Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 186 289
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Іabrex  Hug
Скрит текст:
и аз нещо средно между тия рецепти правя, с газирана вода, с обръщане в/у чинии. Правила съм и с кори нагънати като хармоника, но по съвсем друг начин - като половината кори са на веднъж, сирене... и втората половина пак така нагънати една по една само че вече в друга посока/тавата завъртяна/. Но никога не съм я рязала на парчета преди да я залея  Rolling Eyes
 
newsm78 сега като чета,  корите са 2-3 само на един ред, сирене, пак 2-3 кори нагънати...не става ли високо за тавата, това са все пак някъде към 5 реда? Грешка ли съм  Embarassed Embarassed Embarassed

Не съм броила редовете кори, повече са май от пет newsm78, но не съм сигурна. Ще ги изброя следващия път, въпреки че ще зависи как се слагат корите. Тавата ми е с диам. 33 см., висока 5,5 см, почти си се пълни. Peace
Броят на  редовете не е проблем. Мисълта ми беше не е ли много висока - над височината на тавата Embarassed Или като се нареже и  залее става с "нормална" височина.  Embarassed

Според мен си е нормално висока! Peace

# 76
  • София
  • Мнения: 12 216
Днес спретнах този сладкиш, имаше си и повод, пратих го, представих се.  Mr. Green
Ябълкова торта с белтъчен меренг:





а за за мене си си направих едно Гуакамоле с твърдо сварено  яйце и препечена филийка.  Скромна съм.  Wink



Коя прекрасница от вас беше пуснала ментова лимонада, или нещо ментово в бутилка, нека да ми пусне рецептата, че много обичам мента за лимонада. Благодаря!

# 77
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
marcheva14 - добре си се представила с ябълковата торта  Wink

Мой е сиропа от мента -рецептата е на 4 стр., пост 57 Hug

# 78
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 050
На пица сме..

# 79
  • Мнения: 1 434
 Аз да Ви кажа за днешните ми пържени тиквички - посолени, отцедени, оваляни в брашно и после преди пържени - всяко кръгче ПОТОПЕНО за секунда в студена вода. И накрая олиото кристално чисто, без прегоряло брашно. Ще пробвам и номера при кюфтаци.

# 80
  • Мнения: 2 152
поглезих се с едни домашни кълцани наденички

http://batimiti.blogspot.bg/2017/06/blog-post_37.html



и с един оригинален начин на приготвяне - станаха на домашно саламче

# 81
  • Мнения: 22 867

Аз да Ви кажа за днешните ми пържени тиквички - посолени, отцедени, оваляни в брашно и после преди пържени - всяко кръгче ПОТОПЕНО за секунда в студена вода. И накрая олиото кристално чисто, без прегоряло брашно. Ще пробвам и номера при кюфтаци.

kriakla, майка, откакто я помня, така пържи тиквички. А, когато има време, реже тиквичките, соли ги, овалва хубаво в брашно и ги реди по дъски, тави....оставя ги така, докато пуснат вода и брашното стане на коричка, тогава пържи. Олиото винаги остава чисто в тигана, без прегоряло брашно. Peace

Батето, хубаво се глезиш ти, завид, завид! Heart Eyes bouquet chef

Ние бяхме на салатка, таратор и пилешко с картофки.

# 82
  • Мнения: 1 265
                                       Здравейте кулинари  Hug bouquet

Аз да Ви кажа за днешните ми пържени тиквички - посолени, отцедени, оваляни в брашно и после преди пържени - всяко кръгче ПОТОПЕНО за секунда в студена вода. И накрая олиото кристално чисто, без прегоряло брашно. Ще пробвам и номера при кюфтаци.

kriakla, майка, откакто я помня, така пържи тиквички. А, когато има време, реже тиквичките, соли ги, овалва хубаво в брашно и ги реди по дъски, тави....оставя ги така, докато пуснат вода и брашното стане на коричка, тогава пържи. Олиото винаги остава чисто в тигана, без прегоряло брашно.

Нищо че сме на диета  Mr. Green но усърдно ви следя и преглъщам. #Crazy
Ето че и днес научих нещо ново  Peace chef
За вас нямам думи - ВСИЧКИ СТЕ ВЕЛИКОЛЕПНИ.
Аз няма какво да показвам - тези няколко дни сме на плодове - диня, праскови, череши, ябълки и кайсии. Ама то, какво да снимам?  newsm78

Пожелавам ви приятни почивни дни, изпълнени с много емоции


# 83
  • София
  • Мнения: 12 216
Скромна съм, само едни "Френски багети", че и хляб нямах, а ме домързя да ходя да купувам, валеше ужасно.
Разкошна е! По рецепта на Мария Митева. Това трябва да се приготви още няколко пъти. Много ми хареса, защото е лесна и бърза, за разлика от оригиналната френска багета, която е с предварителна закваска и се чака много и време ми отнема.
Работих изцяло в миксер.



# 84
  • Варна
  • Мнения: 522
marcheva разкошна багета bouquet
Може ли рецептата bouquet

# 85
  • София
  • Мнения: 12 216
marcheva разкошна багета bouquet
Може ли рецептата bouquet
Вярно, че е разкошна, ивка27. Рецепта пускам веднага, заслужава си да я спретнеш. Дано да имаш миксер, че да ти е по лесно. Направила съм я половин доза, 2 багетки, съвсем достатъчни. Хайде, покажи после.  Simple Smile
http://recepti.gotvach.bg/r-74108-Лесна_френска_багета

# 86
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Привет, вълшебни кулинари  Hug
От мен за закуска сандвич с кето хляб


Вечерята


Пожелавам ви прекрасна и успешна седмица  Heart Eyes

# 87
  • София
  • Мнения: 12 216
Здравейте, прекрасни кулинари!
От почивните дни това съм спретнала
Тарт Татен с ягоди, това е една реплика на оригиналния сладкиш, не претендира с нищо, може да се приготви и с друг вид плодове, приятен лек летен десерт




Една френска рецепта за "Картофена салата със запечен бекон", много е добра


Един сладкиш по идея на М.Митева" "Сладкиш с череши и извара", наистина е приятен и лесно се прави, приготвянето му е интересно



А за основно беше "Бобена фантазия", не си спомням кой тук ни я предложи, но аз я приготвих и съм доволна. Благодаря за идеята!! Беше ми малко трудно с тези тестени капачета, но се справих, те малко ми бягаха , ама ги сложих някак си  Wink Не минах само с тях, добавих и едни пържени кюфтаци, защото при мен само с постно не може, не върви. Колкото и да ми се иска да е само постно, не, гледат ме лошо, на тях снимка няма, те не са интересни Sad



Имам още храна за една казарма, кой ще я изяде не знам, `щото отново съм сама през седмицата.
Приятно на вас!  Hug

# 88
  • Мнения: 2 152
от мене нещо простичко и лесно за изпълнение - "пържоли" от зеле
http://batimiti.blogspot.bg/2017/06/blog-post_19.html





# 89
  • София
  • Мнения: 15 824
Хрупкави филенца с майонезен сос и постен зелен фасул.И мляко с грис имаше, ама не снимах Simple Smile.Интересно, защо едни и същи филенца изглеждат различно със и без светкавица?
Без светкавица

Със светкавица.




Общи условия

Активация на акаунт