НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 042
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Варна
Моят човек сега пусна липиден профил отново и резултатите са много добри. Обратни на тия от февруари месец...

# 226
  • София
Amour* Поздравления!

Надявам се да не се налага да те ритаме  Mr. Green

afrikancho Супер новини!

Аз се принудих и си купих дрехи за дебели.  Mr. Green Засега само 2 панталона, обаче вече няма накъде. Всичко друго се изпокъса, буквално няма какво да облека.  Blush

Вчера пристигна единия панталон. Леко ми е опънат по кълките. Тъкмо ще ми е стимул.  Laughing

# 227
  • В полите на Пирин планина
Установявам, че се подувам от плодове. И коремът ме наболява. Явно прекалявам с тях тия дни.
Ама много обичам нектарини.  Mr. Green

Днес си купих панталон 44 номер. Това не ми се е случвало от преди 20 години.  Mr. Green Аз винаги съм си била приятно закръглена, ама после станах сериозно заоблена.  Blush

Обявявам намалени по 2 см от ханш, талия и гръдна.  Peace

# 228
  • Бургас
И аз съм подута днес  Sad Пъпешите явно. А така ги обичам  newsm45

Вчера опитах биволско кисело мляко. Бая кисело ми се видя. Такова ли трябва да е или Лидълското не бива?

Дрехите за дебели си изхвърлих преди 4 години. Бях 50 кг. тогава и хич не мислех, че ще раждам втори път. Миналата година ми се наложи скоростно да си обновя гардероба. А дрехите от слабия ми период вакуумирах в един чувал с надпис " дрехи, които се надявам някога пак да облека"  Crazy

# 229
  • гр. София
Записвам се и аз в темата, че преди година и няколко месеца ми откриха инсулинова резистентност и метаболитен синдром. Една година пих Неоформин, но така и не отидох на преглед след първата година. Спрях хапчетета сама и май е време сериозно да помисля върху някакъв режим на хранене. Майка ми е с диабет и съм предразположена.

# 230
irri
Добре дошла. На правилното място си, това е идеалният режим за теб щом имаш ИР.  Прочети внимателно първа страница, има всичката необходима информация за режима  Peace

# 231
Чета ви,но не пиша,защото нямам повод.Пресрамих се да се оплача.Когато дойдох в темата бях на тревички,филенца,мляко в кафето.Нямах голям апетит и никакъв резултат.Все още ми е трудно да приемам повече мазнини.Не ми се готви в топлото,НО пък ми се яде. #CrazyОбичам диня и всеки ден си хапвам.Пак съм на леко месо и домати със сирене,айрян,таратор,яйчица с масло.Като освирепея ям кашкавал.Имам чувството,че в жегата ми се обостря апетита.Затова не ми се получава и лунуването.Не издържам,преди жегите,нямах проблем.Май и доматите  ми пречат и вече не знам.Чудя се как да подтисна желанието да ям?

# 232
Силвърстоун, да не би динята да ти усилва апетита? Тя си е все едно вода със захар, макар че трябва да изядеш много, за да се натрупат наистина много въглехидрати. Но при по-чувствителен човек със сигурност може да провокира глад, не само за сладко. Освен това приемаш ли достатъчно храна? Белтъчините също са важни, мазнините също.

# 233
Хапвам малко диня,не мисля,че е от нея.Количествата храна са ми както преди,тоест би трябвало да съм свикнала.За мазнините знам,че са малко и все не мога да ги измисля откъде да вкарам повече според моя вкус.За млечните се чувствам виновна,понеже ендокриноложката мин.год.ми каза да ги спирам категорично.По тогавшното ми меню трябваше да се мъча на риба и трева и пак нямаше ефект.С Хашимото съм.В събота бяхме навън вечерях кьопало със скара.Друг път ми е ок.Пих много вода нарочно,но през цялото време си мислех само за ядене и гледах пици и картофки на хората по чиниите.Всичко ми се ядеше! CrazyПо пътя ми се искаше да спрем до денонощна дюнерджийница.При положение,че с години не ям дюнери.Въздържах се.Мечтаех си за сладолед и така от две седмици.Прибрахме се късно,хапнах малко диня и си легнах спокойно.надявам се да е някакъв период и да мине.

# 234
Да, може да е някакъв странен период.

# 235
  • София
Въпреки малкото въглехидрати, имай предвид, че динята е с много висок гликемичен индекс. Това води до бързо вдигане на кръвната захар, после и вдигане на инсулина. Ако имаш и ИР може да ти е проблем. Макар че както го описваш надали е само от нея. Може да помогне вдигането на мазнините. Може да пробваш. Hands Thumbsup

Аз си имам ИР и си ми е мъка с тази диня. Толкова много ми се ядеше, че вчера реших да карам предимно на диня. Много ми вдига инсулина и след 2 часа съм с хипогликемия. Затова реших, че ще хапвам вечер, преди да легна. Така не ме мори толкова. Grinning

# 236
Все още не съм опитала диня. Обаче на ден хапвам по 4-5 кайсии. Знам, че не са по правилата.....

# 237
Динята я ям точно вечер.Нямам възможност през деня,при това ще се е стоплила.
Роузи какво имаш предвид за ИР и че надали е само от това?Мин.год.правих обременяване с глюкоза на 0мин. и 120м.Първата стойност е ок,втората мн.ниска.Ендото нищо не каза.Преди няколко месеца тук в темата момичетата отбелязаха,че имам някакъв нетолеранс.Знам,че трябва да ям мазно,но все не ми се получава...И точно това не ми се готви и яде в жегите.Виж всякакви боклуци ми се доядоха като скочиха температурите.Май от горещето освен,че ми пада кръвното,нищо чудно и захарта да се смъква и ходя като пияна.

# 238
Ако това ти е обичайното хранене всеки ден, нищо чудно, че си все гладна и ти се ядат основно боклуци.   Laughing

Скрит текст:
Чета ви,но не пиша,защото нямам повод.Пресрамих се да се оплача.Когато дойдох в темата бях на тревички,филенца,мляко в кафето.Нямах голям апетит и никакъв резултат.Все още ми е трудно да приемам повече мазнини.Не ми се готви в топлото,НО пък ми се яде. #Crazy
Обичам диня и всеки ден си хапвам.Пак съм на леко месо и домати със сирене,айрян,таратор,яйчица с масло.Като освирепея ям кашкавал.
Скрит текст:
Имам чувството,че в жегата ми се обостря апетита.Затова не ми се получава и лунуването.Не издържам,преди жегите,нямах проблем.Май и доматите  ми пречат и вече не знам.
Чудя се как да подтисна желанието да ям?
Организма ти си гладува, пишеш, че и мазнини не ядеш достатъчно....
Аз имах такъв период, "ревах" тук преди 2-3 месеца някъде....оказа се, че и аз без да искам, съм намалила мазнините, от там глад, за всичко.Овладях нещата, като изкарах една седмица на Аткинс-Въвеждането, т.е., ядох основно мазно месо, риба, яйца и зеленчуци за подправка.    Laughing

Не претендирам да съм права, но наблюдавайки себе си и четейки други тук, според мен това е причината за глада за боклуци-глада на организма за хубава и силна храна.
Жегата изобщо не е променила храните, които ям, днес си купих ПАК мазни свински гърди за печене.
Само установих, че се наяждам с по-малко количество, сравнено със зимата.

# 239
И аз на практика ям едни и същи видове храни през всички сезони, само плодовете варират и донякъде зеленчуците. Но месо ми се яде и в най-големите жеги, не мога да се оплача. Laughing

Скрит текст:
Тази нова версия на форума ще ме побърка.Tired Face

Общи условия

Активация на акаунт