Искам да кажа ... (126)_12.06-18.06

• 80 085
  • 865
  •   1
Отговори
# 120
Таратор много обичам, но понякога ме мързи да си правя.
Харесвам го с чесън, а когато съм на работа, няма как да го ям. Та остава само петък, събота.

На някой да му се намира старо тюлено перде?

# 121
  • София
И аз никога не съм яла таратор  Mr. Green Не намирам логика в тая гозба  hahaha
никой чужденец, на когото съм предоставила за дегустация това иначе божествено блюдо, не го разбира, деликатно, в повечето случаи Wink
един италианец каза, че това е най-извратената студена супа, евър Sick Laughing

# 122
  • София
Тарти, диагнозата е остра инфекция на горните дихателни пътища. Не било типичната класическа скарлатина, която да налага карантина.

Аз съм доволна. Майка ми е пратила по мъжа ми супа и манджа.

Сигурно не съм нещо в ред, но много се кефя на трамваите, които минават на 30 м от терасата ни. Други биха се изнервили на макс от шума.

# 123
никой чужденец, на когото съм предоставила за дегустация това иначе божествено блюдо, не го разбира, деликатно, в повечето случаи Wink
Тук правят студена супа с краставици, но освен мляко и слагат сметана и мента, или лук и магданоз, или чушка и авокадо...така, че не е български патент.

# 124
Таратор с чесън само ако съм вкъщи. На работа или излизане някъде, няма начин.
Намислила съм уикенда да правя гаспачо. Ако не ме домързи, или не ми се объркат плановете. За лятото е добър вариант също.

# 125
Тараторчето си е най - харното лятно пиене. Става за предястие, за разредител на водка и ракия. Ако е по - гъст и за салата Снежанка. С цедено мляко, или сметана, зима и лете, все си е много добро.

# 126
 newsm78 Не разбирам. Таратора не се ли яде с лъжица?

# 127
newsm78 Не разбирам. Таратора не се ли яде с лъжица?
Може и да се пие, като айрян, с настъргана краставица,. Чесън и копър не ползваме, само зехтин и сол.

# 128
  • Mediterraneo
Тук правят студена супа с краставици, но освен мляко и слагат сметана и мента, или лук и магданоз, или чушка и авокадо...така, че не е български патент.

Кое не е бг патент?! Ти изброяваш съвсем различни неща... Все едно да кажем, че и българите правят гаспачо, ама не го пасират, а го ядат под формата на салата.

Таратор обичам да пия от чаша и аз  Peace

# 129
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря на всички ви за съчувствието и подкрепата, страхотни сте. Hug

Синът ми разказваше, че всички, на които е предложил таратор и подлучени тиквички в Англия, останали очаровани и се влюбили в тях.
А на Албена веднъж наблюдавал група чужденци на ол инклузив. Напълнили си чиниите с храна, а като минали покрай супник с таратор и черпак в него, първият в редицата се позачудил, пък гребнал с черпака и полял храната в чинията си. Всички след него го последавали. Joy
Аз обичам таратора без вода и го поднасям "ненамокрен", както се изразява моят малкият. Слагам една кана студена вода на масата и всеки си го "намокря", колкото иска. Онзи ден този същият малък човек ме накара да направя таратор с моркови, вместо краставица, така го правели в детската градина и много му харесал. Опитах го аз, въобще не ми хареса, обаче той си го изяде с кеф. Бях яла таратор с маруля, ама с моркови - не.  
Дори самото му име "таратор" много ми харесва - търкаля се някак весело и безгрижно в устата.
Лимонада правя страхотна - хвалила съм се вече тук, много я харесват моите. Вчера една голяма кана от 1,5 л не стигна, правих втори път.

Алечка, това, за което стискахме палци, как се разви?

И за мен може да стискате утре, ако искате. Ще правя едно изследване, за което съм се записала преди три месеца и много сложно стигнах до него, та се случи да е баш сега, ден преди да изпратя мъжа ми и да се простя с него и хич не ми е до това. Но ако се откажа, трябва отново да мина пак по същите мъки и пак да чакам три месеца, та реших да не се отказвам.
Нищо не може да планира човек, ей. Все нещо се получава не както трябва.

# 130
  • Пазете Гор
А знаете ли за циганския таратор? Той е лесен за правене, без краставици е, щото няма и кисело мляко. Тъй, водица само. Това е виц, де, ирония на сиромашията.

Иди, иди, изследвай се, Све4. За добро е, знам, а ме разбираш, че на палците не вярвам аз и няма да "стискам". Човек трябва да се изследва, и при лекари, пък и самостоятелно. Във всеки един смисъл трябва да се проучва. Аз, проучвайки се, ежедневно се убеждавам, че съм изключително кухо същество, в преносния смисъл. Инак в прекия съм си съвсем плътен, кантарите всеки път подскачат, колчем им стъпя на врата.

Тараторя го обичам да е гъст, от овче мляко, с небелени стъргани млади краставици. Чесънът вътре да е толкова, щото да налютва. Копър -умерено, колкото да направи зелена дантела отгоре. Мазнина сипвам, докато почне да прави кръгчета с размерите на еднолевка. Соля, че да почне да се усеща. И го пия от халба, като по-прост.

# 131
Стискам, Светалчо! Не може пък все да е лошо, нужна си на деца и внуци, нЕма да се даваш Heart Eyes

# 132
Ох, видях една нова снимка на сина ми и едва се сдържам да не ревна, че не мога се спра. През август си отивам за две седмици във Варна и отменям всички други планове.

Никаква лимонада не си правя!

п.п. Тук продават салата Снежанка навсякъде.

# 133
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Стискам, Светалчо! Не може пък все да е лошо, нужна си на деца и внуци, нЕма да се даваш Heart Eyes

О, да! Поне не доброволно. Обещала съм на децата, че като нямат вече баща, ще се постарая поне да имат майка.

# 134
Дано на всички са ви добри резултатите.
Аз днес паднах зверски. Едва сядам. Добре, че не стана беля с децата. Докато ги свалям в един подлес с количката се хлъзнах на най-горното стъпало и така до долу. Ама удържах количката с едната ръка.

Общи условия

Активация на акаунт