменя с Маскарпоне. Но аз правя за първи път и...е въпрос на вкус.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 09:27 от sem22

# 439
  • Плевен
Добро утро на пишещите в най-вкусната тема! Coffee Благодаря за интересните рецепти, които споделяте.
Малко сборно от мен:

Желая на всички прохладен и спокоен ден!

# 440
Бърз отчет от изминалите дни Simple Smile
Смути с банан и къпини

Яйца по панагюрски

И виртуална почепка по повод новата ера от детството ми Hug амарето чийзкейк

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 15:08 от vanillla

# 441
Сем, страхотни кюфтета!
 У нас от тия дни  г лиган с кореноплодни http://pep-4o.blogspot.bg/2012/01/blog-post_16.html  и дегустация на лилавите ми моркови

Фокача апулска Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2016/11/blog-post_4.html

Салата от миди с рулца от раци http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_8.html

и тараторите от последните дни - нормален,

розов с репички

и един с марули и авокадо http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_10.html

и пълнени чушки с кайма и ориз

# 442
Здравейте момичета - всичките сте невероятно вкусни!
пеп-4о то бива таратор, ама ти ме смая Flushed Как не ми е хрумнало до сега? Благодаря за идеите, че ние много често правим у дома.
vanillla остана ли парченце чийзкейк? И яйца много обичам точно така - често си правя.
Zarzamora идвам на гости  Airplane

У дома - мусака

*тост за закуска (научих моя син да яде хляб с добавка на ръжено брашно)

*плодове - диня, кайсии и грозде - ама какво да им снимам на тях

# 443
Пепчо, на този с репичките, рецептата традиционната ли си е, само добавяш репички? Много апетитно изглежда.

# 444
Орехи преди хапване и ню ню мента, за свеж аромат. Като престои розовее Simple Smile

# 445
  • Плевен
Заповядай, Сем. Flowers Tulip Гости приемам винаги.
Това е от снощи:

И палачинки - за пореден път....

# 446
Отчета от днес:обяда бе приготвен от 11годишния ми "барбекюрист"-изпече чушки,патладжани,св.гърди и наденица по селски.имаше и таратор без снимка
вечерята-друга любима лятна манджа

# 447
  • София
Пилешко филе с кашкавал.

Скрит текст:

# 448
Днес изненадах и себе си. Събудих се в седем и вместо да се излежавам, като друг път, взех, че спретнах един кекс. Поради липса на мляко го направих с гореща вода, добавих и парченца шоколад. Добре се получи.

# 449
  • София
Зелен фасулец и  измислен(сложих всичко за което се сетих) кайсиев сладкиш.

Скрит текст:

Кайсиите, скапаните, пак залепнаха за дъното, въпреки,че този път карамел не съм правила, сложих само масло.

Общи условия

Активация на акаунт