НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 033
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Момичета, стига сме го хвалили тоз кокос  Wink, ще прочетат разни хора и ще му вдигнат още цената  hahaha

Аз да кажа нещо на тези, които са на път да се откажат, защото не виждат резултати.
В темата съм вече повече от 3 години, за това време съм отслабнала значително, но все още не мога да кажа като Краси (bouquet), че официално излизам от редиците на диетуващите.
Но вината си е изцяло в мен - в моментите, в които си се отчайвам се втурвам в някакви глупави експерименти, от които или качвам (слава Богу - малко) или спъвам нещата.

Но на първи април тази година - на шега, на майтап - си казах КРАЙ! Ограничих ВХ, вдигнах мазнините и ...нищо. (Само да кажа, че аз кантар не ползвам, дрехите са ми мярка) Или поне така си мислех, докато един ден, мерейки нещо пред огледалото не застанах перпендикулярно на него и се извих назад, за да видя как ми стои една пола отзад. За мое учудване и радост забелязах, че гънките на гърба под сутиена ми ги няма, ръцете в горната част - а те са ми проблемна зона - също значително са отслабнали, нямаше ги и едни мазнинки между дъ-то и кръста. В същото време коремът ми беше намалял съвсем малко, а талията - хич. Но явно тялото ми си имаше свой план и аз му се доверих.
Сега вече коремът ми е почти плосък, талията намаля и се чувствам много лека. Лицето ми е много свежо, както каза една колежка - Ти някакъв елексир ли пиеш, просто светиш.

С две думи - или по скоро с двеста  Joy - не се отказвайте - ЗАСЛУЖАВА СИ ТЪРПЕНИЕТО!

Добавям нещо - преди малко попаднах на моя снимка с колегите, правена през април, и си дадох сметка колко съм отслабнала и в лице.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 14:56 от solima

# 31
Понеже в групата има хора с проблеми със щитовидната жлеза, пускам едно интервю с професор Пандев, може би най-добрият ендокринен хирург в България:
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kak-da-se-spravi … dnata-zhleza.html

Какво ми направи най-силно впечатление -  86% от хората които са на строга диета, стигали до психолог в даден момент...
Жалко, че толкова малко време му отделиха.

# 32
  • В полите на Пирин планина
Solima, аз забелязвам същото - по гърба нямам гънки, коремът ми се прибра, изчезна ми двойната брадичка. Simple Smile Ръцете има още какво да стопят и бедрата ...

# 33
Здравейте,

Започнах в едно приложение на телефона да си следя какво ям и по-колко?
Установих, че съотношението М 60% Б 30% В 10%, при мен не винаги е така. Доста често протейни и въглегодрати са ми равни като %-тно съотношение. Дали е проблем?( М 70% В 15% П 15% - нещо талова идва)

# 34
  • Бургас
Аз с нов въпрос - каква сол ползвате ежедневно?
Аз от години ползвам само хималайска. Ама то и до скоро имах други разбирания за ,,здравословно,, хранене. Та какво ви е мнението за различните видове сол или всичко е пак маркетингов трик.

# 35
Много препоръчват хималайската и всякакви други варианти на натурална, непреработена сол (морската също), защото стандартната трапезна е и избелвана, и са и добавени противослепващи вещества, и е далеч по-бедна на микроелементи. Разбира се, не може да се разчита да се набавят големи количества минерали от която и да било сол, но поне натуралните ги съдържат в нормалните количества. Но пък преди няколко дни се появи някаква статия, че морската сол съдържала пластмаса от пластмасовите торбички, които се изхвърлят в моретата и океаните, затова и тя не била препоръчителна, т.е. остава каменната (хималайската е такава - каменна).

# 36
  • София
някой може ли да ми каже откъде да си купя уред за спагети от тиквички

# 37
  • софия
Момичета,моля Ви да коментирате резултатите от профилактичния ми преглед:
Глюкоза  5,01
Инсулин  3
холестерол 3,91
Триглицериди 0,68
С хашимото съм от 30години и въглехидратите ми са 80-100гр.дневно. Нормално ли е да е толкова нисък инсулина?-очаквах да е по-висок от глюкозата.

# 38
  • SA
Mamчeto, добре са ти резултатите. Вероятно нямаш ИР. Хубаво е, че са започнали да назначават инсулин при профилактични изследвания.

# 39
  • софия
 Не са, Kameloth. Сама си го назначих след четене при Вас. Благодаря ти за отговора.smile3525

# 40
  • Бургас
Шоки, благодаря за коментара за солта. Беше ми полезно.

Днес се наточих за скумрия на скара. В Билла има промоция на изчистена, охладена. Тъкмо като за мен. Влязох устремена, обикалях, гледах, нъцки. Попитах накрая имат ли, ми нямало. На предната промоция останала много и хвърляли и сега заредили съвсем малко и свършила.  Cry Аз по принцип не съм по рибата, а тази е една от малкото, които обичам. Пуууу.
Че като се ядосах и се набутах в месарницата. Взех си вратни пържоли, ребърца и кайма.  И като се прибрах подпалих скарата. Напълних една голяма тенджера месо и кюфтета, за три дни напред. Ми тъй де, като няма риба ...   Crossing Arms

# 41
  • SA
 Joy
Таня, същата съм и аз- като изляза да пазарувам и гледам, чета, мисля и накрая се прибирам с една торба мръвки и тук-там някоя сметана.  hahaha

# 42
Като прочетох скумрия и устата ми се напълни със слюнка. А като минахте на мръвките- направо си огладнях!

# 43
  • Пловдив
И аз се интересувам.

# 44
  • Русе
И аз се интересувам.
http://bobsbg.com/продукти/спирали/уред-за-зеленчукови-и-плодови-спирали-spiral-slicer-7-440

http://www.zdravjivot.org/shop/15268/спиралайзер/

Общи условия

Активация на акаунт