Априлчета 2017 - Тема 2

• 44 755
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Враца
Леле защо го направиха така този форум Disappointed Relieved  черпя ви с по една студена мелбичка, че днес имам рожден ден Simple Smile и да се отчета, че вече ми дойде и от вчера давам по 170 мл на детето, вие по колко давате

# 661
Пърпъл, знам го аз това за съня на бебетата, и си я държа по 20/30 мин уж е дълбоко заспала, просто тази нощ нещо се глези иска много гушкане. После спа до 4 яде и като каза ритане е не и не. Взех я на спаляната веднага спя да рита, заби си носа в циците и не сме мръднали до 9.30 тази сутрин.
Нелегална Честит Рожден Ден да си жива и здрава Simple Smile Flowers Rose

# 662
Нелегална Честит рожден ден!Желая ти здраве,щастието си го гушкаш:heartpulse: Flowers Rose
Питаха ме дали давам на дребния сокчета...?!? Не е ли рано?
Вашите бебчета държат ли си вратлетата вече?Моя кашкавалчо прави опити но за кратко го държи,още го придържам.Иначе се пъне да става,завърта се.Баща му го хваща за ръчичките както е легнал и го изправя да седне,направо изтръпвам като го видя... Ама и той се стяга де не е толкова отпуснат като преди.
Тази Бета версия е много зле,старите емотиконки си бяха много по-хубави.Постно е така Stuck Out Tongue Winking Eye

# 663
Да си споделя болката,вчера ми извадиха зъб и зъболекарят каза 12 часа да не кърмя,бях подготвила кърма,нямаше драма с яденето от шише.Вадрнето на зъба мина успешно,аз цедя и хвърлям кърмата,леле щях да направя запушване.Гърдите мина камък,с помпата нищо не излиза,налагаха топли компреси в тая жега,не и не...Накрая,с голямо нетърпение изчаках да минат въпросните часове,че да кърмя.Е като засука бебка се оправиха нещата,ноцяла нощ не съм мигнала,е сега тъкмо затворих очи,баткото като вика Мамииииии...Дано тази нощ да се спи.И да ви кажа,аз все си мислех,че бенката ми е мързелива и не иска да суче,и не суче достатъчно,но оличедтвото,което изсука днес на първото хранене ме впечатли,щом успя да отпуши и двете гърди,само го набеждаване детето...
За количеството мляко,има една формула-първия месец трябва да достигне 110 ml на едно хранене и с всеки следващ месец това количество се увеличава с 10 ml. За бебетата на кърма не знам как можем да ги следим колко поглъщат на едно хранене,а няма и смисъл само да се вкарваме във филми.Ефна съседка ми даде ел.врзна да меря бебка преди и след хранене,ама аз я върнах скоропостижно,ами не искам и това да се притеснявам.

# 664
Нев не знам какво набеждаме или не, обаче и аз все го мисля яде ли достатъчно това дете. Педиатъра все ми повтаря щом за помпата има и за детето има, а то суче мнохо по силно. Нищо не тегля вече, колкото яде толкова. Само се шашнах напоследък, че много си намали времето за сучене та сега си мисля да не вземе да спре кърмата Hushed
Мечека, моята кукла си държи главата от самото начало, преди я поклащаше сега вече си я вири стабилно много е смешна Smiley
И се обръща сама по корем, изобщоо голямо бързане това дете Stuck Out Tongue Winking Eye 

# 665
  • Враца
Момичета благодаря, най - прелрасният подарък лежи до мен сега Simple Smile вдигнах на 170 мл, защото след ядене ми се струваше още гладна, а ядеше 130. На кутията пише 2 - 4 седмица 90, 2месец-130, 3-4 месец - 170 мл. От както стана на месец ядеше по 130,а врътлето си го държи и въобще не и придържам главата, не съм и придържала, тя си е жилава откакто се роди

# 666
Честит рожден ден, Нелегална! Да си жива и здрава ти и мъничето ти! Heartpulse
Вчера беше много напечено положението вкъщщи..голям рев, голямо чудо...Бебето хваща зърното суква 1-2 пъти и пуска, пак суква ..дърпа се, разревава се...извива гръб назад. Имах чувството, че ще ми откъсне зърната. През нощта и на сутринта ми се събуди със зверски писъци, накрая даже въобще не искаше да засуче и като видях зелено ако съвсем се панирах. Отидохме до педиатърката..тя го прегледа, пуснахме кръвна картина...всичко е наред и най-вероятно малчо е просто гладен и не му стига кърмата Sad Много гузно се почувствах, а вчера цял ден ми е висял на гърдите...явно просто има нужда вече от по-голямо количество...дано да се регулират нещата в рамките на 2-3 дни.
Меченка, и мен майка ми настояваше да му давам сокове, ама я скастрих набързо да не дава акъли . За мен е отживелица, а и храносмилателната система не е достатъчно развита още. Аз лично ще чакам до 5-6 месец.
Нашия малечко още ми е кашкавален..крепи горе долу главата като го обърна по корем, но хич не е стабилен.
И аз не мога нещо да се нагодя с новата версия на сайта..Tired Face

# 667
Нелегалната, нашето бебе е на 3 мес. и половина и док ни каза доза 150 мл 6 пъти

# 668
  • София
Аз давам по 150, когато се цедя. Иначе като суче ...докато пусне.
Пък главата отдавна я държи, ама понякога я накланя на ляво, сякаш му тежи. Иначе, ако го сложа по корем почти от кръста се надига. Обаче още не може да се завърти кюфтенцето. Корема му пречи на пухчо с неговите 7500. Добре, че е само на кърма иначе щях да се притесня.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 16:09 от ditmade

# 669
Не бях влизала от доста време и какво да видя обновен сайта.Ужасен е.
Малкия Стоянчо до няколко дни почва 5м и вече е 5200 58см. Смее се вече много и гука ли гука.Хихи.Хмм да започвам ли от другата седмица да захранвам?Вие какво сте решили на тази тема?

# 670
  • София
Аз от края на август, т.е. на 5 и половина мисля да почна.

# 671
Олее как пети песец  Бейби, кога мина това време.
Аз мисля да захранвам към шестия, само се чудя как св броят като навърши пети и влезне в шестия или трябва да си е навършило детето шести за захранване ?

# 672
  • София
Ако ще захранваш през шестия месец, значи след като е навършило пет.Simple Smile

# 673
Лили,неонатоложката от МД,при която водя бебка заради стомашния проблем,ме успокои,че бебето при активно сукане,за 5-7 минути изсука каквото му е необходимо и след това суче за удоволствие, успокоение...Аз се бях притеснила,че моята бебка суче макс.6-7 минути,пуска и после не мога да я накарам да захапе отново.То вярно,че много активно суче,чак се задави понякога,но все пак времето малко ми се виждаше.Но като я премерихме,че за месец е наддала 1.100 кг,се успокоих...И аз вече почти нищо не мога да изтегля с помпата,след като е сукала,а каквото изтегля,само като види шишето и надава боен вик,докато не го изяде не мирясва,а явно преяжда,защото после връща...

# 674
Nelegalnata, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава и ти и цялото ти семейство!:hibiscus:Cake
За захранване не мисля още, няма да бързам, може би като навърши 6 мес. Засега сме на кърма, на три месеца тежи вече 8,5кг. и доста ми тежи да го нося. Иначе и той суче вече много по-бързо, а в началото помня майка ми ме караше да питам док., защо бебето седи на гърдата повече от половин час Simple Smile Вече сме големи и какви усмивки раздава само. Има страхотен гъдел и вчера се смя с глас почти до сълзи. Ех, колко е хубаво да си гушкаме бебетата Heart
Горе в дясно има бутон „към старат версия“.

Общи условия

Активация на акаунт