НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 038
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Да, знам, че е така,но защото четох в сайта на Румяна Илиева, че тя препоръчва дасе спазва първоначално 3 седмици за да видиш дали ти понася, и затова попитах.Пък и съм далеч от мисълта, че ще ям цял живот само това, все пак понякога ще си хапвам и сладки нещица. Освен това не е полезно да ядеш само такъв вид нисковъглехидратни храни, откъдето и да го погледнеш-другите необходими неща за организма откъде ще си ги набавиш? Извинете ме ако задавам твръде групави за вас въпроси, но съм в началото и не са ми ясни много от нещата, време за четене и ровене много, много нямам.

# 586
  • София
За кои други неща, които не могат да се набавят питаш? Режимът не орязва никоя полезна група.
Сладките неща със сигурност не дават нищо...Или поне ако говорим за традиционната паста/торта например.

# 587
Ами въглехидратите.Не мога да разбера колко от тях трябва да ям,за да не се прекалява и същевременно да не се изключват изцяло.но нали е нвд режим,абе не знам,малко се обърквам.
От това което четох можело да се отрази лошо на коса нокти и организма се изтощава малко или много.

# 588
  • Варна
От няколко дена не се изхождам редовно,а от днес имам леки болки в корема.Какво ще ми препоръчате да ям и да е режимно?

# 589
  • В полите на Пирин планина
Айнштайн, увеличи мазнините или просто остави тялото ти да се напасне на режима.
Мис, реално без вредни въглехидрати може да се живее цял живот. Бяла захар, теста, джънкове не са нужни на косата, кожата и ноктите ти. В зеленчуците има въглехидрати и в плодовете също. Тях не е нужно да ги отказваш. Дори всеки ден може плод, ако ти понася.

# 590
Джей, добре е да контролирате произхода на луканките и филетата, а е мног лесно и сами да си ги правите
големи боклуци продават, топят ги в ужасни разтвори и слагат масово нишесте

мис каролин, диетата в никакъв случай не е нискокалорична, витамини има достатъчно, косата и ноктите ти ще се разхубавят точно от мастноразтворимите витамини
и прочети все пак първата страница Simple Smile

# 591
  • Варна
Айнштайн, увеличи мазнините или просто остави тялото ти да се напасне на режима.
Мис, реално без вредни въглехидрати може да се живее цял живот. Бяла захар, теста, джънкове не са нужни на косата, кожата и ноктите ти. В зеленчуците има въглехидрати и в плодовете също. Тях не е нужно да ги отказваш. Дори всеки ден може плод, ако ти понася.

Благодаря изходих се и ми олекна.Ще видя как ще е следващите дни и дано да ходя редовно.

# 592
Скрит текст:
Джей, смятам, че мъжа ти се справя отлично до момента с този начин на хранене и подобрява здравето си. За 5 месеца е отслабнал с 25 кг,и кръвната захар му е в норма и се чувства добре. Аз лично не бих изобщо се тревожила за тези изследвания. Направете ги след време, когато теглото му остане стабилно за няколко месеца.
Липидите са вещества, чието ниво често се променя, дори в рамките на 1 ден. Не са много сигурен показател за бъдещи ССЗ.
Амур, много ти се радвам. Дано доста хора се поучат от твоя опит.

Hug

Да, знам, че е така,но защото четох в сайта на Румяна Илиева,че тя препоръчва дасе спазва първоначално 3 седмици за да видиш дали ти понася, и затова попитах.Пък и съм далеч от мисълта, че ще ям цял живот само това, все пак понякога ще си хапвам и сладки нещица. Освен това не е полезно да ядеш само такъв вид нисковъглехидратни храни, откъдето и да го погледнеш-другите необходими неща за организма откъде ще си ги набавиш? Извинете ме ако задавам твръде групави за вас въпроси, но съм в началото и не са ми ясни много от нещата, време за четене и ровене много, много нямам.
Не знам какво пише тя, не я харесвам....     Laughing
Ще ядеш САМО какво?Месо-всякакво, риба-всякаква, яйца колкото ти е вкусно, зеленчуци, млечни-сирена, кашкавал, заквасена сметана, плодове, ако ти понасят, ядки.....Каква още храна ти липсва?В тази има всичко, което е необходимо на човек за добро здраве и външен вид.
С какво не е полезно това нисковъглехидратно хранене?Как точно ти вреди?
След като свалиш до желаните кг, може да включиш по някоя филийка хляб, или порция ориз, или картоф към месото/рибата....
Направо не виждам коя точно храна липсва от такова меню и чиято липса би причинила вреда.
И все пак...
По-нагоре аз съм писала, че 1-2-3 пъти месечно, понякога и веднъж седмично ям глезотии, разбирай така любимите на всички вредни въглехидрати.Не ми пречат, ям.Ако ми пречеха, нямаше да ям.Поне докато не се харесам и външно, и здравословно.

Ами въглехидратите.Не мога да разбера колко от тях трябва да ям,за да не се прекалява и същевременно да не се изключват изцяло.но нали е нвд режим,абе не знам,малко се обърквам.
От това което четох можело да се отрази лошо на коса нокти и организма се изтощава малко или много.
Явно си чела само за НВХ, но не и за ВМ НВХ.
На НВХ е възможно да се увлечеш и освен въглехидратите, да орежеш и мазнините.И да, тя е препоръчителна 24 или 25 дни беше....
Но тук няма такова ограничение.

# 593
Благодаря ви.Прочела съм я първа страница,но четох и доста други неща.Противоречиви са и затова се позачудих.Може би ще трябва да вкарам повечко риба-хич не ям,а я обичам.Тя е богата на мастни киселини и омега,тъкмо за косата.Днес съм яла две яйца,пушено филе от пиле и малко кашкавал.
Сега ще хапна ядки,довечера червено телешко сушено месо и една салата мисля да си направя.Пусто кисело.мляко хич не го обичам...

# 594
  • София
Пушеното филе, вероятно е готово, крие много сол, имай го предвид. Една голяма салата със зехтин и вратна пържолка да беш метнала, хич нямаше да сгрешиш:)
Аз риба не мога да ям. Онзи ден се реших, купих скумрия, че по-мазничка. Ядох със запушен с пръсти нос, после ми се искаше да си отрежа ръцете. И децата ядоха; не им давах да ме целуват после Laughing Първата ми риба от сигурно три години насам. На другата сутрин бях като отровена. Не се понасям с морските дарове.

# 595
Благодаря ви.Прочела съм я първа страница,но четох и доста други неща.Противоречиви са и затова се позачудих.Може би ще трябва да вкарам повечко риба-хич не ям,а я обичам.Тя е богата на мастни киселини и омега,тъкмо за косата.Днес съм яла две яйца,пушено филе от пиле и малко кашкавал.
Сега ще хапна ядки,довечера червено телешко сушено месо и една салата мисля да си направя.Пусто кисело.мляко хич не го обичам...
Ами като не го обичаш, не го яж...то не е задължително.

Иначе, храната ти е малко.И подобни пушени филета, салами, луканки са към храните по изключение, когато човек няма време да си сготви хубава храна.

И малко мои си разсъждения, моля никой да не се припознава и да не се обижда.Нямам никого конкретно предвид.   Hug
Като чета някои постове, оставам с впечатлението, че доста хора са забравили, че са израснали в Бг и са яли традиционна Бг-кухня.И у дома, и в детската градина, и в училищен стол, и в ресторанти....
Ами, момичета, има толкова много ястия, подходящи за този начин на хранене.
Само замествате ориза и картофите с друг зеленчук-тиквички, патладжани, спанак, чушки, броколи, зеле....Някой път като имам време, ще отворя една готварска книга и ще напиша един ферман от ястия, без или с малко въглехидрати.Сигурна съм, че ще има толкова разнообразие, че ще може всеки ден от месеца да се яде различен вид ястие.И все ще е режимно...
В момента само с чушки например се сещам:
пълнени с яйца и сирене, запечени
чушки с доматен сос
пълнени с кайма и гъби
пълнени с кайма и карфиол
печени, после в тавичка, залети с яйце и сметана, запечени
пълнени със сирене и зеленчук-тиквичка/пащърнак/гъби
Същите рецепти, с тиквички, с патладжани....
Към всяка от тях може да има и печено месо, ако в рецептата няма.
С месо:
винен кебап
друсан кебап
месо на хапки, печено със зеленчуци
месо, залято със сметана, печено
задушено с моркови и лук
Сега нямам много време, ама наистина ще напиша един ферман.    Laughing

# 596
Аз си мислех, че двата режима са едно и също, но явно съм в грешка!
 На мен пък много харесвам Руми, смятам, че дава много полезно инфо, упражнията й са страхотни, де да не ме мързеше да ги правя, щеше да постигна супер резултати, и с режим.
Луканки не ям, макар че обожавам, рядко ги ям сега. Наясно съм, че саламите  не спадат към хубавото месо и трябва да се избягват. Месото, което ще хапвам е домашно, телешко, сушено, на филе направено.
И аз мисля, че ям малко, но пък иначе все ми се струва, че е много. Сега си метнах тиквички със сирене,с кашкавал, яйце,домат и един картоф във фурната. Ще видим каква ще е тая измишльотина  Joy

# 597
Ще станат добре тиквичките.

Към сухото телешко добави някаква мазнина, например авокадо. И зехтин към салатата. Иначе ще е бедно на М яденето- само белтъчини ще е,а това не е ок съвсем...

# 598
На мен темата с рецептите ми е вдъхновение. Толкова много неща опитах откакто се храня по този начин. Проядох, например, тиквички и патладжани. До толкова, че си посадих в градината и сега се чудя какво да ги правя Grinning Наистина храненето ни не се изчерпва с печено месо и купа треволяк, то на всеки ще му писне, колкото и да обича. Реално, както казва Амур, от нищо съществено не се лишаваме. Аз единствено картофите загърбих със зор, защото много ги обичам. И си ям от време на време, де.

Руми Илиева не я възприемам сериозно, откакто прочетох статия в сайта и как е усетила, че е бременна 2 часа след секс. Съответно всичките и думи ми олекват, ще ме прощава..

# 599

Руми Илиева не я възприемам сериозно, откакто прочетох статия в сайта и как е усетила, че е бременна 2 часа след секс. Съответно всичките и думи ми олекват, ще ме прощава..
Сериозно ли?

На мен не ми е неприятна. Просто който иска да се храни ВМ НВХ, да не се обърква, че тя се храни по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт