НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 042
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • here, there, everywhere
Ako някой иска да чете подробно за кетогенните диети, ето тази книга бих препоръчала:
https://www.amazon.com/Ketogenic-Modified-Atkins-Diets-Treatments/dp/1936303949

Мисля, че трябва да я имаме в "библиотеката". Тя е от миналата година и най-новите тенденции са включени
Кам, аз не я намирам там. Може и аз лошо да търся, няма да ми е за първи път;).

# 421
  • Варна
Питах майка ми месото е рагу! Просто тя работи в магазина и ни е избрала по-месестите кокали.Купихме свинска плешка без кост и я направих ме на пържоли.Изпекохме я и направих зеленчуци(лук,тиквички,зелен пипер) на грил тигана.В момента тя прави така обичаните от нея кюфтета от тиквички. Между другото с приложението MyFitensspal си сметнах колко мазнини и въглехидрати съм изяла вчера....еми нормално е да не отслабвам май.Не знам до колко е вярно приложението,но си сметнах 48,5грама въглехидрати и 50,6грама мазнини.Много се учудих и не знам какво да ям вече... Disappointed

# 422
  • München, Deutschland
Как смята това приложение? Ти вчера само 100г храна ли си изяла? Ясно, че има и вода в храната, не сме космонавти, все пак Wink, ама общо 100г нутриенти...

Аз докато спазвах кетоза, карах на 15, макс 20г В на ден, но нямам идея това как би се отразило на подрастващ организъм. Също така, в никой момент не съм имала за цел да свалям кг.

# 423
Питах майка ми месото е рагу! Просто тя работи в магазина и ни е избрала по-месестите кокали.
Ами супер, то това е най-вкусното месо, около кокалите. Simple Smile

# 424
  • Варна
Как смята това приложение? Ти вчера само 100г храна ли си изяла? Ясно, че има и вода в храната, не сме космонавти, все пак Wink, ама общо 100г нутриенти...

Аз докато спазвах кетоза, карах на 15, макс 20г В на ден, но нямам идея това как би се отразило на подрастващ организъм. Също така, в никой момент не съм имала за цел да свалям кг.

Аз не гледам като цяло количеството им,а съотношението между тях. Явно приложението нещо не го бива

# 425
  • SA
Nuclear, заповядай:
http://dox.bg/files/dw?a=313098c3ee

Аз мисля, че я бях поствала в темата, но може и да греша.
Книгата е 6 , преработено издание на клиниката "Джонс Хопкинс", която е световен лидер в кетогенното хранене за лечение най-вече на неврологични заболявания. Има много исторически факти, данни за самото хранене, заболяванията, при които се препоръчва, трудности, странични ефекти и т.н.
В заглавието фигурира и "Модифицирана диета на Аткинс" от това издание, защото едва от десетина години лекарите са се убедили, че хранене, съобразно 1 етап от диетата на Аткинс ( до 20 грама въглехидрати дневно) има почти същите резултати както и класическата, строго рестриктивна кетогенна диета, а даже страничните ефекти и усложнения  са доста по-малко.

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 17:16 от Kameloth

# 426
Аз не мога да запазя файла, дава ми някаква грешка.

# 427
  • here, there, everywhere
Аз не мога да запазя файла, дава ми някаква грешка.

Кам, злато си. Както винаги помагаш на всички. Благодаря.

Шоки, позволих си да ти изпратя книгата по пощата. Hug

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 17:31 от Nuclear

# 428
  • Scotland
Аз живея в провинцията и по всички месарски магазини има кокали ( за кучета - голи) и рагу ( с месце по тях). При нас са скъпи, а майка ми носи от София рагу на 1,5 лв за килограм и голи кокали на 0,10 ст за килограм. От голите си правя бульони, които са адски полезни, рагуто го пека на слоукукъра. 
Айнщайн, мисля, че доста си се ошашкала с храненето. Първо, от споделените количества ми се струва, че се храниш твърде малко. Прочети повече, разпечатай си списъци с храни и тяхното съдържание на въглехидрати - смятам, че си се хванала да правиш нещо без да знаеш как точно Sad Препоръчвам книгата 'Тихите убийци на мозъка', както и книгата за ГАПС.
Не е важно да се мерят порции, а да се прави хубаво съотношение. Да речем месо 20% - зеленчуци 80% в чинията. За по-лесно: една част месце и 4 пъти по толкова зеленчуци.
За мазнините: купи си бутилка зехтин (скъп е, но е важен!!!) и го ползвайте САМО за салатка, няма да хабите по много. За готвене: вземете сланина и я претопете на мас - ще ви излезе много по-евтино от маслото, така че ще спестите за зехтин Wink

# 429
айнщайн, напишши това, което си написала във фитнеспала, някой да ти го сметне, аз ще мога утре
приложението смята правилно

# 430
  • Варна
айнщайн, напишши това, което си написала във фитнеспала, някой да ти го сметне, аз ще мога утре
приложението смята правилно

Омлет-
лук-2 малки
черни маслини-5-6 броя
Домат

Свинско-100грама (не съм сигурна,но не беше много изяденото месо)

Кюфте на скара -3 броя по 60 гр
Шопска салата 500 (не съм сигурна,че е била толкова,може би мааалко по-малко)

# 431
  • Пловдив
Привет, момичета !
Днес бях на преглед при гинеколог, уж нормален ежегоден преглед и цитонамазка . Оказа се, че съм се сдобила с поликистоза.  Изписаха ми Дуфастон за три месеца по схема. Дали е възможно тази диагноза да оказва влияние и затова да са ми ниски стойностите на ФТ3 и ФТ4?
Как се изследва недостига на йод - и аз имам множество червени точици по тялото (ръце, крака и т.н.)?

# 432
Йодът е препоръчително да се изследва в урината - пие се капсула с 50 мг и на следващия ден се събира 24-часова урина. Но у нас май не се прави такова изследване.

# 433
  • SA
Шоки, прави се изследване на 24- часова урина за йод, без естествено да се препоръчва предварително да се пие йод. Предполагам после като пристигне резултата, човек сам трябва да си направи сметките. А, също може би е хубаво да уведоми лаборантките за опита, за да не се шашнат и да приемат пробата за грешка. Аз по едно време мислех да си направя такъв опит, обаче малко сложно е това събиране на урина цял ден.
Но струва ми се, че и без натоварване, пак резултатът ще е сравнително по-показателен от едномоментни проби.

# 434
  • UK
Привет, момичета !
Днес бях на преглед при гинеколог, уж нормален ежегоден преглед и цитонамазка . Оказа се, че съм се сдобила с поликистоза.  Изписаха ми Дуфастон за три месеца по схема. ?
А дуфастона за какво? Просто така, без оплаквания и симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт