Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 818
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Служителя ще минава телк след 3 месеца, до тогава се страхувам да шофира, преназначих го после ще го освободя по чл. 71 за по- дълго обезщетение уж се съгласи да го освообдим срещу "платена борса"

# 661
  • София-Младост
Датата е 01.04.2017 - да, уведомлението се подава с код 2, но реално писмено ДС не е нужно.

"договори - изтекли, подава се допълнително споразумание с дата-датата на изтичане на срочния договори и се НОСИ В НАП.По ел.път не може.Така го направихме ние и всичко си е наред вече за подаване с дата 01.04.2017."

Копирам ти това от темата за ЕКАТТЕ в к и к инфо - https://www.kik-info.com/forum/index.php/board,3.0.html?topic=19 … 257;topicseen#new
В една група във ФБ ме посъветваха да ги подам като безсрочни. Ще пробвам така, че до НАП не съм ходила от доста време Simple Smile

# 662
  • В полите на Пирин планина
Пробвай. Може и да се получи, Ала-Бала. Аз имам само един срочен договор, но на него не му е изтекъл срока още.

Служителя ще минава телк след 3 месеца, до тогава се страхувам да шофира, преназначих го после ще го освободя по чл. 71 за по- дълго обезщетение уж се съгласи да го освообдим срещу "платена борса"

Аз имах подобен случай с нашия шофьор. В смисъл, че заболя и се яви на ТЕЛК, като според решението не трябваше да изпълнява работа, която е с тежко физическо и психическо натоварване. От СТМ дадоха отрицателно мнение, т.е. казаха че вече не може да работи като шофьор. Преназначихме го на друга длъжност, защото имаше опция и се договориха с управителя.
Трябва да се потърси приемлив вариант за всички.

# 663
  • Русе
Как стои въпроса с фактури, изпратени по имейл, на които пише: ОРИГИНАЛ, но нямат подпис или код на служителя, издал фактурата?

# 664
  • В полите на Пирин планина
Как стои въпроса с фактури, изпратени по имейл, на които пише: ОРИГИНАЛ, но нямат подпис или код на служителя, издал фактурата?

Подписът по принцип не е задължителен. Така, че рално не виждам проблем във въпросната ф-ра.

# 665
Извинете ме, че ползвам темата за помощ малко в страни от бизнеса.
Имам нужда от помощ с процедурата по внасянето на здравните си осигуровки. Звучеше ми елементарно, ама съм сгафила нещо, защото от банката ми звъняха за липсващ код на плащането и дали било за НЗОК или НОИ. Отделно разбрах, че е трябвало да внеса осигуровките по ТД по постоянен адрес(Бургас), а аз ги пуснах по настоящ.
Та:
Имам 2 месеца, в които бях без работа, не бях към БТ, не получавах съответно обезщетение. Подала съм Декларация 7. На тази основа искам да внеса задължителните си здравните осигуровки по банков път (до колкото разбрах 18,40лв/месец).
Това ли е правилната информация, която ми трябва? :
Сметка за приходите за НЗОК   Бургас   НЗОК    IORTBGSF   BG54IORT80488688800000   Код - 561111

Има ли нещо друго в основанието освен "Здравноосигурителна вноска за м.Х", което трябва да напиша?

Отделно - направеното плащане към грешната сметка ще бъде ли отразено по какъвто и да е начин в НАП? (Знам, че може би ще трябва да се обадя в НАП за това, но все пак питам.)

# 666
  • София-Младост
Това е сметката за Бургас и кода за плащане ти е верен, сумата за 1 месец също, в платежното си пишеш задължително име и ЕГН. Ето ти примерно платежно
http://www.nap.bg/document?id=4708
Съвета ми е преди да ги внесеш втори път, посети НАП и виж къде а отишли твоите пари. Дали трябва да пуснеш някакво искане да ти ги върнат, или има вариант да ги прехвърлят по твоето ЕГН за здравно осигуряване. 
Отделно нека ти направят справка колко точно дължиш, сумата плюс лихвите. Или си направи сама проверка, ако имаш ПИК.

# 667
  • София
Мога ли да пресметна месечната заплата за длъжност в държ.администрация?

# 668
Ако говориш за държавен служител, тоест на служебно правоотношение, единствената удръжка е данъка общ доход, който е 10%. Стига да знаеш брутната заплата.

# 669
  • София
Това се търси в задачата. Даден е диапазон само.
По таблица ставало?

# 670
Това няма как да го разбереш обаче,  зависи от трудовия ти стаж и от минимума, който са определили за съответната длъжност. Чак като си видиш заповедта.

# 671
  • София
Това няма как да го разбереш обаче,  зависи от трудовия ти стаж и от минимума, който са определили за съответната длъжност. Чак като си видиш заповедта.
За трудовия стаж - се води този който ще ти го признаят като свързан с тяхната позиция? Мога да се ориентирам тогава. 1 или 2г в най-добрия случай Rolling Eyes

# 672
Мисля, че за да кандидатстваш минималния изискуем стаж по специалността е две години, но всичко зависи от позицията.

# 673
Как се регистрира нов сертификат в сайта на НОИ за представяне на болнични?

# 674
цитирам този сайт:
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=16306.0

http://www.nssi.bg/eservicesbg/cashbenefits/esoftware
Като влезите в системата избирате вид потребител:Упълномощено лице.
После избирате: ЕИК и го пишете -този на Упълномощителя.
Избирате :Статус Упълномощаване
После излиза прозорец,в който пак трябва да се напише ЕИК и тогава избирате Търсене
И ви излиза Списък на всички заявления и може да го разпечатате.
Аз го разпечатах.Сега предполагам,че трябва да го занеса,заедно с пълномощното,както в НАП и да го активират.Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт