Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 167
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 420
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Няма еднакви хора, ерго няма еднакви сексуалности.

Няма как да докажа...и аз това се питам, как биха доказали кой човек, каква сексуалност има, че да му разрешат или забраняват със закон нещо си ....

# 421
  • Тра-ла-ла
И си мисля, от своята камбанария, че понятието за пол трябва да отпадне, тъй обуславя само някакви обществени цели и модели, които отдавна не важат... Всички хора сме различни и е обидно да бъдем разделяни и категоризирани по полов признак. Човек е мн.повече от своя пол и физически дадености. ... Всичко става твърде елементарно ако се делим на полове, като ли само на два пола, както някои искат ....
Сакън, недей. Докато имаме разлика в хомозомите,  първичните полови белези и най-важното, че жените раждат, а мъжете не - предпочитам да се делим на мъжки и женски индивиди. А не политкоректно да се наричаме вагиночовеци и пенисочовеци ooooh! Никой не спира човек да надскочи половите си органи и да бъде нещо повече от секс машина. Което обаче според онази голяма статия на Бързия влак, май не се отнася за хомосексуалистите предвид броя на партньорите им. За какво се борят всичките ЛГБТИ след като масово предпочитат да се чифтосват без капка здрав разум?! За чий им е да се бракуват и да осиновяват?! Нека си се плякат на воля, само да използват предпазни средства.

По повод на пропагандата, че едва ли не родителите мътят мозъците на децата като ги вкарват в коловоза на един пол и едва ли не децата насилствено са принуждавани да се държат като мъже или жени. Не подценявайте силата на природата и нейните закони. Как животните и без родителски напътствия се усещат кое е мъжко и кое е женско?! Кое трябва да опложда и кое да ражда?!

Не ги разбирам тия моди днес. Всеки, който прави нещо различно - веднага го облича в модерни думи и започва да се бори за място под слънцето, нищо, че никой не му го е отнемал. Сега, ако аз правя секс примерно само уикендите - може ли и за мен да се измисли някакъв термин?! Примерно уикендсексуална?! Joy

# 422
Но все пак, ако детето е момче и израства с хетеро идентичност една майка трудно ще го научи как да се впише в обществото като мъж.

Винаги е имало момчета, които растат без баща, и винаги има друг авторитет, към когото да се обърнат - чичо, дядо, приятел на майката (не задължително интимен). Същото и за момичетата без майки.

# 423
Не са моди, а социални роли и това всеки го знае, Джулая...

# 424
Ако моето дете види гей парада,...,следователно,НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ГЕЙ ПАРАД
Не. Ти можеш да решиш, че твоето дете не трябва да вижда парада и то да не го вижда, защото ти отговаряш и решаваш вместо него. Но не можеш да решиш за хиляди пълнолетни хора какво ще правят. Това са равните права: искаш - отиваш, не искаш- не отиваш.  Peace

Скрит текст:
Пиша го като човек, който нито участва, нито гледа.

# 425
  • София
Няма еднакви хора, ерго няма еднакви сексуалности.

Няма как да докажа...и аз това се питам, как биха доказали кой човек, каква сексуалност има, че да му разрешат или забраняват със закон нещо си ....

Ти за пол ли говориш или за сексуално влечение?

Според мен има много хора, които не могат да се самоопределят дали са мъже или жени. Интересни са ми сега т.нар. андрогени - доколкото съм попадала на интервюта на самоопределящи се като андрогени, те първо са здраво в модния, по-скоро моделния бизнес и второ, обясняяват как им харесвало така да са на границата. Е, да му се не види, как пък, все са хора току0що излезли от пубертета! как не се появи някой 35-годишен андроген, а все са максимум 25-годишни! Не зная дали се опитват да градят образ, но здраво лъжат сами себе си.

# 426
  • Тра-ла-ла
Така децата от малки се опитват да се напаснат към едната или другата половина
жените правят това, мъжете- онова ...
Още от пещерния строй мъжете са излизали от пещерите да ловуват и да хранят семейството. А жените са раждали и са се грижили за дома. Никой не им е натрапвал кое е мъжко и кое женско, а по естествен начин са го усещали.

В по-голямата си част тези сексуалности са си чиста мода, изгъзици от презадоволеност, опит да бъдещ интересен. Защо едно време нямаше толкова разновидности?! Как пък изведнъж тази сексуалност така разцъфна и пусна десетки разклонения и всеки с гордост се кичи с някакво определение?! То не са грейсексуални, пансексуални, демисексуални, сколиосексуални, полисексуални, аромантици....

# 427
  • София
Психолозите си обогатяват красификацията.

# 428

Това пак издиша като се съпостави с проучването за близнаците, при които условията за вътрешноутробно развитие са еднакви.

За левичарството и хомосексуализма не знам.
Знам, че има много хора, които са преодоляли хомосексуализма с подходящата психотерапия, което на мен ми говори, че се обуславя от накакъв психологически проблем в главите на тези хора.

Близнаците не се развиват еднакво в утробата. Иначе щяха да излизат идентични - а това не е така.

Ето едно интересно проучване: http://www.sciencemag.org/news/2015/10/homosexuality-may-be-caus … modifications-dna

Няма хора, "преодоляли хомосексуализма с подходящата психотерапия". Може да са се научили да се крият или потискат желанията си, но никой не се е научил да харесва друг пол досега.

# 429
нормално е хората да експериметират със сексуалността си, за да открият и разберат себе си и влеченията си ... и това е характерно за пубертета.... след него е важно да си наясно кой си и като какъв се самоопределяш, за да бъдеш щастлив и да не се фиксираш върху половата си идентичост, която е само елемент от цялото...
Обаче, ако има забранени територии, чест си забраняваш да откриваш за себе си неща, които биха разочаровали всички, всеки има нужда да поддържа положителен образ за себе си...трудно е, особено в общество стигматизиращо различията.  В тази връзка, нямаше да има нужда от Прайда, ако обществото приемаше тези хора и те виждаха себе си приети, в очите на останалите ...
Подтиснатата идентичност води до агресии разни...вижте анти- прайда...тези хора навярно са от другата страна, но някой ги е научил да мразят себе си

# 430
Е ее, вероятно има и хора, които имат потребност да се правят, но и това отминава... Simple Smile

# 431
  • София
А това с експериментирането ми е съвсем смешка. Не си ти виновна, ти цитираш само това, което вече са а бетонирало в психологията.  Какво означава да експериментират? Ето, това винаги ми е било любопитно като чуя за експериментиране съ сексуалността. Според мен нещата са много прости- започва от хоромоните да ги напъва и понеже им се обяснява, по0скоро ги подкокоросват, че пубертетът бил време за експериментиране със сексуалността, търсене на идентичност и т.н.,  и младежите започват да измислят всякакви щуротии. При това имат благословия за това. Мразя "еддно време4, но едно време, а и сега при някои общества (ей ги на, циганите), хич не се главоболят с експерименти - в момента, в който роднините видят, че пуберите започват да показват признаци на сексуални мераци, и веднагически ги женят. Така е било преди сто години и по нашенско. какви експерименти, ако трябва да раждаш деца и да изкарваш прехраната с другите мъже? НЕма, братче, време да се освЕсти! Експериментират бели, разглезени, презадоволени и неносещи отговорност за нищо пубери, защото няма какво смислено да правят.

# 432
Ти никога ли не се се целувала с момиче ?
Аз съм с други момичета, преди повече от 25 години, да не кажш, че е мода... и никое от тях не е станало обратно... това си е нормално за пубертета ...пробваш се дали това ти носи удоволствие или не ...

...може би, ако беше пробвала, щеше да разбереш повече неща за себе си ... освен това, дали "те кефи"или не

# 433
  • Тра-ла-ла
В тази връзка, нямаше да има нужда от Прайда, ако обществото приемаше тези хора и те виждаха себе си приети, в очите на останалите ...
А какво правят всичките сексуални разновидности под шапката на ЛГБТИ, че да бъдат приети?!

Всички различни пискат, че ги дискриминират спрямо масовите разбирания за каквото и да е. Т.е. тук уж разбираме, че и те искат да се впишат в общото. В същото време обаче продължат да парадират, че са различни. Е, как хем тая работа в оная, хем душата да е в рая?! Точно както някой беше дал пример за неграта в Америка - все реват, че нямат правата на белите и ги дискриминират, а в същото време сами се цепят от белите и ги мразят.

Ти никога ли не се се целувала с момиче ?
Аз съм задръстена, не съм изследвала сексуалността си и не съм се целувала с момиче. Много ли съм изтървала?! Че да се юрна да наваксвам тия дни...нали съм уикендсексуална Joy

Целувала съм жаби с идеята да се превърнат в принцове...това каква сексуалност е?! Зооромантик ли съм?! Или феъритейлромантик?!  Laughing

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 12:59 от Джулая

# 434
Защо едно време нямаше толкова разновидности?! Как пък изведнъж тази сексуалност така разцъфна и пусна десетки разклонения и всеки с гордост се кичи с някакво определение?! То не са грейсексуални, пансексуални, демисексуални, сколиосексуални, полисексуални, аромантици....

Може би защото сега живеем във времена, в които е допустимо да се изразяваш и усещаш различен, а и някой е седнал и е измислил име и определение на състояния, които винаги са се срещали. Знанията се обогатяват. Хората са били принудени да се крият, хомосексуализмът е бил и наказуем. Можеш да прочетеш и какво са причинили на Алан Тюринг.

Предпочитам сегашното време, отколкото страхът и еснафщината в миналото.

И въобще това "защо сега има, пък едно време нямало" ми звучи като "защо на Запад има толкова хора с увреждания, а у нас не".

Общи условия

Активация на акаунт