Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 234
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 2 220
Модерността и хуманизмът в развяване на обидни квалификации ли се изразяват?
Естествено, няма самообявил се толерантен хуманист, който да не обижда агресивно инакомислещите. По това ще ги познаеш, без изключение.

# 2 221
Само искам да вметна описание на немските батик-вещици, които лично познавам.
Колежки, съседки, познати от някой ферайн и т.н.
Не са ми близки.
Имах една такава по-близка приятелка, но от няколко месеца прекъснах контакт с нея.
Произлизат от средната класа, в детството и юношеството си не са имали някакви лишения или финансови проблеми. В училище не са блестели с особени дарби, поради което с мъка изкарват абитур, а след това следват най-вече социология или начална педагогика. Тези, които не стигат до абитур, учат някакъв занаят, чието изучаване се финансира от родителите, например физиотерапевти, логопеди и други подобни.
Повече от три от моите немски батик-познати  са физиотерпевтки, две са йога-инструкторки, една е телефонист в кол-център. Не блестят с особен интелект, нямат успешна кариера.
Като млади добре са си поживяли, включително опит с наркотици, групов секс и безразборни сексуални връзки.
Имат вече отраснали деца, които имат своите семейства.
Разведени, вдовици или женени, търпящи съпруг, когото не обичат, понеже при развод ще останат на социала. Не бих ги нарекла директно лузърки, но не са и от успелите в професионален план.
Имат една ужасна празнина в себе си, която може би се опитват да запълнят и затова са непрекъснато в търсене на емоции.
Курс по танци, уроци по тенис, уроци по рисуване, уроци по китайско готвене, изобщо всички курсове от Фолксхохшулето са на 70% посещаеми от такива откачалки.
Почти всички са последователи на някое йога-течение и са много навътре в материята.
Говорят само за спиритуалното, духовното.
Не желаят да приемат реалния живот, бягат във фантазии и мечтание.
Обличат се добре и се поддържат колкото им е възможно финансово.
Нямат големи шансове да намерят свестен втори мъж или поне любовник.
Свестните мъже не се хващат с такива боклуци.

И  в един момент (често първите срещи стават в междучасията на въпросното Фолксхохшуле) се появява някой млад, привлекателен, пълен с живот и енергия мъж, който ги боготвори, оказва им всеминутно внимание и ги чука по 3 пъти на ден.
А лошите расисти искат да им вземат мъжете -играчки и да ги екстрадират.

# 2 222
Mirella_, чета описанието ти на въпросните жени; да, според него в интелектуален и всякакъв план те не изглеждат висока летва, не демонстрират големи способности, явно са езотерични. Но това е описание на средностатистическа жена, една немалка част от пишещите тук дами биха паснали на подобно описание, дори педагогика и социология биха могли да са завършили. Не виждам нищо, което да провокира подобни обиди и едва ли не да ситуира тези жени в зоната на нечовешкото, онова, което е "нито жена, нито животно". Жени като жени - така изглеждат от твоето описание и не разбирам защо предизвикват подобно озлобление - защото ходят на йога и танци ли, защото усещат празнота и неудовлетвореност - мнозина я усещат, но това не ги прави нечовеци. Дори и разхайтеното поведение не им отнема човешкото - техен избор е как да запълват празнотата.

# 2 223

И  в един момент (често първите срещи стават в междучасията на въпросното Фолксхохшуле) се появява някой млад, привлекателен, пълен с живот и енергия мъж, който ги боготвори, оказва им всеминутно внимание и ги чука по 3 пъти на ден.

Привлекателен? newsm78
Е, всеки има право на ужасен вкус.
Нямаше да има нищо лошо, ако въпросните объркани от климактериума лели не се опитваха да тропосат своите секс играчки на цялото останало общество. Не е справедливо някак.
Ще кажете - какво общо има това с прайда?
Ами вероятно има - след като местните мъже очевидно стават все повече кът (за сметка на нам си колко други полове), озверелите за секс и очевидно неспособни да си го доставят по друг начин "езотерички" сега преследват съвсем друга плячка. Малко ги бият и зарязват, ама нищо, важното любовта да възтържествува. А това, че любимците се вливат в редиците на местната престъпност и терористични клетки, е бял кахър.

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 21:00 от Анонимен

# 2 224
Това че някоя шведска леля/баба търси секс какво общо има с прайда  ooooh! ?

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 20:59 от СлънцеЛуна

# 2 225
Mirella_, чета описанието ти на въпросните жени; да, според него в интелектуален и всякакъв план те не изглеждат висока летва, не демонстрират големи способности, явно са езотерични. Но това е описание на средностатистическа жена, една немалка част от пишещите тук дами биха паснали на подобно описание, дори педагогика и социология биха могли да са завършили. Не виждам нищо, което да провокира подобни обиди и едва ли не да ситуира тези жени в зоната на нечовешкото, онова, което е "нито жена, нито животно". Жени като жени - така изглеждат от твоето описание и не разбирам защо предизвикват подобно озлобление - защото ходят на йога и танци ли, защото усещат празнота и неудовлетвореност - мнозина я усещат, но това не ги прави нечовеци. Дори и разхайтеното поведение не им отнема човешкото - техен избор е как да запълват празнотата.

Аглая,
надявам се, че наистина те интересува защо и след като пишеш, че не разбираш, може би искаш да разбереш гледната точка на другия.
Защото тези секс-играчки биват изхранвани с моите и твоите данъци.
Защото тези млади мъже, привлечени от гостоприемството на лелките остават завинаги на социала.
Защото л@йното привлича мухи-л@йнарки, а не пчели-работнички.
Многобройните истории за щастливо закотвяне в богата Европа, които в днешно време се разпостраняват светкавично благодарение на интернет, привличат една определена порода младоци, които са вредни за всяка държава, която има щастието да бъде обогатена с тях. Това са необразовани, нискоинтелигентни, най-често криминално проявени примитивни индивиди от мъжки пол.
От любовниците на моите познати нито един не работи.
Мъж, който се проституира, няма да отиде във фабриката да завива гайки за 10 евро на час.
Лежат на социала, въртят (може би) далавери и като издоят каквото има от настояшата, си търсят следващата лелка.
А издоената ляга и тя на социала.

# 2 226
 Mirella_, навсякъде го има това, ако е наличен добър стандарт на живот. При нас рядко се среща жена да издържа любовник само защото икономическият статут на жените не е особено добър; обратното явление обаче - възрастен мъж да поддържа млада любовница - не е рядко явление. Не казвам, че въпросното явление не е укоримо в морален и всякакъв план (включително и в икономически, защото, както казваш, издържаните няма да започнат да работят), но е често срещано и не засяга само мигранти. И все пак каквито и да са благодетелите и издържаните, те не могат да се низвергнат от зоната на човешкото, както ти правиш; могат да се критикуват, могат да се вземат мерки, рестрикции, ограничаващи явлението, но не и да се третират като нечовеци.

# 2 227
Ами не е навсякъде. Погледни в Италия или Гърция например.

# 2 228
Явно стандартът е по-нисък, а и обществото е по-мачистко. За мен и обратното явление - богат мъж да поддържа любовница, каквито случаи там със сигурност не са редки, както и навсякъде - е със същата неприемлива стойност. Изходът е образование на потенциалните поддържани, предоставяне на знание и умения, чрез които сами да са способни да живеят; инвестиции в обучение.

Гледали ли сте "Ali: Fear Eats the Soul" ("Angst essen Seele auf") на Fassbinder още от 1974 - засяга точно тази тема, която обсъждате с ожесточение. За мен историята е трагична, не би ми хрумнало да наричам героите нечовеци.

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 22:31 от Аглая Епанчина

# 2 229
Да, описанието на Мирела е много точно-все са увлечени по спиритуалното, все търсят духовното, някакво извисяване, но не е задължително да са лелки, според мен може да са и млади момичета. Тези "обогатители" гледат да се лепнат за някой, да му завият главата, да го омаят и после момичето ще се бори тоя да остане в държавата ù, щото депортират ли го, няма кой да ù говори вече колко е красива, че тя е единствената и изобщо сякаш думи от някой филм.
Едно е някои интелигентни араби да се оженят за европейки и да създадат семейство-познавам такива, съвсем свестни, културни хора, но и не са се прикрепили към жени от този тип, който досега обсъждахме. Съвсем друго е тези утайки на обществото тип вещиците, които привличат типове от арабски произход на своето интелектуално ниво, да почнат да дават връзките си за пример и да си мислят, че най-накрая са постигнали нещо. Останала съм с впечатлението, че тези жени (има и мъже) от малки са неудовлетворени от живота, от обществото, все са отхвърлени от другите, поради начина им на мислене, и сега най-накрая правят нещо, което може би за тях е стойностно, ценно, мислят си, че най-после ще бъдат забелязани и оценени.

# 2 230
Mirella, шапка ти свалям, момиче !

# 2 231
Явно стандартът е по-нисък, а и обществото е по-мачистко. За мен и обратното явление - богат мъж да поддържа любовница, каквито случаи там със сигурност не са редки, както и навсякъде - е със същата неприемлива стойност. Изходът е образование на потенциалните поддържани, предоставяне на знание и умения, чрез които сами да са способни да живеят; инвестиции в обучение.

Гледали ли сте "Ali: Fear Eats the Soul" ("Angst essen Seele auf") на Fassbinder още от 1974 - засяга точно тази тема, която обсъждате с ожесточение. За мен историята е трагична, не би ми хрумнало да наричам героите нечовеци.

Не е само стандартът, Аглая!
И в Гърция и в Италия е нямало сексуална революция в тази форма както в Германия. Говоря само за тук, защото това познавам. Хванала си се като удавник за сламка за човешко-нечовешко и хич не ти просветва до каква човешка трагедия може да доведе разюзданото чифтосване, за което писах и от което тръгна дружеската ни размяна на мнения, включително и полемиката е ли жена шведската батик-вещица или е раков израстък на обществото и тем подобни.
Да имаш три деца от трима различни бащи сигурно го смяташ за много човешко, супер женствено.
Аз не го смятам за такова.
Жената по природа има и трябва да има избирателна функция при възпроизводството на вида.
С нейната избирателност при подбора на партньор тя осигурява качеството на популацията.
Когато започне да се чифтосва наляво-надясно без подбор, само заради единия оргазъм, имаме наличие на нетипично, против природата и на жена поведение, което с право се наказва от социума с отграничаване и изолация.
Едната батик-немка, която лично познавам, има точно 3 деца от трима бащи. Дъщерята беше доскоро на метадон. Предполагам знаеш какво е това - с него лекуват хероин-зависимите. Единият от синовете е дългосрочно безработен, другия крета някак.
Какво образование, възпитание и бъдеще може да даде на децата си тази "жена-човек по Аглая".
Другата батик-немка е оставила болната си майка на грижите на гледачка, за да може да се развява с тъпкача си.
После ходи да разправя колко била меркантилна гледачката(една полякиня) и искала само пари. Сякаш полякинята е длъжна да гледа майка и за пари за семки, за да има вещицата повече пари за тъпкача с абаносова кожа.
Между другото повечето батик-вещици ги познавам от курсове по йога тук в Германия, който след само една година спрях да посещавам просто защото не можех да понасям противните гадини в него. С някои от тях сме обаче съседи или дори колеги и трябва да им изтърпя лицемерните поздрави чат-пат като ги срещна на пазара или в супера.
В България също бях ходила на йога-сбирки, познавах много готини хора покрай тях, затова имах очаквания тук също да е подобно. Ами нищо общо нямат тукашните йога курсове.
Аз също се интересувам доста от духовното в живота. Не толкова, за да се извися, а за да разбера по-добре различни неща. Обичам да наблюдавам процеси и явления, и ми се иска да разбера защо и как се случват.
Също така не мразя на расова основа.
Скоро намерих моя снимка от детската градина, на която съм прегърнала едно момченце-циганче.
И съм толкова усмихната и лъчезарна. (и хубавка)
Още си спомням, че майка ми тогава ме нахока-
Как можа от толкова момчета ти да избереш този черен циганин?
а аз и отговорих -
Защото никой друг не искаше да се снима с него и аз не исках той да е тъжен. И си другарувах със Стоянчо циганчето и не можех да разбера защо майка ми не е много доволна от това.
По-късно, когато станах в шести клас, разбрах че майка ми е имала право.
Пак циганин, този път Симеон се казваше, седеше зад мен на чина и дебнеше всеки удобен момент когато учителят не гледаше към нас, а аз съм вдигнала ръка и ме сграбчваше за гърдата.
Срам, ужасен срам изпитвах и тогава не казах на никого. Дори и на майка ми. Толкова ме беше срам.
Толкова се чувствувах омърсена и недостойна, че това беляза цялото ми поведение тогава.
Спасих се когато отидох в 8 клас в гимназията. Най-елитната в града. Там нямаше такива издевателства. Логично е - всички бяхме издържали трудни изпити за влизане, децата бяха от съвсем друг социален произход.
Подобно държание към момичетата тук в Германия има например в хаупшулето, където учат повечето турчета и те закачат доста немските девойки там. Знам го със сигурност от 12 годишно дете, което ми се довери. Това дете слава богу получава помощ в момента от детски психиатър. Естествено такива случаи не стигат до пресата, затова и повечето хора тук живеят в една щастлива илюзия-балон по въпроса.
Тези примати действуват точно по този начин, който познавам тогава от Симеон-циганина.
На всички либералки и романтички, които се наслаждават на собствената си извисеност пожелавам никога децата им да не изпитат това, което аз тогава изпитвах.

# 2 232
Последно не разбрах, батик вещиците са либерални жени над 40, които не обръщат внимание на външния си вид или са разюздани лели, които си лягат с афганистанци и хероинозависими ?! И какво общо имат с темата за да им се отделят толкова много редове ?

По-късно, когато станах в шести клас, разбрах че майка ми е имала право.
Пак циганин, този път Симеон се казваше, седеше зад мен на чина и дебнеше всеки удобен момент когато учителят не гледаше към нас, а аз съм вдигнала ръка и ме сграбчваше за гърдата.

Мен пък ме опипваше едно бяло момче, какво доказва това ?

Ако в елитната гимназия имаше някое тъмнокожо дете, което не е проблемно, дали щеше да имаш същите предразсъдъци ? Нещата опират повече до социална прослойка и възпитание, а не до цвят на кожата.

# 2 233

Ако в елитната гимназия имаше някое тъмнокожо дете, което не е проблемно, дали щеше да имаш същите предразсъдъци ? Нещата опират повече до социална прослойка и възпитание, а не до цвят на кожата.

Именно. В определени групи от населението (и не е наша вината, че те са по-тъмнокожи) по исторически и културни причини битува отношение към жените, далеч от цивилизованото. Все ми е едно какъв им е цветът на кожата - ако ще и да бяха албиноси - не бих минала през циганската махала без придружителИ (ако изобщо, но от какъв зор?). Нито през някое от мюсюлманските гета из Западна Европа. Въпрос на здрав разум е да ти светне, че хора, които идват от общества, където жените все още се купуват и продават като добитък, едва ли са обзети от рицарско благоговение пред либералните ни ценности. Всъщност повечето хуманистки либералки са доста хитри и демонстрират либералността си само на думи. Ако стане дума те или децата им да общуват отблизо с въпросните човеци, тогава не са чак толкова либерални. Малко са изкукалите за секс лелки в критическата, които прилагат философиите си на дело.

А се отделят толкова редове на тази тема, защото нещата са свързани: либералните възгледи от една страна стимулират демаскулинизацията на обществата ни, от друга - нездравата толерантност към определени чужди култури, нямащи нищо общо с нашата цивилизация и дори желаещи за я затрият. Двете неща са симптоми на една и съща болест.

Разбира се, че цветът на кожата сам по себе си не значи нищо. Нито някой би отхвърлил някого само защото е по-тъмен или по-светъл. Ако обаче този някой произхожда от семейство на крадци, изнасилвачи или агресивни към друговерците религиозни фанатици с унижаващо отношение към жените, това е друг въпрос.

Последна редакция: нд, 29 окт 2017, 11:21 от Анонимен

# 2 234

Да продължа още за Симеон циганина.
Освен, че ме малтретираше сексуално (това ми е ясно сега, на тази възраст, тогава си мислех, че нещо не е в мен наред) все още си спомням, че другите момчета коментираха това как Симеон разправя, че баща му вече му показвал как се прави секс на майка му и че Симеон вече е правил секс. Момчетата тогава го намираха за забавно, по това време(преди Промяната) нямаше още секс списания, интернет и другите подобни, които се нароиха благодарение на слободията, която настъпи под формата на демокрация.
Лесно се стига до извода как влиянието на един-единствен циганин в класа имаше доста по-широк обхват отколкото може човек на пръв поглед да си представи.
"Дори една лъжица л@йна е достатъчна, за да развали цяла каца с мед."
Но нека продължим с факти по-нататък.
Симеон никога нямаше написани домашни, никога не беше учил у дома и както вече писах, в час имаше други приоритети - закачане със съученици, системно нарушаване на дисциплината и всякакви простотии, които може да си представи човек. Симеон имаше реално само двойки, но учителите ми пишеха по милост тройки. Единствената шестица Симеон имаше по физическо. Беше доста по-спортен, понеже не седеше над домашните като нас.
Да ви звучи това познато???
Четем всеки ден същото за новите гости на Мама Меркел. Е с някои екстри като пушене на хашиш в междучасието, налитане на бой на учители и т.н., които тогава, в тоталитарно време ги нямаше.

Нямам представа какво е станало от Симеон, но няма как да си го представя наведен над струга или хванал бормашината.
Скоро бях у дома на гости и с удивление наблюдавах циганско семейство мъж, жена (и две деца), които гордо вървяха по улицата всеки хванал на ухо по един най-нов модел Ай-фон. Мъжът голям, жената по-малък. Децата накипрени, родителите доволни, радостни, щастливи.
И редом до тях толкова много хора(българи), облечени видимо с дрехи втора употреба, по-старите с хлътнали беззъби лица, със стари протрити обувки.
Няма какво да гадаем какво ще стане със Швеция и Германия.
Вижда се вече в един реален модел - България.
И се вижда Аглая, какво е дало образоването на циганите.
Идеята ти е идеалистична, романтична, прогресивна, хуманна И ... абсолютно неприложима на практика[/u].

Ако някой все още има нахалството да задава въпроса какво общо има темата за Прайда с шведските батик-вещици, то горе може да намери отговора.
Прайдът, освен че е среща на нестандартно-сексуалните е и парад на надмощието на неморалността, скрита по формата на свобода на изразяване.
Прайдът бива подкрепян освен от собствените си участници, изключително от самоопиянени либерасти и от батик-вещиците. Защото те нямат интерес от едно морално, стабилно общество. Те нямат място в него.

Общи условия

Активация на акаунт