Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 478
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Любим "кекс с 2 яйца"-винаги става(записвала съм си го тук от форума,но не помня на кого е Embarassed)
пекох го с чашка,но не си личи...
Шпековано и печено в плик свинско със зеленчуци

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 20:34 от denyil

# 511
# 512
  • София
Марчева, с нетърпение ще чакам кейка. Звучи наистина богато.  Hug
.....................................

Пускам го. Това е нещо фантастично, то не е точно кейк, а не е и точно торта, но на вкус е убийствено, силно шоколадово, силно, ядките се усещат прекрасно, а с тази заливка шоколадова е  прекрасен завършек на всяка хапка. За съжаление го нямам разрязан, така го занесох на вилата, цял, а там не снимах.
Ето го, само светлината е различна при снимките

и още "Свинско контра филе с портокали" и една много приятна заливка има отгоре, която даде прекрасна коричка, по рецепта на Ана Олсън, с гарнитура от глазирани моркови

и в свободното си време врътнах едно сладко от малини, собствено производство  chef

и между другото и то тази вечер у дома,  забърках един  Царски кейк, който подарих, но него си го знаете
ето го, само за информация

Другото беше барбекю, и салата + Перфектното Гуакамоле, ама то не е интересно вече. Знае се.

# 513
  • сред люляците
ilrai78, не знам колко е апетитно при мен, но днес тук видях много хубави неща, кое от кое хубаво и по-хубаво.  Благодаря!
Та, да питам за това бадемово хлебче, което сън няма да ми даде, как да се пече, аз МВ нямам, освен това , това му количество е много малко, и продължавам да питам в какво да го сложа, кейкова форма ли, кръгла ли, от по-дългите правоъгълни, ...за да стане  нормален кейк вероятно ще трябва да вдигна бадем. брашно на колко грама.. 300?? и съответно другите продукти по 3, така ли.

Откраднах си "Печените патладжани, също така и "Чесновото хлебче, след малко отивам в "Щъркелово гнездо" да открадна още нещо и ще си го изнеса да го виждам ежедневно...гнездото , де... мда.  Wink

Марчева, благодаря! Радвам се, че си намерила нещо и за теб в моето гнездо Hug
Чашата, която обикновено ползвам аз е 200 мл.
Надявам се да не ти идва късно отговора, но отсъствах през почивните дни и чак сега виждам.  bouquet

И двата ти кейка са фантастични! Къде да търся царският?

# 514
Не съм Марчева, но помагам веднага.

http://recepti.gotvach.bg/r-10095-Царски_кейк_със_стафиди

# 515
  • München, Deutschland
Не снимам хич напоследък, но от снощи едни домашни талиатели карбонара.

И от ония дни - собствено производство мини чушчици с пълнеж от сирене и лютеница, поръсени със зелен лук и черен сусам.

# 516
  • София
................................................

Марчева, благодаря! Радвам се, че си намерила нещо и за теб в моето гнездо Hug
Чашата, която обикновено ползвам аз е 200 мл.
Надявам се да не ти идва късно отговора, но отсъствах през почивните дни и чак сега виждам.  bouquet

И двата ти кейка са фантастични! Къде да търся царският?
Оооооо, намерих аз в това гнездо много работи. Всичко което приготвя и го публикувам ще бъде винаги с посочен източник, в това бъди убедена! Винаги го правя и пак го повтарям.

Дара, благодаря!!
Този кейк е уникален! "Царски кейк", той е и с история, но друг път ще ви я разкажа, кратка, но приятна, предава се от баба ми, на майка ми и сега на мен, а аз на вас с най- голямо удоволствие. Приготви го! Няма втори като него. Печи го бавно на около 165-170 градуса. Бакпулвери в него няма.
Благодаря ви!!  Hug Hug

# 517
  • Русе
marchеva14, страхотни кексове!
Големи вкусотии при всички! Поздравления!
Отдавна не съм снимала нищо, но вчера реших да се поправя и  минавам скромно с едни бутер банички

Сладкиш с крем сирене и сини сливи

# 518
Све, страхотен е този сладкиш! Тъкмо имам повод тези дни, добре, че ме подсети какво мога да приготвя набързо за гости  bouquet

аз направих половин кофа с праскови на  мармалад - във фурната.  http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_21.html и две сутрини вече закусвам на филийка  Mr. Green

chrissy, пасат и унас подобно някаква Simple Smile от предната вечер

и една баница с одрински кори от  Одрин Sweat Smile

# 519
  • София
Мусака без заливка и удон с бульон от свинско и зеленчуци.

# 520
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
плющя патладжан с олио, сол и чесън, а цялата му душа крещи "сладко от праскови! сладко от праскови!"

ще варя и сладко. няма начин. Simple Smile

# 521
Прекрасното руло от тиквички на Пеп-4о

Спагети

# 522
Кекс с кафе и шоколадова глазура
Ориз с пиле
Модифицирана Капрезе

# 523
 denyil  Hug тъкмо видях, че сте харесали Simple Smile

У нас за вечеря глиганско с грах. Пак.

# 524
  • София
Това беше за вечеря, салата и "Печените хрупкави картофки" на пеп-4о. Друго нямаше, ама то си беше само за мен. Друг в момента няма.
На мен ми се сториха малко сухи, мисля, че предпочитам "надупените картофи на фурна"
Хубави са, имат лек привкус на картофки Уеджис.

Общи условия

Активация на акаунт