Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е оптималното ниво на витамин D?
Трябва ли да спирам приема на витамин D по време на трансфер и бременност?
Трябва ли да изключвам, добавям или намалявам нещо при приема на множество витамини и добавки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е оптималното ниво на витамин D?
-
Трябва ли да спирам приема на витамин D по време на трансфер и бременност?
-
Трябва ли да изключвам, добавям или намалявам нещо при приема на множество витамини и добавки?
Спрете всички добавки и се консултирайте с лекар. Добавките трябва да се приемат след консултация със специалисти, за да се провери дали има някакъв проблем и ако има такъв, какъв е той. Трябва да проверите всички хормони и да се консултирате със специалисти, тъй като някои симптоми могат да бъдат свързани с различни хормонални проблеми.
-
Какво мислите за резултатите от хормоналните изследвания, направени на 2-ри ден от менструалния цикъл?
-
Има ли разлика между DHEA и 7-кето DHEA?
Добра стойност е това. Аз правя какво ли не, за да стимулирам функцията на жлезата и ТСХ да пада още. Л-тироксин не е никак добавка, а медикамент-хормон, който води до това жлезата никога повече да не си произвежда сама хормона и когато ендокринолог ми каза, че се пие до живот, направо го приех като присъда. За щастие, има как с добавки и диета да се отмени тази присъда, но повечето предпочитат да си глътнат хапчето и да не си дават зор. На който както му харесва.
ТСХ писах как ми е, но искам да го сваля още, нужно ми е да съм по-стриктна в режима. Жена, която започна системата заедно с мен, свали т.нар. "нелечим" МАТ от 600 на 23 за няколко месеца без никакви медикаменти, с което събра очите на лекарите. Аз не съм била на заместителна терапия, но знам, че тези, които са приемали хормони, имат нужда от по-дълго време за възстановяване. Има конкретна детайлна програма, която се изпълнява за около месец, след това се разширява и балансира, като това може да се повтаря колкото пъти е нужно. "Гладуване" е относително казано, просто има храни, които се изхвърлят, а другите може да се консумират в неограничени количества и трябва да се научи човек как да ги комбинира, за да дава на организма нужното. Някои хора не ядат по цял ден и вечер изяждат 1 пица, това също е "гладуване" и то на клетъчно ниво. Тук "гладуването" се състои в това, че човек трябва да си надвие на лакомията, да заобиколи пицарията и сладкарницата и да влезе в плод и зеленчука, също да си купи боб, леща, яйца и т.н. Както и да спази някои съществени неща относно приготвянето на храните и то завинаги, но това са правила, валидни за всички, които си ценят здравето, не е само при хормонални смущения. Не агитирам никого, споделям личен опит. За мен вариантите бяха да реша, че няма начин и да се абонирам за хормоните с произтичащите от това последствия или да видя тези, които са намерили начин, как са го направили и дали ще се получи и при мен. Като това се разбира в рамките на месец и не се купуват някакви мистериозни и скъпи прахчета, а най-обикновени общодостъпни храни и то нискобюджетни.