Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 120 039
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia, Bulgaria
Live_love, Благодаря! Пожелавам ти скоро да видиш  EFP ! Както и на всички други момичета, които ги очакват!  Hug

# 121
  • София
Влизам да споделя резултата от изследван вит.Д:
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   29.77   nmol/l   50 - 120
 Confused
Започвам да чета на зад за дози, освен че целя забременяване, появи се стоматологичен проблем/той ме подтикна да го пусна всъщност/
Имам въпрос, има ли разлика между вигантол и този вит.Д от iherb:
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-30-Softgels/30410
Искам да започна прием възможно най-скоро с надеждата да подпомогна и венците си, за това смятам да купя вигантол  Confused

# 122
  • София
Момичета, по време на опитите взимах следното:
https://apteka.framar.bg/30018685/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD … B0%D0%B1%D0%BB-60
ПРЕГНАКЕЪР ЗАЧЕВАНЕ ЗА НЕГО И НЕЯ, с основни съставки:
Фолиева киселина 400 mcg , L-аргинин, Инозитол, N-ацетил цистеин, Витамин В12 , Минералите желязо, цинк и магнезий
Чертичките ги видях миналта седмица и съм на преглед в петък. Продължих да взимам споменатите, не съм купувала фолиева киселина, тъй като се съдържа в тях. В петък, предполагам, лекарката ще ми препоръча такива за по време на бременност, но до тогава няма проблем да ги пия, нали?  newsm78 то малко след дъжд качулка, ама все пак  Simple Smile

Честито! Hug
Лека и спокойна бременност.

Спираш всичко, освен ФК - и тя трябва да е метилирана, Неофолик мета.
Може да започнеш прием на Омега 3 - DHA.

Пусни ЧХГ и Прогестерон.

ПП. Ако имаш Дефицит на В12  и желязо и са назначени от лекар - си ги приемаш.

Влизам да споделя резултата от изследван вит.Д:
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   29.77   nmol/l   50 - 120
 Confused
Започвам да чета на зад за дози, освен че целя забременяване, появи се стоматологичен проблем/той ме подтикна да го пусна всъщност/
Имам въпрос, има ли разлика между вигантол и този вит.Д от iherb:
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-30-Softgels/30410
Искам да започна прием възможно най-скоро с надеждата да подпомогна и венците си, за това смятам да купя вигантол  Confused
Имаш дефицит, трябва да приемаш вит. Д.
И двата продукта вит. Д  са подходящи, но лекар трябва да ти назначи правилната доза.

# 123
  • София
Благодаря, а към хематолога ми или към личния лекар трябва да се обърна за консултация?

# 124
  • София
Благодаря, а към хематолога ми или към личния лекар трябва да се обърна за консултация?
Може и ЛЛ или Ендокринолог.
Попитай и Хематолога - важно е да е лекар.

# 125
  • София
Благодаря ти Denis. Ще се консултирам.

# 126
Здравейте,

чета от доста време но все не успявам да се престраша да пиша Sad
От 2 години съм спряла противозачатъчните и с мъжа ми не се пазим (10 год ги пих заради съмнения за ПКЯ а след това за предпазване)
От 3 месеца съм решила да видя какъв е проблема и пусках доста изследвания като всички са в норма.
Понякога образувам кисти но те се пукат със следващия или по следващия цикъл.

Последните ми изследвания са :
ТСХ 2,45 - норма 0,270 - 4,200
Витамин Д 90   норма 80-200
СА125- 11,7 норма до 35
Имам и другите полови хормони на 3-5 ден, но ще ги допиша по- късно че не успявам да ги извадя в момента.

Всички лекари казват че всичко е ок и че съм се психясъла, но все пак 2 години, да не уцелим момента........ е странно. Или другото ми най любимо е ' еми тогава едно лапаро ще направим'
 Не сме правили спермограма вероятно и това ще трябва, но реших че това ще е септември, а сега да пробваме със добавки.
Ааа имам и фоликулометрия показва че имам доминантен фоликул и се пука.
Взела съм Вит. Е, Инозитол, ФК,вит Д3, въпроса ми е мога ли да започна сега да ги пия от 5 ден на М или съм изпуснала и тази овулация.

И ако може как да ги комбинирам:flushed:

Благодаря на всички Simple Smile

# 127
Здравейте!

Какво ви е мнението за Ovaboost с цел подобряване качеството на яйцеклетките?

# 128
  • София
Здравейте!

Какво ви е мнението за Ovaboost с цел подобряване качеството на яйцеклетките?
Фирмата производител е много добра. Аз приемам Инозитол на същата. Приемаш ли други добавки?

# 129
В момента съм само на неофолик мета. До преди седмица пих за 1 месец Ортомол натал.

# 130
  • София
В момента съм само на неофолик мета. До преди седмица пих за 1 месец Ортомол натал.
Изследвала ли си Витамин Д3, Витамин Б12?

# 131
Да, изследвах ги. Миналата година В12 ми беше на долна граница, започнах прием и при контролно изследване тази година вече беше на горна граница. Вит.Д ми беше нисък и приемах Вигантол. Спряла съм го за да пусна контрола.

# 132
  • София
Да, изследвах ги. Миналата година В12 ми беше на долна граница, започнах прием и при контролно изследване тази година вече беше на горна граница. Вит.Д ми беше нисък и приемах Вигантол. Спряла съм го за да пусна контрола.
При мен  Б12- 900, Д3-49, за контрола на Д3 не спирам приемът му.
Приемам по схема следните добавки:
Fairhaven Health, Myo-Inositol, For Women and Men, 120 Capsules
Healthy Origins, Ubiquinol, Kaneka QH, 100 mg, 60 Softgels
Doctor's Best, NAC Detox Regulators, 60 Veggie Caps
Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 120 Softgels
Healthy Origins, Vitamin K2 as MK-7, Natural, 100 mcg, 60 Veggie Softgels
arrow Formulas, Methyl Folate, 400 mcg, 60 Capsules
MRM, B-12, Methylcobalamin, 2000 mcg, 60 Sublingual Lozenges
American Health, Royal Brittany, Evening Primrose Oil, 1300 mg, 2 Bottles, 60 Softgels Each
Madre Labs, Omega-3 Premium Fish Oil, No GMOs, No Gluten, 100 Fish Gelatin Softgels
Healthy Origins, Biotin, High Potency, 5,000 mcg, 150 Vcaps
Има и други, но това са ми основните.
П.П. Прочети пост 93 на Денис bouquet. Много подоробно както винаги е описала нужните добавки.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 16:54 от erna

# 133
denis., може ли да ми препоръчаш Омега 3, които да пия (може и от iHerb)?
В момента приключвам тези: https://apteka.framar.bg/30046088/%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD … 0-%D0%BC%D0%B3-60

# 134
  • София
След изследване на вит. Д със следния резултат: Витамин D total (25-OH Vitamin D)   29.77   nmol/l   50 - 120
посетих ендокринолог и ми назначи Вигантол 2 пъти седмично по 10 капки от октомври до май месец. Според вас дозата ниска ли е?

Общи условия

Активация на акаунт