Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 147
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравей, Денис,
След консултация с имунолог и изследвания се оказа, че съм с мутация и не усвоявам витамините от група В. Доц. Русев ме посъветва да спра приема на синтетичните мултивитамини, за да не се получава натрупване и токсичност на Б9 и Б12.
Аз вече пия фолат и метилкобаламин, но сега се чудя какви други витамини да си взема за да попълвам дневните нужни. Поръчала съм си вит. С, пия и вит. Д и МК-7.
Благодаря!

# 571
Много благодаря за бързия отговор. За витамите не знам, дали не трябваше да изчакам доки да каже дали са нужни, но се надявам да не навредят.

🤞

Ако нямаш хашимото или друг проблем с щитовидната, не виждам проблем да ги пеш. Но ако имаш, знам, че не трябва, защото обикновено комбинираните витамини съдържат йод. Така ми е казала моята ендокриноложка - може витамини и добавки, но без йод в състава.

# 572
  • София
Ами всъщност имам, на Л тироксин съм даже ,май ще оставя само на вечерна иглика и омега 3.

Благодаря отново,ще се консултирам и с доки.

🤞

# 573
Эдравейте момичета,след първи неуспешен опит инвитро,пуснах вит.Д,окаэа се дооста нисък.
Имам въпросче към теб Денис можеш ли да ми кажеш какво оэначава точно повишени до горна граница beta-2-Glycoprotein и има ли вероятност с хр.добавки или витамини да ги нормалиэирам.

# 574
  • София
Здравей, Денис,

Моля за мнение. Докато чакам доставка от iherb, си взех инозитол на GNC от 500мг. Пия по 4 сутрин и 4 вечер, за да си набавя дневната доза от 4г, час преди хранене и далеч от кафе, както съм чела в тази тема. Само че на шишенцето пише: препоръчителна доза 1 до 2 таблетки на ден, да не се превишава препоръчителната дневна доза.
В такъв случай дали мога ли да пия по повече? Благодаря предварително!

# 575
  • София
Здравей, Денис,

Моля за мнение. Докато чакам доставка от iherb, си взех инозитол на GNC от 500мг. Пия по 4 сутрин и 4 вечер, за да си набавя дневната доза от 4г, час преди хранене и далеч от кафе, както съм чела в тази тема. Само че на шишенцето пише: препоръчителна доза 1 до 2 таблетки на ден, да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Здравей!
Продуктите на GNC са много хубави Peace
Инозитолът се ползва в различни дози, зависи кой и за какво го приема.
За подпомагане на репр. функция дозата е 2х2грама, но при други проблеми, може да се приема в дози 8-10 грама, напр. Не се притеснявай. Инофоликът, който назначават лекарите - в 1 саше е 2 грама инозитол + ФК, а дозата е 2х1 саше.
Все пак, ако се притесняваш, може да се консултираш с лекар за дозата, поне с Инозитола са наясно / повечето АГ/

# 576
  • София
Здравей, Денис,

Здравей!
За подпомагане на репр. функция дозата е 2х2грама, но при други проблеми, може да се приема в дози 8-10 грама, напр. Не се притеснявай. Инофоликът, който назначават лекарите - в 1 саше е 2 грама инозитол + ФК, а дозата е 2х1 саше.
Все пак, ако се притесняваш, може да се консултираш с лекар за дозата, поне с Инозитола са наясно / повечето АГ/

Denis,
а каква е разликата м/у инозитол, мио-инозитол и D-хиро-инозитол?
Сравнявам Инофолик саше с Инофолик Комби капсули:

Състав саше:
Инозитол - 2 g;
Фолиева киселина - 200 µg.

Състав в 1 капсула:
Мио-инозитол - 1100 mg;
D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
Фолиева киселина - 400 mcg.

# 577
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис,

Здравей!
Denis,
а каква е разликата м/у инозитол, мио-инозитол и D-хиро-инозитол?
Сравнявам Инофолик саше с Инофолик Комби капсули:
Състав саше:
Инозитол - 2 g;
Фолиева киселина - 200 µg.

Състав в 1 капсула:
Мио-инозитол - 1100 mg;
D-хиро-инозитол - 27.6 mg;
Фолиева киселина - 400 mcg.
Инозитол - не е посочено каква форма е, а те са, ако не бъркам, 9 форми.
Мио-инозитол и D-хиро-инозитол са две от формите на инозитола и точно те са най-добре проучени при СПКЯ и са дали много добри резултати.

# 578
Иноситол от 2000 по колко на ден се приема? На упътването пише 4, това на един прием ли или на четири отделни?

# 579
  • София
Иноситол от 2000 по колко на ден се приема? На упътването пише 4, това на един прием ли или на четири отделни?
Не разбирам въпроса.
За кой продукт става въпрос? - дай линк или име.

# 580
  • София
Денис, искам да попитам има ли промяна по отношение начините на доставка в iHerb? Опцията за доставка до пощенска станция не ми излиза, а единствено доставка с DHL. Знаеш ли как стоят нещата?

# 581
Не разбирам въпроса.

Ето линк
https://www.amazon.com/Myo-Inositol-Capsules-Vegetarian-Fertilit … ive/dp/B01JZNCZI2

# 582
  • София
Денис, искам да попитам има ли промяна по отношение начините на доставка в iHerb? Опцията за доставка до пощенска станция не ми излиза, а единствено доставка с DHL. Знаеш ли как стоят нещата?
Оправи си настройките: БГ - $/€/лв.
Доставката е само: Delivery by Local Post

Скрит текст:
Не разбирам въпроса.
Ето линк
https://www.amazon.com/Myo-Inositol-Capsules-Vegetarian-Fertilit … ive/dp/B01JZNCZI2
Дозата 2000мг е в 4 капс. по 500мг / 4х500=2000/
Трябва да се приема 2х2000мг. или 2 х 4 капс.

# 583
  • София
А остава ли ограничението до 30 лв. без допълнителни начисления и подаване на декларации?

# 584
  • София
А остава ли ограничението до 30 лв. без допълнителни начисления и подаване на декларации?
Сумата трябва да е до 30лв / без доставката/, но това са: Subtotal + Loyalty Credit
Пиши в темата за Iherb или на ЛС, за да не спамим тук

Общи условия

Активация на акаунт