Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 120 143
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,зададох въпроса си в друга тема към Денис,тук само копирам резултатите  от изследвания,за да се запиша. На 34 год съм,с едно дете на 11
 Чудя се дали да пусна отново АМХ ,защото съм в шок от два дни....от резултата

TSH 1.720 uIU/ml 0.27 - 4.20
Anti TPO 8.97 IU/ml 0 - 34
Anti TG 14.04 IU/ml 0 - 115
 AMH 0.3 ng/ml

Правени са на 18 ден,като приемам и ЛОГЕСТ,заради киста. Какви добавки трябва да пия ,или първо да пусна нови изследвания? И кои ? За хемоголобина 103,какво да почна? Май само на малтофер за смучене чат пат, нищо не правя. Момичета много ли е ниско това АМХ 0,3?

Това тсх го имате с л-тироксин?
Или не взимате нищо?

# 196
Здравейте,зададох въпроса си в друга тема към Денис,тук само копирам резултатите  от изследвания,за да се запиша. На 34 год съм,с едно дете на 11

AMH 0.3 ng/ml

Правени са на 18 ден,като приемам и ЛОГЕСТ,заради киста. Какви добавки трябва да пия ,или първо да пусна нови изследвания? И кои ? За хемоголобина 103,какво да почна? Май само на малтофер за смучене чат пат, нищо не правя. Момичета много ли е ниско това АМХ 0,3?

Или не взимате нищо?
Нищо не пия.ТСХ е нормално ли?Нищо не разбирам,л-тироксин е добавка ли?

# 197
Ей, супер, че си свалила ТСХ без нищо, как ли е станало. Thinking Добра стойност е това. Аз правя какво ли не, за да стимулирам функцията на жлезата и ТСХ да пада още. Л-тироксин не е никак добавка, а медикамент-хормон, който води до това жлезата никога повече да не си произвежда сама хормона и когато ендокринолог ми каза, че се пие до живот, направо го приех като присъда. За щастие, има как с добавки и диета да се отмени тази присъда, но повечето предпочитат да си глътнат хапчето и да не си дават зор. На който както му харесва. Hands V

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 21:23 от soul81

# 198

AMH 0.3 ng/ml

Или не взимате нищо?
Супер е тсх,затова попитах нямате никакъв проблем с щитовидната Simple Smile

# 199
Изгубен, относно АМХ, ще ти отговорят в другата тема, но да ти кажа от личен опит. Преди да се филмираш, направи си пълни изследвания по правилния начин и консултация с добър специалист. Т.е. АМХ+Инхибин Б+ФСХ точно на 3 ден от МЦ, плюс преглед от специалист пак на 3 ден, за да преброят антралните фоликули и да преценят обективно състоянието ти. Такъв АМХ е доста нисък, да, но в друг форум четох, че жени със стойност на АМХ 0.2 са заченали със собствена яйцеклетка, тъй като общото състояние е позволявало. Така че преди да се паникьосаш и да изплачеш няколко кофи сълзи, както направих аз заради неправилно изследване, върви и се изследвай както трябва, за да знаеш как стоят реално нещата и какво може да се направи.

# 200
  • На остров
Соул сподели как точно ще промениш функцията на жлезата в дългосрочен план.
Аз пия тироксинен хормон от 10 г. Всичко съм пробвала, но не съм видяла ефект без хормона.
По темата приключихме един неуспешен трансфер и директно се готвим за следващия.
Конкретно за трансфер има ли нещо, в краткосрочен план, което може да се направи.
Дългосрочно пия си всички добавки и се чудя какво още.
Знам, че всичко зависи от качеството на ембриона, но надеждата да се получи е голяма.

# 201
Аз пия тироксинен хормон от 10 г. Всичко съм пробвала, но не съм видяла ефект без хормона.
Мога да ти кажа как я промених, като факт. От 2 години има траен ефект, не знам дали е дългосрочен план това за теб, но като минимум е средносрочен. Бях с ТСХ 4.20 и естествено, бях насочена към хормонозаместителна терапия, която обаче за мен изобщо не е вариант, имайки предвид как всъщност работи. Към ден днешен ТСХ ми е около 2, постигнато още в първия месец след началото на промяната, която направих. Тъй като не съм достатъчно дисциплинирана (все още), не съм на ниво на ТСХ 1.0-1.5, каквото искам, и аз търся мързеливия начин, но няма. Методът е натурална хигиена, най-кратко казано, не знам дали си се интересувала. Добрата новина е, че работи при всички, които ми е известно да са го приложили и подобрява функцията не само на ЩЗ, но и на яйчници и т.н., а лошата е, че имам редица познати, които като чуят каква промяна в начина на живот се иска, изобщо не се захващат.

# 202
  • На остров
Не съм чувала за тази хигиена.

# 203
  • пазарджик
Може ли малко повече инфо за тази натурална хигиена?

# 204
Мога да ти кажа как я промених, като факт. От 2 години има траен ефект, не знам дали е дългосрочен план това за теб, но като минимум е средносрочен. Бях с ТСХ 4.20 и естествено, бях насочена към хормонозаместителна терапия, която обаче за мен изобщо не е вариант, имайки предвид как всъщност работи. Към ден днешен ТСХ ми е около 2, постигнато още в първия месец след началото на промяната, която направих. Тъй като не съм достатъчно дисциплинирана (все още), не съм на ниво на ТСХ 1.0-1.5, каквото искам, и аз търся мързеливия начин, но няма. Методът е натурална хигиена, най-кратко казано, не знам дали си се интересувала. Добрата новина е, че работи при всички, които ми е известно да са го приложили и подобрява функцията не само на ЩЗ, но и на яйчници и т.н., а лошата е, че имам редица познати, които като чуят каква промяна в начина на живот се иска, изобщо не се захващат.

И аз искам ако може да разбера как се прави точно.

# 205
  • На остров
Прочетох за тази натурална хигиена в земя на заем.
При Хашимото не се препоръчва гладуване под никаква форма.
Зеле, карфиол брокери също не се консумират сурови.
Иначе за почивката, природата и растителната храна съм съгласна.

# 206
Danitooo83 и Smyrfhe,  методът се основава на алкализиране на тялото. Има доста информация в интернет, а има и лекари, които работят по тази методика. Smyrfhe, много правилно питаш как "точно" се прави. Hands V Аз понеже не знаех как да го направя, отидох при един от лекарите и му казах, че аз "горе-долу" така живея. Той много се смя и каза "хайде сега да го направиш точно така, а не горе-долу" и ми разписа програма. Именно с Хашимото бях. Сега имам документация, показваща сериозно Хашимото и лабораторно, и ехографски от преди няколко години, също и ПКЯ и документация от преди месец, която казва, че няма никакви ехографски данни за Хашимото, проблемът с ПКЯ също се реши само чрез програмата, а гинеколозите ми спорят, че не можело така, сигурно съм забравила какво съм пила. Rolling Eyes ТСХ писах как ми е, но искам да го сваля още, нужно ми е да съм по-стриктна в режима. Жена, която започна системата заедно с мен, свали т.нар. "нелечим" МАТ от 600 на 23 за няколко месеца без никакви медикаменти, с което събра очите на лекарите. Аз не съм била на заместителна терапия, но знам, че тези, които са приемали хормони, имат нужда от по-дълго време за възстановяване. Има конкретна детайлна програма, която се изпълнява за около месец, след това се разширява и балансира, като това може да се повтаря колкото пъти е нужно. "Гладуване" е относително казано, просто има храни, които се изхвърлят, а другите може да се консумират в неограничени количества и трябва да се научи човек как да ги комбинира, за да дава на организма нужното. Някои хора не ядат по цял ден и вечер изяждат 1 пица, това също е "гладуване" и то на клетъчно ниво. Тук "гладуването" се състои в това, че човек трябва да си надвие на лакомията, да заобиколи пицарията и сладкарницата и да влезе в плод и зеленчука, също да си купи боб, леща, яйца и т.н. Както и да спази някои съществени неща относно приготвянето на храните и то завинаги, но това са правила, валидни за всички, които си ценят здравето, не е само при хормонални смущения. Не агитирам никого, споделям личен опит. За мен вариантите бяха да реша, че няма начин и да се абонирам за хормоните с произтичащите от това последствия или да видя тези, които са намерили начин, как са го направили и дали ще се получи и при мен. Като това се разбира в рамките на месец и не се купуват някакви мистериозни и скъпи прахчета, а най-обикновени общодостъпни храни и то нискобюджетни.

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 18:21 от soul81

# 207

Четох за нея ,но като чи ли ми е малко като инфо и аз не мога да постигна по-ниско тсх.В момента ми е2.60 искам да смъкна още не ми се получава.

# 208
Да, информацията в нета е недостатъчна, има си подробни програми, съобразени са и с конкретния човек и общото му състоянние. Ако те интересува, пиши ми на л.с., ще ти кажа аз какво направих.

# 209
  • Пловдив
Мислите ли,че може да не успявам да усвоявам Магнезий???Нещо хич не чувствам промяна...никъв прилив на енергия,напротив...по-уморена и изтощена съм.

Общи условия

Активация на акаунт