Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 167
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 405
Въпросът е, че ти не говориш за психотерапия, а за conversion therapy.

# 406

Психотерапията не е одобрена медицинска практика?

Кажи го на хората, на които е помогнала, не са един и двама.

Съвсем ясно го е написала - някои психотерапии не са никакви психотерапии, както алтернативните медицини не са никакви медицини. Да те лекуват от хомосексуализъм с молитви, изолации не е психотерапия. Ако четеш английски, можеш да погледнеш тук.

# 407
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Бърз влак, мн ми е неприятно с теб да споря...това не са дебати , а полемики някакви... не работи

Цитираш ми ретроградни мнения, изкопани от вдън земя,

Не ти е неприятно само на теб. И аз осъзнавам, че няма смисъл да се дискутира, когато отсрещната страна вече няма аргументи.

Даже не го и знам кой е този Джоузеф.....някой си.

Цитирам мнения от проучвания на учени, дали са ретроградни всеки ще прецени  /ретроградна, ретроградно, мн. ретроградни, прил.- Който е против напредъка, прогреса; назадничав/, но зад тях стоят факти и цифри, които трудно могат да се обеснят с прилагателното ретрограден.

Тези разсъждения присъстват дори в мненията на български учени.

Ти даже не си прочела статията, от която цитираш...

# 408
Аз, например, преди да открият термина "пансексуалност", се чудех каква точно съм...
За мен полът и външният вид нямат значение, единствено значение има личността отсреща...

И си мисля, от своята камбанария, че понятието за пол трябва да отпадне, тъй обуславя само някакви обществени цели и модели, които отдавна не важат... Всички хора сме различни и е обидно да бъдем разделяни и категоризирани по полов признак. Човек е мн.повече от своя пол и физически дадености. ... Всичко става твърде елементарно ако се делим на полове, като ли само на два пола, както някои искат ....

# 409
Току що прочетох статия на българка, почувствала се дискриминирана, според мен без абсолютно никакво основание. Но нейната гледна точка й представя нещата по начин, който аз не мога да доловя и осмисля. Ето ви я: http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … %D1%8F/a-18275278

Това отношение, описано в статията, дава обяснение и за мненията от темата за бежанците.
Според мен, много българи ги мразят, защото за разлика от тях, остават в България, пък бежанците- отиват в Западна Европа ...  нищетата е опасно нещо ...

# 410
Разбира се, че е повече от пола си. Човек е преди всичко душа, за мен също значение има личноста, затова и нямам нищичко против хомосексуалните.
Имам против начина, по който се пропагандира някаква идея, която си се отнася само за теб или ограничен кръг от хора. Имам против това, че на доста хора не им пука каква е здравната култура в съобщността.

Абе разчетете се малко из нета, практиките за психотерапия не са само от миналия век.
Хора съзнателно и доброволно търсят психиатрична помощ и сега.
Това защо да е лошо, или ще ти помогнат да осъзнаеш, че не си хомо, или ще ти помогнат да приемеш, че си.
При всички случаи е полезно.
Но независими психиатри, не тези към ЛГБТ, нито тези към религиозни организации.
Както знаем психиатър трябва да се избира много внимателно.

# 411
Е да, но сега държавата трябва ли да ми вземе децата... когато изведнъж съм обявила някаква "шантава" сексуалност, която е извън политиката на държавата, защото не съществува в техните документи и е извън официалната линия....

Аз можех и да намеря щастието в лице от същия пол ... и тогава ставам опасна за отглеждане на деца ... слава богу, намерих го в лице от срещуположния и мога да имам децата си ...

Това е тотално лицемерие, не разбирате ли ?

И е още една причина за разделяне на хората, за тяхното сочене с пръст и обявяване за ненормални...
това чии интереси защитава ? ...аз мисля- ничии

И как ще изследват кои са нормални, кое е нормален пол, как....

# 412
Ами точно независимите психиатри отричат тези конкретни практики. В момента в Щатите се водят дори дела от жертви, пораснали хлапета. В редица страни вече са забранени.

Пък може в друга тема да си побъбрим за ползата от психотерапията и вредата от религията.

# 413
И си мисля, от своята камбанария, че понятието за пол трябва да отпадне, тъй обуславя само някакви обществени цели и модели, които отдавна не важат... Всички хора сме различни и е обидно да бъдем разделяни и категоризирани по полов признак. Човек е мн.повече от своя пол и физически дадености. ... Всичко става твърде елементарно ако се делим на полове, като ли само на два пола, както някои искат ....
Да, човек е много повече от своята полова принадлежност. Но това съвсем не означава, че понятието пол трябва да отпадне. Защо да отпада, след като половете съществуват? Интересно като какви белези ще се определят матката и пенисът, след като отпадне понятието "пол"? Изтрещяла работа.

# 414
  • София
JP, нямам предвид външния натиск, а точно обратното- себеидентификацията. Нея човек не може да ампутира лесно. Особено на стари години.

Да де - ама защо, ако полът е нещо чисто биологично? Как въобще би могъл да го загубиш, ако е само въпрос на матка и нива на естроген.
На психична травма в детството. Възпитавани са като момчета, с брадвата и пушката. Не са имали право да играят с кукли и да бъдат момичета. И когато цял живот си бил възпитаван като момче, започваш да се чувстваш точно така. А може това и да им е харесвало, заради повечето права, които имат момчетата, после и мъжете в Мюсолманските общества.

а парадоксът е, че едно време децата почти са се имали  играчки - нито кукли, нито нещо друго. Не са имали време за това, защото от съвсем рано са започвали активно да участват в бита на семейството - момичетата с жените, а момчетата с мъжете. Просто оръдията на труда са били леко смалявани, за да пасват на физическите параметри на децата. Малкият лък или нож не означават, че са били играчки. Ние сега си мислим, че децата трябва да имат играчки от всякакъв вид, наподобяващи уредите вкъщи, защото така ни набиват главите заради това, че от 3-годишни някъде децата много играят наужким. ОставИ едно дете самО на себе си и без копията на кухнята, работния плот или ютията, и ще видиш как се научават на всичко, когато ги включиш в бита. Някои момичета ще висят повече до татковците при по-активни физически занимания, а някои момчета ще висят повече при майките и ще готвят. Психичната травма е като дъвка - като няма нищо сериозно като аргумент, и се започва с нея, а тя може да се дъвче и да се правят балончета до безкрайност.

# 415
Защо да отпада, след като половете съществуват? Интересно като какви белези ще се определят матката и пенисът, след като отпадне понятието "пол"?

Съществуват физически белези, но те не обясняват цялата палитра от полове, които са въпрос на самоопределение... всеки човек е коктейл от хормони, колкото хора- толкова и полове, всички сме разположени на различна точка, по линията- Мъжко/Женско

Всеки един от нас, носи своя си хормонален коктейл...и само думата, терминът, ни пречи или помага да се самоопределим като едни или други...това са само думи, които не променят същността..

Иначе, разбирането за пол, пречи, защото задава социални роли и поведения, които съответстват на тези роли ...

Така децата от малки се опитват да се напаснат към едната или другата половина
жените правят това, мъжете- онова ...

# 416
Добре, дай да видим кои са тези други полове. Дай пример.

# 417
Аз съм пол Роузи, ти- Биг сити лайтс Simple Smile

Думи, думи...ако ги нямаше как щеше да определиш един бисексуален човек ?

...или транссексуален?

# 418
Е да, но сега държавата трябва ли да ми вземе децата... когато изведнъж съм обявила някаква "шантава" сексуалност, която е извън политиката на държавата, защото не съществува в техните документи и е извън официалната линия....

Ооо не, изобщо не подкрепям отнемането на деца от родител само заради сексуална ориентация.

Мен не ме притесняват толкова как ще израстнат децата във връзки жена-жена. Четох някъде, че такива деца се чувстват добре, защото жените по природа отделят повече време на потомството.
Но все пак, ако детето е момче и израства с хетеро идентичност една майка трудно ще го научи как да се впише в обществото като мъж.

За случаи мъж-мъж са ми по-скоро притесненията и те са подкрепени от тревожни статистики.

ПП Относно това, което прави човек, дори и в рамките на собствения пол, всеки има избор. Че дори и да прави неща, характерни за другия пол.

# 419
Аз съм пол Роузи, ти- Биг сити лайтс Simple Smile

По какво разбираме, че става дума за два различни пола?

Общи условия

Активация на акаунт