Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 832
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 945
Проверих наслуки само Лий Даниелс - осиновил е биологичните си племенник и племенница. Ако и другите ти примери са такива - мерси.

# 946
Аз само пак ще попитам- за кой ли път:
Някой да има познат, или някъде да е прочел поне, как двама хомосексуалисти са осиновили момиченце?

Ето едно проучване за процента деца, отглеждани в САЩ, според вида на семейството, а в таблица 1 - според пола им. Вярно е, че няма данни колко от тях са осиновени.
При лесбийските двойки с лек превес са момиченцата, при гей-двойките с лек превес са момчетата.

http://paa2013.princeton.edu/papers/132066

jp, ако целта на прайда е да става по-голям и да минава по-спокойно, вероятно я е постигнал. Питах обаче преди доста страници има ли данни в деветгодишното си съществуване да е повлиял за законодателни промени /или за нещо откъм целите, който са описани в сайта му/, но не получих отговор.

# 947
Аз по-скоро ще попитам, има ли дългогодишни изследвания и съответно резултати, че отглеждането на едно дете в семейство тип татко-татко не влияе по никакъв по-различен начин на психиката му и възприемането на света от хетеро родители.

Има доста изследвания, да. Можеш да погледнеш референциите към https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting, примерно.

Vapor, аз не мисля, че законодателните промени са нещо, случващо се механично, защото някой иска. Като цяло законите отразяват представите за добро и зло на обществото. Така че една естествена стъпка за промяна на законодателството е да промениш обществените нагласи.

# 948
Vapor, аз не мисля, че законодателните промени са нещо, случващо се механично, защото някой иска.

Далеч по-естествена стъпка е да подкрепят партията, която се е ангажирала да защитава правата им, а и да лобират в парламента чрез други партии. Вероятно би била и по-смислена.

# 949
  • София

Аз по-скоро ще попитам, има ли дългогодишни изследвания и съответно резултати, че отглеждането на едно дете в семейство тип татко-татко не влияе по никакъв по-различен начин на психиката му и възприемането на света от хетеро родители.

Има и тук го постнаха- на български, но защитничките на осиновяване на деца от обратни, не признават нищо, което не е на английски и не подкрепя тезата им.
Щото, нали ако не гледаш облъчено на Запад, за нищо не ставаш. Mr. Green

# 950
Проверих наслуки само Лий Даниелс - осиновил е биологичните си племенник и племенница. Ако и другите ти примери са такива - мерси.
Какъв ти е проблема?
Брат му и приятелката му не са искали деца, и той не е искал, но партньорът му тогава е настоял.
Тук при жив родител от баба и дядо можеше да се осиновяват децата.

Хахаха, намери ми изследване на руски, с радост ще го прочета и да коментираме

# 951

Ти схващаш ли, че никой тук не се е обявил срещу свободата на когото и да било, да харесва когото си поиска?
Че и даже да се разчуе!?

Пхахахахахах, това виц ли е или лицемерие?

# 952
Далеч по-естествена стъпка е да подкрепят партията, която се е ангажирала да защитава правата им, а и да лобират в парламента чрез други партии. Вероятно би била и по-смислена.

Коя е тая партия?  Rolling Eyes Това пък няма никакъв смисъл. Докато обществото е настроено предимно хомофобски, всяка законодателна инициатива ще е само загуба на време.

absurT, за изследването от теолога, дето цитираните учени му бяха писали да махне препратките към неговите изследвания, защото ги изкривява ли, става дума?

Доволна ли си от данните за пола на осиновяваните деца или пак ще питаш след две страници що никой не ти отговаря?

# 953
  • Бургас
Мдамммм, кой не скача е червен..... Класика  Mr. Green Последните 3 страници даже не ги прочетох. Някои понятия са ви доста мъгливи, но пък смело се държите високомерно снизходително. По принцип това ми е смешно и забавно, но по такива теми е доста плашещо.
Самонадеяно е да определяш човек като расист, хомофоб и ксенофоб от 3 поста. И говори доста за капацитета, с който боравиш. Както и очаквах, като ви свършат аргументите, започвате с плоските опити да уязвите събеседника, да се извисите над него и да се опиете от собствената си възвишеност и интелект. Или поне си вярвате, че така се получава, но ще ви разочаровам  Mr. Green Тези номера от селски вечеринки сме ги гледали и вече са ни скучни. Ще ви замоля, обаче, да се въздържате от квалификации и слагане на етикети, особено такива като расист и ксенофоб, хомофоб и подобни. Търпението ми не е безкрайно, великодушието ми също. Последвайте собственото си кредо и бъдете по-толерантни към инакомислещите.

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 21:05 от sixsens

# 954

Коя е тая партия?  Rolling Eyes

ДЕОС, беше в коалиция с "Да, България".

# 955

Има доста изследвания, да. Можеш да погледнеш референциите към https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting, примерно.

Общо взето, няма достатъчно изследвания, особено за  двама мъже родители, но  затова пък децата  били повече джендър флексибъл.

# 956
Какъв ти е проблема?
Брат му и приятелката му не са искали деца, и той не е искал, но партньорът му тогава е настоял.
Ами точно, че такива осиновявания между роднини не са нещо кой знае какво, общо взето са формални.

# 957
ДЕОС, беше в коалиция с "Да, България".

Е, страхотно. Simple Smile Колкото и да са свестни, са по-малко от излезлите на прайда.

Нина*, каква е бройката за достатъчно изследвания? Има стотици, доколкото ми е известно. Най-малкото има мета изследвания, които боравят са над 80-90 индивидуални изследвания.

# 958
Нина*, каква е бройката за достатъчно изследвания? Има стотици, доколкото ми е известно. Най-малкото има мета изследвания, които боравят са над 80-90 индивидуални изследвания.
Не, това го пише в материала, който ми даде, че резултатите не са достатъчно надеждни, не е е мое мнение /макар че съм съгласна/.

# 959
Какъв ти е проблема?
Ами точно, че такива осиновявания между роднини не са нещо кой знае какво, общо взето са формални.
Наистина ли смяташ, че нравите тук и там са сходни, та го приравняваш?  Laughing
Там децата напускат гнездото на 18, тук ги дундуркаме до пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт