Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 632
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На всички ви, сърдечно благодаря за клечките!!  bouquet Поръчах  - 100 бр....ще имам поне за 10 години напред, спокойна съм, че не мирясах . Ще се прави!

Нелка, пусни я тази прекрасна, вероятно гъбена супа. Аз, щото такова... не обичам много месо, та поне една супичка да си завъртя. Благодаря!!  Simple Smile

"Кук-кус със зеленчуци".....какво да ви кажа, по вкусно нещо не съм опитвала, това е!!!!! Направих си го половин доза, че количеството беше повечко, и .... не се спрях. Лютиво е, определено, но е фантастично!
Все едно бях някъде из арабските страни, толкова е хубаво. Снимала съм го, но тук са толкова хубави снимките, че нещо ме спира да ви ги покажа, ама ще го направя, пък.  Ayradyss, благодаря!  bouquet Сега останала онези прекрасни крекери, но в събота или в неделя те са наред. Ще ги спретна!  chef
Рулото от тиквички е много хубаво, но ми се струва, че е много работа.. не знам, домързя ме и тиквите бяха превърнати в кюфтенца. Не съм качила снимки още.
Кифлички видях, прекрасни, пай с праскови - чудесен, сиренето в лозови листа много ми хареса , ами всичко ми харесва. Благодаря ви!!  bouquet

# 256
                          Привет, прекрасни дами -  bouquet Hug

Нели - явно ние ядеме по-солено!? А за прясно....е, щом не е във фризерите - за мен е прясно.
Марчева - не се лени, давай снимките
пеп-4о -Ееех, да съм сега у вас?! Shocked
Тайне, Лабрекс -  chef bouquet

Момичета у "наше село" само таратор в последно време се яде. Та ще сте без снимка. То какво да му показвам?
и череши

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 13:42 от sem22

# 257
  • Norge
МарчеваHug
И аз, подобно на теб, много обичам всичко зеленичко.

Супата не е гъбена  Confused , само съм ѝ добавила две запържени резенчета при сервирането.
Съвсем непретенциозна е, с малко съставки и лесна за правене.
И въпреки това учудващо вкусна.

Супа от картофи и праз 
800 г картофи
300г праз
бульон (или вода и прах/кубче)
течна сметана
черен пипер, смлян

1. Нарежи продуктите на едри парчета, запържи в мазнина.
2. Добави немного вода и вари до омекване.
3. Пасирай, прибави бульон/вода до получаване на желаната гъстота и възвари.
4. Легирай със сметаната, прибави пипера.

---
Допълнение:
1. Обикновено запържвам и един нарязан лук, за сметка на част от праза.
2. В зависимост от това коя част от стръковете праз използваш, супата се получава по-светла или по-зелена.
3. Малко настърган морков в процеса на запържване придава по-топъл нюанс.
4. Количеството течност е по твое предпочитане, в зависимост от това дали обичаш по-гъст или по-лек състав.
5. Пълномаслено мляко може да замени сметаната, но тогава е добре да се добави една идея по-малко течност след пасирането.
6. Най-често сервирам супата с половинка сварено яйце и поръсена със ситно нарязан праз.

---------

СемSimple Smile  Hug
Преди време и замразените пилешки бутчета бяха осолени.  Confused

# 258
  • Русе
Здравейте, страхотни красоти видях,  bouquet
От мен,

Телешко със зеленчуци

Първата ми торта с фондан  Blush , за рождения ден на дъщеря ми,  Heart Eyes

Скрит текст:

# 259
  • София
Панирана кладница, гъбена супа и пържени кюфтета.

Мислех да пържа и картофи, но ме домързя,кюфтетата заминаха с айрян и салата.

# 260
  • Плевен
Чета ви много отдавна, макар и като гост. Прекрасни неща показвате, момичета. Надявам се да приемете още един член, макар и с много по-скромни неща.

# 261
  • София
Чета ви много отдавна, макар и като гост. Прекрасни неща показвате, момичета. Надявам се да приемете още един член, макар и с много по-скромни неща.
.................................
След като ни черпиш с палачинки, добре дошла!   Simple Smile

Нелче, много ти благодаря! Супичка ще си направя!
Чудни снимки правите всички, как ги правите, как си държите фотото  newsm78... много са винтидж, харесват ми много... bouquet

# 262
Щом раздават палачинки и аз се намествам веднага Simple Smile Винтидж снимки и аз много харесвам.

Джулс, много сладурска първа торта. Жива и здрава да е дъщеря ти!

Вечерята днес беше - Пиле по провансалски

Пържен свински дроб

Свински дроб по селски

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 23:10 от Merelenda

# 263
  • Русе
Мереленда, благодаря ти!  Hug
А твоите уникални рецепти са ми пътеводна светлина в моето нвх-вм хранене!  bouquet

# 264
  • София
...........................
А твоите уникални рецепти са ми пътеводна светлина в моето нвх-вм хранене!  bouquet

Какво е това хранене - " нвх - вм"... newsm78 Е, не можах да стопля...

Днес беше тиквички на фурна по рецепта на моя приятелка, бъркаш ги в един найлонов плик, нареждаш, посипваш с галета и зехтин и ги мяташ във фурната.

Не мога да не покажа  Кус-кус със зеленчуци". Е, няма такова вкусно нещо. Храних се три дни поред  chef

И какво спретнах още, `щото ще ходя на една вила, "Американски морковен кейк с портокалова глазура", не, само го погледнете какво е количеството, американска му работа, за една казарма хора. За първи път го правя и ако реша отново ще намаля продуктите наполовина. Добре че имам огромна форма.

и отново  свински бонфиле с гъбен сос. Мноооого е добро, по рецепта на MasterChef J. Mielle

# 265
  • София-Младост
" нвх - вм" Нисковъглехидратно- високомазнинно хранене
Сподели рецептата за бонфилето с гъбен сос.

# 266
Благодаря, Джулс Kissing

Марчева, и аз се нареждам за рецептата за бон филето.
Кексът наистина изглежда огромен и впечатляващ. А тези тиквички и аз съм опитвала. Бързо се приготвят и така наистина стават много вкусни.

Закуската за днес - Бързи питки с кашкавал

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 10:38 от Merelenda

# 267
  • София
Аз не я ли споделих с вас... не ми пречи отново да ви я пусна

"Свинско бон филе с глазирани моркови", за разкош  Simple Smile Лесно, и бързо се приготвя, но е удивително добра рецепта

http://recepti.gotvach.bg/r-74906-%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81 … D0%BE%D0%B2%D0%B8

# 268
Марчева, може ли по-подробно за тиквичките изглеждат като пържени  Simple Smile и хрупкави, с какво ги объркваш в плика после върху хартия ли ги печеш - много вкусна снимка  Simple Smile
Много изкушения в темата chef

# 269
  • Плевен
Какви изкушения само сте наредили, добре че току-що похапнах.
Джулс, много сладка торта, макар и на патерица- да ти е жива и здрава малката рожденичка.  bouquet
Отдавна не съм готвила дроб, но като гледам снимките на Merelenda, скоро ще трябва да се заема- дроб по селски ми изглежда страшно апетитно.  chef
Мarcheva, ако кекса ви е дошъл в повече , да помогнем, а ?  Simple Smile
У дома мъфини- банички

и кюфтета от пилешко  и тиквички.

Приятни почивни дни!

Общи условия

Активация на акаунт