Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 044
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 195
Жаве, не съм сигурна, че парадът би донесъл конкретна полза. Сякаш нуждата от работни места по време на Първата световна война допринесе за еманципацията повече от суфражетките.

jp, имало е прайд на хетеросексуалните и аз съм го пропуснала?

# 196
Не, не съм.

А детето, за което говоря, сменя второ училище...

Надали му викат гей само защото е рус, синеок и красив. Явно нещо във външния му вид или най-вероятно в поведението му предизвиква такова отношение. Срещат се такива женчовци и не е зле майката да се позамисли какво може да промени във възпитанието и държанието му.
Моята дъщеря въздиша по едно момче-русо, красиво,сладур от всякъде. И никой не се съмнява в ориентацията му. Така че глупавите оправдания само ще продължат да вредят на момчето, ако ще и десет училища да смени.

# 197
Защо трябва да е определящо? Ако аз празнувам професионалния си празник веднъж годишно - значи ли това, че професията ми ме определя и че в нея няма и идиоти, и добри хора?

Не знам дали определяш професионалния си празник като социално политически протест.  Аз разбирам, че хората с хомосексуална ориентация имат проблем със законодателството и това ги обединява. Просто не мисля, че това се решава с прайдове и протести, които подчертават различността и парадират с нея в противовес на общото. А общото е това, което би трябвало да донесе промяна - независимо от сексуалната си ориентация, всички сме хора и имаме право свободно да избираме партньор, да влизаме в законен съюз и да се опитваме да възпитаваме деца.

# 198
  • Тра-ла-ла
Незрялото общество умира да приема разни групи от хора за ненормални.
Значи ли, че зрелите общества приемат всичко?! И са длъжни да го правят., че сакън да не ги помислят за примитиви?! Thinking Нещо не започнаха ли да много да се поразмиват границите нормално/ненормално?! Така съвсем невинно по метода "прозорецът на Оветон"

Christis, много показателни истории. На мен хомосексуалистите ми приличат на веганите/вегетарианците. Все да си натрапят вкусовете и мнението и все нападателни към инакомислещите. Разбира се има и свестни, но дали са по-голямата част?! Точно това ме притеснява, ако им позволят да осиновяват деца. Ако са читави - ще възпитат децата си да кажем неутрално. Ще им обяснят всичко за хомо, за хетеро и т.н. и ще ги оставят сами да решат какво харесват и дали. Няма да им натрапват определени мислене, няма да си позволяват сексуални волности пред децата. Но ако са като тоя гей (да не кажа какво друго му приляга), дето напада хетеросексуалните и ги нарича задръстеняци, тъпи, невежи и т.н.....Вие как мислите ще си възпита детето?! Неутрално ли?! Глупости - от ден 1ви ще му пълни главата с абсурди и ще му промива мозъка. Сигурно и ще си позволява пред детето да шлапя партньора си, да се натискат, целуват, да събират разни групички от неориентирани и взаимно чифтосващи се и т.н. Аз не съм съгласна такива да осиновяват деца!!!

# 199
Жаве, не съм сигурна, че парадът би донесъл конкретна полза. Сякаш нуждата от работни места по време на Първата световна война допринесе за еманципацията повече от суфражетките.

О, аз в почти нищо не съм сигурна вече. Но не искам детето ми да го узнава.  Wink Идеализмът до определена възраст е жизненоважен.
Скрит текст:
Това като контрапункт на подписа ми.  Joy

# 200
  • София
Не, не съм.

Надали му викат гей само защото е рус, синеок и красив. Явно нещо във външния му вид или най-вероятно в поведението му предизвиква такова отношение. Срещат се такива женчовци и не е зле майката да се позамисли какво може да промени във възпитанието и държанието му.
Моята дъщеря въздиша по едно момче-русо, красиво,сладур от всякъде. И никой не се съмнява в ориентацията му. Така че глупавите оправдания само ще продължат да вредят на момчето, ако ще и десет училища да смени.
Той е само на 10. Може и гей да е и да не го знае още. Това не оправдава поведението на насилниците. И не смятам, че вината е във възпитанието на  майка му, а не в насилниците. Но пък твоята гледна точка е доста илюстративна за нагласите на българското общество - виновна е винаги жертвата.

# 201
 Tired

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 09:43 от Пролетен дъждец

# 202
  • Куциндрел
Не, не съм.

Той е само на 10. Може и гей да е и да не го знае още. Това не оправдава поведението на насилниците. И не смятам, че вината е във възпитанието на  майка му, а не в насилниците. Но пък твоята гледна точка е доста илюстративна за нагласите на българското общество - виновна е винаги жертвата.
Случката е показателна как гей се приема от обществото - приема се като нещо обидно.

# 203

Нямам идея, честно казано.

Хетеросексуалността се демонстрира, одобрява и възпява открито и ежедневно. Предполагам, че повечето хетеросексуални нямат нужда от допълнителна изява - доколкото нищо не им сигнализира, че има опасност да бъдат неодобрявани или отхвърлени.

Така че се съмнявам много хора да се съберат на фестивал на хетеросексуалните. Но ако имаш нужда да участваш, имаш благословията ми, разбира се.

Не знам дали определяш професионалния си празник като социално политически протест.  

Историята на Осми март е някъде в тази категория, доколкото помня. Пък ей на - победили сме.

Трудно ми е да кажа дългосрочно каква стратегия работи за промяна. Ганди ли беше казал "Първо ти се подиграват, после те мразят и накрая побеждаваш."? Ето, че и така може.

# 204
Сигурно и ще си позволява пред детето да шлапя партньора си, да се натискат, целуват, да събират разни групички от неориентирани и взаимно чифтосващи се и т.н. Аз не съм съгласна такива да осиновяват деца!!!

Всеки родител си позволява пред детето си това, което му диктува здравия разум или липсата на такъв.  
Това, че една двойка е хетеросексуална не е гаранция за добър пример, нито хомосексуалната двойка е гаранция за лош. Хора всякакви, независимо от сексуалната им ориентация. Защо, например, на склонните към домашно насилие априори им е позволено да се възпроизвеждат, а разумен гей/лесбийка да не може да възпита дете?

ПП jp, ненасилствената съпротива може да има много прояви. Просто не съм сигурна, че точно подчертаването/парадирането с различността в случая е умният ход.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 16:38 от Vapor

# 205
Хм, jp, нямам спомен да съм искала благословията ти за мое участие където и да е. Но бих искала да ти напомня, че хомосексуалната любов е възпята не по-малко от хетеросексуалната. Със сигурност си чувала за сонетите на Шекспир, за Сафо и не само за тях.

# 206

Christis, много показателни истории. На мен хомосексуалистите ми приличат на веганите/вегетарианците. Все да си натрапят вкусовете и мнението и все нападателни към инакомислещите. Разбира се има и свестни, но дали са по-голямата част?! Точно това ме притеснява, ако им позволят да осиновяват деца. Ако са читави - ще възпитат децата си да кажем неутрално. Ще им обяснят всичко за хомо, за хетеро и т.н. и ще ги оставят сами да решат какво харесват и дали. Няма да им натрапват определени мислене, няма да си позволяват сексуални волности пред децата. Но ако са като тоя гей (да не кажа какво друго му приляга), дето напада хетеросексуалните и ги нарича задръстеняци, тъпи, невежи и т.н.....Вие как мислите ще си възпита детето?! Неутрално ли?! Глупости - от ден 1ви ще му пълни главата с абсурди и ще му промива мозъка. Сигурно и ще си позволява пред детето да шлапя партньора си, да се натискат, целуват, да събират разни групички от неориентирани и взаимно чифтосващи се и т.н. Аз не съм съгласна такива да осиновяват деца!!!
Този да не е бил лорда Евгени Минчев  hahaha ей, много са мръсни
видят красиво момче и започват с гейските мърсотии .
Не могат да приемат, че някои просто се отвращават от тях . Такива са за бой .
ето jp я дразнят хетеро двойките ...а им подадеш пръстче на такива , а са ти го отхапали ...

Целта на прайда е точно да се узакони браковете между хомо двойки .
да осиновяват деца , да ползват утроби под наем...Това е кутията на Пандора,
която тук не бива да се отваря ,,,сажалей боку

# 207
Хм, jp, нямам спомен да съм искала благословията ти за мое участие където и да е. Но бих искала да ти напомня, че хомосексуалната любов е възпята не по-малко от хетеросексуалната. Със сигурност си чувала за сонетите на Шекспир, за Сафо и не само за тях.

Нямам спомен да ми трябва разрешение да давам благословията си, хм.

Какво като е възпята и каква е връзката с разговора? Имаме ли теза този път или ей така си бъбрим?

Извън тезата, че сексуалността е супер лична и няма място в публичното пространство - с която, вярвам, приключихме преди известно време.

# 208
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не, не съм.

Т.е. заслужава си боя

# 209
Не зная дали имаш теза, jp. Още по-малко зная дали разполагаш с аргументи в нейна защита.

Общи условия

Активация на акаунт