Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 872
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 165
И аз не харесвам футболните фенове и най-вече простотиите, които правят, но още не съм чула някой да е направил рождения си ден обществено събитие каквото е прайда.

Това пък какво трябва да значи?
Това значи, че не виждам смисъл от прайда като обществено събитие. На този прайд се демонстрира/протестира/празнува сексуална ориентация. Кое налага сексуалната ориентация да излезе от сферата на личния живот и да прави опити за нахлуване в обществения?

# 166
По време на мача Левски-ЦСКА гърмяха много силни пиратки около нас. Определено ми пречат повече от Прайда. Не съм ходила на такъв, но не виждам нищо лошо стига да няма ексцесии. Имам приятели гейове, включително и омъжени в Щатите. Все са свестни и интелигентни хора. Разбира се и сред гейовете, както и сред хетеросексуалните, има всякакви.

# 167
Това значи, че не виждам смисъл от прайда като обществено събитие. На този прайд се демонстрира/протестира/празнува сексуална ориентация. Кое налага сексуалната ориентация да излезе от сферата на личния живот и да прави опити за нахлуване в обществения?

Тя отдавна е там. Любовта и сексуалното привличане между мъжа и жената са акцент на не един празник, концерт, изложба, дори игри и забавления. Така че прайдът не открива топлата вода в това отношение.

Не е нужно да виждаш смисъл в това, което другите правят. Очевидно за тях има смисъл. Ако на теб ти се отразява негативно, пречи ти на нормалното функциониране, заплашва здравето и живота ти - да, имаш всички основания да си против. Но ако си била на километри от там и никой не е бил наранен - каква точно е драмата ти?

# 168
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
https://www.jenatadnes.com/tema-na-broia/dobre-che-ne-sme-gei-dvoika/

# 169

Тя отдавна е там. Любовта и сексуалното привличане между мъжа и жената са акцент на не един празник, концерт, изложба, дори игри и забавления. Така че прайдът не открива топлата вода в това отношение.

Хм, не мога да си спомня кога беше последният прайд на хетеросексуалните. Бъркаш изкуство с обществени живот.

# 170
  • София
Всеки ден е. Когато видиш двойка мъж и жена, хванати за ръка.

# 171
Някой пречи на хомосексуалните да се държат за ръка?

# 172
JP, колко пъти годишно е нормата, за да се квалифицира прайда като вряскане?

Мислех, че прайдът е част от борбата на хомосексуалните срещу дискриминирането им, а не празнуване на сексуалната им ориентация. Ти празнуваш ли своята сексуална ориентация?

Аз не го възприемам като част от някаква борба. Освен в смисъла на "вижте ни, съществуваме и имаме право да се харесваме, каквито сме".

А организаторите го приемат като борба - поне аз така тълкувам определението "социално-политически протест с развлекателни елементи", явно смятайки че са лишени от правото  "да се харесват, каквито са".

Не приемам, че сексуалната ориентация /хетеро или хомо/ може да бъде повод да харесваш или не харесваш някого - точно както и цветът на кожата. Даже мисля, че инициативи като прайда са опит да се подведат под един знаменател стойностни хора и идиоти, само защото са се случили с еднакви предпочитания. Не знам какво печелят стойностните хора от тази работа - натрапване на мисълта, че първо си гей/хетеро, а после човек? Че това е определящото, по което трябва да те възприемат?

# 173
  • София
Втренчените погледи на хората около тях. Обидните подмятания, заплахите, ударите. Всичко онова, което на нас, хетеросексуалните, не ни се случва, когато ходим по улиците, хванати за ръка.

В България е достатъчно едно момче да е красиво, за да го определят като гей и да го тормозят психически и физически. Имам жив пример пред очите си, с моя приятелка, художничка, която живее в Благоевград - 10 годишният й син  е постоянно тормозен в училище, защото е рус, синеок и красив (и поради това, определен от другите деца, за гей).

# 174
  • София
Втренчените погледи на хората около тях. Обидните подмятания, заплахите, ударите. Всичко онова, което на нас, хетеросексуалните, не ни се случва, когато ходим по улиците, хванати за ръка.

В България е достатъчно едно момче да е красиво, за да го определят като гей и да го тормозят психически и физически. Имам жив пример пред очите си, с моя приятелка, художничка, която живее в Благоевград - 10 годишният й син  е постоянно тормозен в училище, защото е рус, синеок и красив (и поради това, определен от другите деца, за гей).

Недей така, че сега засегна майчиното ми сърце! Моите руси и синеоки момчета никой никога не е определял като гейове. Значи ли, че не са достатъчно красиви? И красотата само на гейовете ли е присъща?
Прости и ограничени хора има навсякъде и всички по някакъв начин сме засегнати от това, но това не е повод да ревем, че сме дискриминирани.

# 175
Хм, не ни се случва. Не си виждала как мрънкалници и блюстители на морала ругаят целуваща се хетеросексуална двойка? Особено баби и дядовци, четящи конско на целуващи се гаджета-ученици.

# 176
  • Тра-ла-ла
И какво за тази статия?! Освен, че мимоходом се споменава 5 пъти думата гей и добре, че авторката не е гей и е успяла да се омъжи. Козата Ани подкрепя Прайда и не го крие. Grinning

# 177
  • София
Не, не съм.

А детето, за което говоря, сменя второ училище...

# 178
  • Куциндрел
Хм, не ни се случва. Не си виждала как мрънкалници и блюстители на морала ругаят целуваща се хетеросексуална двойка? Особено баби и дядовци, четящи конско на целуващи се гаджета-ученици.
Двама мъже хванати за ръка като нищо ще си докарат някой бой на улицата. А ако се и целуват...
Да не би споменатите от теб баби и дядовци за маризят целуващите се тинейджъри?

# 179
Цеце, ако имаха сили, биха ги запухали с бастуните по гърбините.

Общи условия

Активация на акаунт