Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 035
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 180
  • Куциндрел
Цеце, ако имаха сили, биха ги запухали с бастуните по гърбините.
Уишче, едва ли тези с бастуните щяха да ги премажат от бой, най-много да ги поотупат ей така възпитателната. Гледа ли клипчето дето го пуснаха там със Солджъра? Имаше кадри от първия гей-прайд - хвърляли са коктейли Молотов по тях, имало е доста опити за нападение.
Поне към днешна дата е само мърморенето. Даже Варненската Метрополия се отказа да ги анатемоства, а тя беше редовна в това.
За да може обществото да погледне към тях като нормални, то те трябва да се показват.
Пък и един прайд е весела гледка, особено ако стане като в Германия.  Crossing Arms

# 181
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И какво за тази статия?! Освен, че мимоходом се споменава 5 пъти думата гей и добре, че авторката не е гей и е успяла да се омъжи. Козата Ани подкрепя Прайда и не го крие. Grinning

Обяснява защо ГЛБТИ хората искат държавата да им позволи да могат да сключват брак...

# 182
Цеце, ако си с левскарска фанелка, може да те претрепят чорбарите или обратното- левскари да пребият чорбар. Ако си по-мургав, може да си го отнесеш от скинари. Не са специално хомосексуалистите обект на насилие.

Обществото със сигурност ще погледне на хомосексуалистите като на нормални, ако се държат нормално.

# 183
Цеце, ако си с левскарска фанелка, може да те претрепят чорбарите или обратното- левскари да пребият чорбар. Ако си по-мургав, може да си го отнесеш от скинари. Не са специално хомосексуалистите обект на насилие.

Обществото със сигурност ще погледне на хомосексуалистите като на нормални, ако се държат нормално.
Въобще не го вярвам това. Незрялото общество умира да приема разни групи от хора за ненормални. Хомосексуалистите не са изключение. Не знам дали метода им на действие е правилен или не, но определено на тяхната група не се гледа нормално нито сега, нито преди години, когато за гей-паради още не бяхме чували.

# 184
  • Куциндрел

Те се държат нормално. Не се знае кой от твоите познати е бил на парада.  Wink
Разбира се има хора от тях, които парадират почти всеки ден с тази си своя различност, но това е присъщо и на хетеросексуалните, парадиращи с различна религия, начин на хранене и т.н.
Но колкото и нормално да се държат хората от ЛГТБИ, И е интерсекс, пак закона не третира хомо-двойката като нормалните двойки. Според закона нормална двойка е хетеро-двойка.
Ако искаш мога на лична да ти дам даже конкретен пример.

# 185
Има и нещо друго. Хомосексуалистите обвиняват обществото в нетолентност и тесногръдие, но самите са абсолютни нетолерантни към мнения, които не съвпадат с тяхното. Излезе ли публикация с различна гледна точка, започва такъв вой и неприемане, че хората предпочитат да си премълчат, отколкото да бъдат изкарани простаци, малоумници, елементарни, прости. Не визирам изказването на глупавата Радева, което беше общо-взето манджа с грозде.
Работила съм с двойка жени, които си живееха заедно, родиха всяка по едно дете от един и същи донор, никой с нищо не им е пречел. Никой не им се е подигравал, обиждал, никой не ги е дискриминирал.
Докато едната беше страхотен професионалист и много свестен човек, другата се оказа абсолютно безотговорна, нехайна, правеше гаф след гаф и най-важното държеше се арогантно и не й пукаше от последствията. Тъй като на няколко пъти бях потърпевша от грешките й, а шефът ме извика й ми каза, че еди си коя здравата е загазила и сега трябва да се опитам аз да замажа положението. Много се ядосах и попитах, откъде-накъде аз ще го замазвам и ще поемам отговорност, като е ясно кой е виновен.
Отговорът беше потресаващ: " Няколко пъти я викам, и всеки път ми скача с тезата" ти ме викаш сега, защото съм различна, нали?". Заслужавала сериозно наказание, но щели да скочат срещу него в обвинения за нетолерантност, тесногръдие и т.н".
По друг повод се оказах на масата с представител на гей обществото. Запозна ни обща приятелка, започнаме да си говорим разни неща. Е, за каквото и да говорехме, този човек не спря да се държи саркастично и язвително от типа на: "Вие хетеросексуалните сте толкова задръстени, невежи, тесногръди, всички сте такива...дразним ви, че сме цветни, напредничави, умни, интелигентни".
Бях потресена от поведението му, защото и дума не беше станала за сексуалност, но той всяка тема я обръщаше в тази посока. Накрая му обсяних кратко и ясно, че няма да търпя заяжданията му и ако не може да разговаря като възпитан човек, ще стана от масата и ще си тръгна. Изпрати ме с крясъци: "Ето видя ли, такива сте, задръстеняци не може да ни понасяте".

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 20:12 от Анонимен

# 186
Незрялото общество умира да приема разни групи от хора за ненормални. Хомосексуалистите не са изключение.
Точно това имам предвид. Хомосексуалистите не са специално дискриминирани. Идиотите дискриминират всички- левичари, левскари, метали, чалгари и още, и още. Мога да направя списък по-дълъг от влакова композиция.

# 187
Хм, не мога да си спомня кога беше последният прайд на хетеросексуалните. Бъркаш изкуство с обществени живот.

Какво изкуство е състезанието за най-дълга целувка на 14 февруари, примерно?

Не приемам, че сексуалната ориентация /хетеро или хомо/ може да бъде повод да харесваш или не харесваш някого - точно както и цветът на кожата. Даже мисля, че инициативи като прайда са опит да се подведат под един знаменател стойностни хора и идиоти, само защото са се случили с еднакви предпочитания. Не знам какво печелят стойностните хора от тази работа - натрапване на мисълта, че първо си гей/хетеро, а после човек? Че това е определящото, по което трябва да те възприемат?

"да се харесват, каквито са" - имам предвид сами да се харесват, а не да се срамуват от себе си или да се мразят. Всеки има право да се харесва.

"Даже мисля, че инициативи като прайда са опит да се подведат под един знаменател стойностни хора и идиоти..." Ми то така е навсякъде, където има повече от двама души. На Трети март да не би да се събират само стойностни хора на Шипка? Или идиотките да не празнуват Осми март с останалите?

Защо трябва да е определящо? Ако аз празнувам професионалния си празник веднъж годишно - значи ли това, че професията ми ме определя и че в нея няма и идиоти, и добри хора?

# 188
  • София

Бях потресена от поведението му, защото и дума не беше станала за сексуалност, но той всяка тема я обръщаше в тази посока. Накрая му обсяних кратко и ясно, че няма да търпя заяжданията му и ако не може да разговаря като възпитан човек, ще стана от масата и ще си тръгна. Изпрати ме с крясъци: "Ето видя ли, такива сте, задръстеняци не може да ни понасяте".

Това ми напомня на оня виц с вегана, дето накрая заключил: Ето виждаш ли, нервен си, защото ядеш месо!
 Joy Joy Joy

# 189

Било е забранено участието на хомосексуалисти в него?

# 190
Незрялото общество умира да приема разни групи от хора за ненормални. Хомосексуалистите не са изключение.
Точно това имам предвид. Хомосексуалистите не са специално дискриминирани. Идиотите дискриминират всички- левичари, левскари, метали, чалгари и още, и още. Мога да направя списък по-дълъг от влакова композиция.
Така е. Затова такива /толкова редки всъщност!/ актове на обединение на група от хора с определени искания против дискриминацията, с някаква кауза, всъщност е полезно и за всички останали групи. Защото показва пътя, по който се прави.
Неслучайно на парада е имало толкова много млади хора, които не са гейове. Очевидно е, че имат нужда от подобни събития.

# 191
  • София
И "стари" бяхме.

# 192
Имам преки наблюдения над един футболен фенклуб, един музикален, и няколко мотоклуба. Ако питате 10 средностатистически представителя на обществото, дейността на клубовете се изразява в пиене, вандалстване, хулигански прояви и един куп други антисоциални деяния.

Всъщност тези хора непрекъснато взимат участие в благотворителни акции от всякакъв вид, като не изпращат примерно по един SMS, а участват АКТИВНО. Отделят от времето си, събират неща в домовете си, разкарват ги със собствените си превозни средства из цялата страна, събират се за еко-иницативи, помагат при почистване след бедствия. И тук говоря за помощ на външни за системата хора, за поддръжката вътре в самата общност могат да се изпишат десетки листа хартия.
Повечето от тези действия остават анонимни и неизвестни за обществото, защото хората го правят по съвест, а не за да станат симпатични някому и да излъскат публичния си имидж. И когато ги сочат по улиците, викат им "Уууу, хулигани!", псуват ги и застрашават живота им (конкретно на мотористите), това не ги кара да реват колко са неприети и обезправени.

Това го пиша във връзка с многократните намеци, колко е лошо да си от "група хора, неприета от обществото". Естествено, че не е хубаво, но зависи от зрелостта на самия индивид доколко той ще приеме "неприемането" с достойнство, или с хленч.

# 193

Това ми напомня на оня виц с вегана, дето накрая заключил: Ето виждаш ли, нервен си, защото ядеш месо!
 Joy Joy Joy

На мен пък много ми прилича на манталитета на част от цветнокожите в Щатите, които могат да издевателстват както искат над бял човек, но отвърнеш ли, вече си расист.

# 194

Било е забранено участието на хомосексуалисти в него?

Не знам дали нарочно забравяш за какво говорим. Ти отбеляза, че сексуалността е нещо лично и не бива да проявява публично. Аз отбелязах, че хетеросексуалността отдавна се демонстрира публично и това не изглежда да е проблем.

Т.е. идеята, че на всяка сексуалност мястото й е у дома на тъмно очевидно не се споделя от по-голямата част от обществото.

Общи условия

Активация на акаунт