Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Желатина набъбна сам докато сварих зах.сироп.Стандартни пак.на Йоткер ми беше желатина.Сместа за овалване и на мен ми се стори странна,но сложих 2-3с.л.пудра и 1 с връх брашно.Пробвай на вкус,да не ти доминира брашното.

# 421
  • София
denyl, сподели рецептата за маршмелоу, много добре изглеждат Simple Smile
Марчева, искрено ме развесели с този Фризолак Grinning
`Що бре, душа, в рецептата пишеше "сухо мляко" и първата ми асоциация беше за бебешко сухо мляко, за друго изобщо не се сещах и се набутах в аптеката, а там избор, а цени....  newsm09 напrаво  me zabola sarceto, to bilo mnogo skapo, и взех  само 500 г  Когато го поlзвах не беше тоlкова скъпо, а сега....ма.иййй , напrаво се упlаших.
Нещо ми се объrка кlавиату  сlед емотката.... хм,....

# 422
Скрит текст:
Желатина набъбна сам докато сварих зах.сироп.Стандартни пак.на Йоткер ми беше желатина.Сместа за овалване и на мен ми се стори странна,но сложих 2-3с.л.пудра и 1 с връх брашно.Пробвай на вкус,да не ти доминира брашното.

Благодаря за уточнението. Досетих се, че е така, но да питам за по-сигурно. Погледнах и друга рецепта в нета (там има и глюкоза), в нея се овалват само в пудра захар. Та ще пропусна брашното  със сигурност. Ако не ме мързи в тази жега, още довечера ще ги пробвам.

# 423
  • София
Цаца и хрупкави филенца.

# 424
Запеканка с картофи

# 425
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
половинката май ще излезе прав, че готвя като за казарма Flushed

ориз със зеленчуци по китайски, печен патладжан с чесън и олио и гарнитурата Simple Smile задушено свинско с лук и гъби

в кутийката има заготовка за печени чушки с чесън, оцет и олио, но остават за утре. Simple Smile супата се вари, а ако още малко се забавят моите, от притеснение ще направя и фъдж-а от предната страница Flushed

# 426
пак аз Simple Smile със закуската - баничка с изненада (в плънката има ситно нарязано пушено филе)

и нещо, което още се чудя тук ли да е или направо в темата за муните Flushed

Снощи реших да завърша с маршмелоу бонбонките от предната страница. Flushed
Половин доза, за да не прекаляваме със сладкото.
Варих, разбивах... всичко точно по рецептата.
После реших, че ги искам не чисто бели, а бели с розово. Да са съвсем като истински. Червена боя нямях, но имах много гъст сироп от сладкото от сини сливи.  Изсипах по-голямата част от сместа в тавата.  Смело добавих лъжица от сиропа към останалата част и цветът стана супер. направих линийки от розовата смес във бялата и прибрах в хладилника.
Резултатът е потресаващ. прилагам и снимка, но предупреждавам Simple Smile не е за хора със слаби нерви Simple Smile

Скрит текст:

Истината е, че прилича на сланина много повече, отколкото сланината прилича на сланина.

# 427
Докарала си точно моя дефект-ефект(явно все така си се получава,независимо от цветната добавка-при мен бяха къпини).Дано не съм ви подвела,не ме одумвайте много...Добре,че скрих няколко от мойте "сланинки" да има и за днес... EmbarassedВ оригиналната почерпка си бяха снежно бели и изглеждаха "не сланинести",но нямаха добавки. Cry

# 428
  hahaha а аз си мислих, че съм първооткривател на маршмелоу сланината   Joy Joy Joy

не се чувствам подведена и не те обвинявам  Hug Hug Hug само исках да споделя  Hug

# 429
топла салата от моркови , тиквичка,  джинджифил и сусам

тиквички с ориз и чили

# 430
Сега чакаме Дара или някой друг смелчак,да сътвори "сланинки"(може и др.цвят да са).Мн.ми хареса определението-сравнение bouquet

# 431
Вчера три часа сглобявахме един скрин, та само със запеканката минах. Надявам се довечера да имам време. Сланина несланина, хич да не ви пука, важното е на вкус как е.

# 432
Здравейте момичета, въобще да не ви пука какъв цвят и вид са манджите ни (не че няма значение де) понякога! Важното е да са вкусни. А тук всичко е тооолкова вкусно Flowers Hibiscus

От мен: баница със сирене и ?! таратор (по желание на синковеца)

Не-фотогенични тиквички с кисело мляко и кюфтета (каймата е по рецепта на Батето, за което много благодарим

и тирамису - правя за първи път - но мнооого се хареса (вместо маскарпоне сложих сирене Филаделфия)

** Момичета, да споделя нещо!!! Както знаете аз съм с две леви ръце по отношение на всички техники - особено компютъра. И винаги имам проблеми със качването на снимките. ТУК с новата версия (в никакъв случай НЕ правя реклама) се справям отлично?!? Снимките се свалят директно от компа и имат възможност да си ги нагаждаш/орязваш. Пиша това защото може и на друг да бъде полезно. А иначе и на мен си ми харесва старата версия. Но за снимките - тази е по-удобна.

# 433
  • в кукувиче гнездо
CEM, тази кайма по онази сложна процедура на Батето с леда ли е? Мечтая си някой да ми я направи. Изглеждат ужасно вкусни тези кюфтета!!!

# 434
  • Плевен
Да се наредя и аз сред вашите вкусни творения.
Сладкиш с джанки по рецептата за вишнев пай на Тина-Рина.

Сьомгова пастърва със зеленчуци

Къпинова панакота

Общи условия

Активация на акаунт