Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 186 283
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • plovdiv
  • Мнения: 540
Благодаря Марчева14.

# 61
  • София
  • Мнения: 15 824



Нишесте с мляко и мъъничко грис, че внука от ангината не може да преглъща.


# 62
  • Мнения: 12 716
Мале, Тайне, много вкусно у вас  Heart Eyes

# 63
  • София
  • Мнения: 15 824
Мале, Тайне, много вкусно у вас  Heart Eyes
Абе, повтарям се, но пък щом се изяжда, е добре.Много мразя да готвя нещо и като се приберат, да ми кажат,че те такова не ядат. Joy

# 64
  • Мнения: 22 867

Тайне, разглезила си ги твоите хора! Как ще отказват да ядат приготвено от теб?! Кажи им, че тук една е готова да дава адрес и да чака куриер! Heart Eyes bouquet chef


Баничка с домашни яйца, ама така се е жлътнала, чак не мога да ѝ се нагледам!


и импровизирани кремчета от сметана /течна и заквасена/, рикота, лимон, бисквитки белвита, карамелени вафли и сладко от смокини. С една дума каквото ми попадна под ръка! Simple Smile


# 65
  • Мнения: 12 716
Обичам кремчета. И ребра обичам  Laughing

# 66
  • Враца
  • Мнения: 3 849
Тайна, а завиваш ли с фолио преди да запечеш?

# 67
  • София
  • Мнения: 15 824
Тайна, а завиваш ли с фолио преди да запечеш?
Не завивам, просто пека дълго, с много вода,3 големи чаши, на 200 градуса, без вентилатор, на ниско във фурната.Като се запекат ребърцата отгоре, ги обръщам и пека, докато останат на мазнина само.Днес ми остана малко от водата, не знам защо, реших да долея още вода и му дойде в повече.

# 68
  • Мнения: 9 447
http://pep-4o.blogspot.it/2017/06/blog-post_14.html?m=0
Ризото с пиле и броколи Simple Smile имаше  у  нас, преди да тръгна за страната на ризотото.

# 69
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Тайна - в къщи обожаваме печени ребърца. Преди години когато имаше кой да гледа прасе на село  Cry, ребрата само печени!!! никакво "хабене" на манджа.

Iabrex - много обичам такъв крем, но оня ден сбърках като взех само заквасена сметана - излязоха  4 чашки, на кой по напред... А би ли споделила повече за баницата  Praynig
Скрит текст:
В последно време си купуваме яйца от село.
пеп-4о - страхотно ризото, но имам човек в къщи който няма да близне броколи  Rolling Eyes
Приятно изкарване в страната на ризотото car003 photo

radinna ето обещаната рецепта:
 
поправям се  Embarassed  mihaela(n)koko
Скрит текст:
1 пакет бисквити - с дупки за теб е
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 пакетче суха сметана
1/2 ч.ч захар
2 пакетчета желатин
плодове, сладко
Киселото мляко и захарта се разбиват с миксер. Прибавя се сметаната, разтворена в малко  вода. Добавя се готовия желатин/разтворен преди това във вода, набъбнал, разтопен на водна баня/ Бърка се с миксер до получаване на пухкав крем.
В дълбок съд, чиито дъно е покрито с фолио се редят: бисквити, сладко, крем, плодове и пак бисквити, сладко...
Съдът се слага за 10-15 мин. във фризера да стегне. После се обръща върху поднос и фолиото се отстранява. Съхранява се в хладилник.
Това е - преписвам го дума по дума от тефтера на дъщеря ми. Не е писала от къде е рецептата  newsm78
Тя го прави във формата за кекс - с дупката в средата.  

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 12:27 от mama iasi

# 70
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
mama iasi, аз се интересувах от сиропа от мента и благодаря, че го сподели, но и от другата рецепта ще се възползвам  bouquet

# 71
  • Мнения: 22 867
.. А би ли споделила повече за баницата  Praynig
Скрит текст:
В последно време си купуваме яйца от село.

mama iasi, напоследък / май от доста време/ това е най-харесваната вкъщи баница, лесно се прави и съответно бързо става. И стои мека и пухкава. Нещо средно е от тези рецепти:ПУХКАВА "ОБЪРНАТА" БАНИЦА С ГАЗИРАНА ВОДА, БАНИЦА С ГАЗИРАНА ВОДА и Баница с газирана вода.

Корите /Бела или Фамилия обикновено/ редя различно - или две по две и сирене между тях и така до изчерпването им, или 2 слагам на дъното, после на всеки ред са по 3, нагънати като хармоника, сложени една до друга и поръсени със сирене. Най-отгоре е цяла ненагъната кора. И на вита баница съм оформяла, две кори, ръся сирене върху горната, навивам на руло и редя в леко намаслена тава. След това нарязвам на парчета с остър нож и заливам с яйцата /4 или 5/, разбити с 2/3 ч олио /чашата е 250 мл/, като в яйчената смес, след като съм я разбила, сипвам около 300-350 мл газирана вода. Като залея, поразтръсквам тавата, за да навлезе течност между корите. Пека в загрята фурна на 180 град, за 30-ина мин е готова в моята печка. Като я извадя, пръскам леко отгоре със студена вода, ръся захар, така я предпочитат моите хора, и захлупвам тавата върху друга тава /кръглата с баницата върху правоъгълна/, може и върху три чашки или купички да се закрепи. Завивам с кърпи и оставям да се задушава и охлажда. Ако печеш в тава с незалепващо или керамично покритие, обръщането няма да се получи, баницата се изсипва. В метална я пека, с нея става, с емайлирана също. Много изписах, баницата става по-бързо! Simple Smile bouquet

пеп-4о, че не си ми по-наблизо, да намина за една чинийка  Heart Eyes, много обичам такова ризото с броколи, но моите хора му се назлъндисват....... bouquet chef

 

# 72
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Іabrex  Hug и аз нещо средно между тия рецепти правя, с газирана вода, с обръщане в/у чинии. Правила съм и с кори нагънати като хармоника, но по съвсем друг начин - като половината кори са на веднъж, сирене... и втората половина пак така нагънати една по една само че вече в друга посока/тавата завъртяна/. Но никога не съм я рязала на парчета преди да я залея  Rolling Eyes
 
 newsm78 сега като чета,  корите са 2-3 само на един ред, сирене, пак 2-3 кори нагънати...не става ли високо за тавата, това са все пак някъде към 5 реда? Грешка ли съм  Embarassed Embarassed Embarassed

# 73
  • Мнения: 22 867
Іabrex  Hug
Скрит текст:
и аз нещо средно между тия рецепти правя, с газирана вода, с обръщане в/у чинии. Правила съм и с кори нагънати като хармоника, но по съвсем друг начин - като половината кори са на веднъж, сирене... и втората половина пак така нагънати една по една само че вече в друга посока/тавата завъртяна/. Но никога не съм я рязала на парчета преди да я залея  Rolling Eyes
 
newsm78 сега като чета,  корите са 2-3 само на един ред, сирене, пак 2-3 кори нагънати...не става ли високо за тавата, това са все пак някъде към 5 реда? Грешка ли съм  Embarassed Embarassed Embarassed

Не съм броила редовете кори, повече са май от пет newsm78, но не съм сигурна. Ще ги изброя следващия път, въпреки че ще зависи как се слагат корите. Тавата ми е с диам. 33 см., висока 5,5 см, почти си се пълни. Peace

# 74
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Іabrex  Hug
Скрит текст:
и аз нещо средно между тия рецепти правя, с газирана вода, с обръщане в/у чинии. Правила съм и с кори нагънати като хармоника, но по съвсем друг начин - като половината кори са на веднъж, сирене... и втората половина пак така нагънати една по една само че вече в друга посока/тавата завъртяна/. Но никога не съм я рязала на парчета преди да я залея  Rolling Eyes
 
newsm78 сега като чета,  корите са 2-3 само на един ред, сирене, пак 2-3 кори нагънати...не става ли високо за тавата, това са все пак някъде към 5 реда? Грешка ли съм  Embarassed Embarassed Embarassed

Не съм броила редовете кори, повече са май от пет newsm78, но не съм сигурна. Ще ги изброя следващия път, въпреки че ще зависи как се слагат корите. Тавата ми е с диам. 33 см., висока 5,5 см, почти си се пълни. Peace

Броят на  редовете не е проблем. Мисълта ми беше не е ли много висока - над височината на тавата Embarassed Или като се нареже и  залее става с "нормална" височина.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт