Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 5

• 119 929
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Денис, почивали се при прием на следните добавки:
Fairhaven Health, Myo-Inositol, For Women and Men, 120 Capsules  на 2-3 месеца, 15-на дни почивка, ако ще се приема само 6 месеца, може да не се прави почивка
Нealthy Origins, Ubiquinol, Kaneka QH, 100 mg, 60 Softgels може да не се почива
Doctor's Best, Best NAC Detox Regulators, 60 Veggie Caps както при инозитола
Healthy Origins, Biotin, High Potency, 5,000 mcg, 150 Vcaps на 1 месец прием, 10-15 дни почивка ,
 защото дозата е висока

atural Factors, Zinc Citrate, 50 mg, 90 Tablets на 2-3 месеца прием, 15-на дни почивка
Аз приемам и други добавки, за които съм си записала относно приема, но за тези не си намирам записките. Благодаря bouquet
Hug

# 76
  • София
Денисче, златна си, златна.... Hug

# 77
Денис, добър ли е този убиквинол:

https://www.iherb.com/pr/Qunol-Mega-CoQ10-Ubiquinol-100-mg-60-Softgels/63907

Ако не, може ли да ми препоръчаш?
Da, хубав е  Peace
Приема се след хранене, на един прием с Омега 3 - добра комбинация са Peace
Благодаря ти!

# 78
Здравейте,
Може ли да ми дадете мнение за стойностите на хормони (тествани са на 3-ти ден от цикъл):
LH 12,55
E2 417,7
FSH 23,33
PRL 127,9
TSH 1,28
TESTO 0,640
Наясно съм, че FSH и  LH са прекалено високи. На 41 г. съм и до преди 3 мес. кърмех. Имам огромно желание за второ дете, но при тези стойности на хормоните... Възможно ли е още да не са се регулирали след кърменето? Има ли смисъл да започвам прием на някакви витамини и какви?

# 79
  • София
Здравейте,
Може ли да ми дадете мнение за стойностите на хормони (тествани са на 3-ти ден от цикъл):
LH 12,55
E2 417,7
FSH 23,33
PRL 127,9
TSH 1,28
TESTO 0,640
Наясно съм, че FSH и  LH са прекалено високи. На 41 г. съм и до преди 3 мес. кърмех. Имам огромно желание за второ дете, но при тези стойности на хормоните... Възможно ли е още да не са се регулирали след кърменето? Има ли смисъл да започвам прием на някакви витамини и какви?
Дай рефер. граници./ за ФФаза/

# 80
LH -  2,6 - 12,6
E2 -  46 -607
FSH - 3,5- 12,5
PRL-  102-406
TSH - 0,27-4,2
TESTO - 0,29-1,67
това са реф- граници за ффаза

# 81
  • София
Здравейте,
LH    12,55     2,6 - 12,6
E2  417,7      46 - 607
FSH  23,33     3,5 - 12,5
PRL 127,9     102 - 406
TSH   1,28       0,27 - 4,2
TESTO 0,640   0,29 - 1,67
Може да е имало задържан фоликул и това да е повлияло и на иначе високите стойности на ЛХ и ФСХ / които показват, че яйчниците, все още не функционират добре.
Много вероятно е, да не са се нормализирали хормоните /респ. яйчниковата функция, защото другите хормони са добре -ТСХ, Пролактин, Тестостерон.
Изчакай още 2-3 месеца, но през това време си действате - ако има О., ще има и зачеване. Peace

# 82
Благодаря много! Значи да не пия все още нищо така ли?

# 83
  • София
Благодаря много! Значи да не пия все още нищо така ли?
Според мен, да, но ако искаш се консултирай и с лекар - да те видят и на УЗ Peace

# 84
Ок. Така ще направя. Благодаря отново.

# 85
Здравейте момичета! Нова съм тук и затова моля да ме извините,ако не пиша където трябва.
На кратко моите перипетии с бебеправенето...
Миналото лято след една некомпетентна лекарска стимулация с Клостилбегит получих страхотен хормонален баланс с много висок ФСХ и , според док , хиперпроизводство на естроген. Последва неспирен цикъл с кръвоизливи, задържани фоликули, полипи и две хистерорезекции. След това пак кръвоизливи и ударни дози Дуфастон и Оргаметрил. Хормоните се оправиха  като последно ги изследвах април. ФСХ беше 5.84( до 12.5), ЛХ 4.24( до 12.6). Януари прогестерона беше 30.15( до 58.5), а преди около година ТСХ 1.02( 0.38-4.31) и пролактин 203.1( до 612.7). От април до момента пия Дуфастон 2х1 от 16тия ден и правя ову тестове. До сега само предния месец видях читава овулация с две наситени чертички и повишаване на БТ до 37.2. Предните месеци имаше втора чертичка,но по-бледа.Този месец правих фоликулометрия и се оказа,че имам 23мм задържан фоликул на десен яйчник,а имам болки в десния яйчник от 2-3 месеца,за които уж нямало причина. Изследвах прогестерона на 21ви ден 1.48( 1.83-24). Сега трябва да пия Дуфастон 3х1 ,а ми се струва,че няма голяма полза. Пак съм в задънена улица и не знам какво да правя вече. Днес изчетох доста коментари за билковите продукти,Агнес,вечерна иглика и много други, но съвсем се обърках. Искам да си взема нещо,което ще увеличи прогестерона,а не естрогена или нещо,което да пука фоликулите и да нормализира овулацията няма ли? Адски ме е страх от нови кръвоизливи и полипи и не смея на своя глава да пия каквото и да е.
Съжалявам,ако поста ми е объркан,но и аз самата съм объркана. Дайте съвети,моля! И какви други изследвания да си направя?

# 86
Здравейте, Момичета и Денис,
 някой знае ли защо вит К2 не трябва да се приема от хора, които приемат добавки за разреждане на кръвта.
 Аз пия вит Д от няколко месеца по 5000 единици, скоро прочетох, че е добре да се приема и вит К2 за добро усвояване и си купих и него. Сега прочетох обаче, че не трябва да се приема от хора, при които се налага разреждане и направо не знам какво да правя..

# 87
Здравейте, Момичета и Денис,
 някой знае ли защо вит К2 не трябва да се приема от хора, които приемат добавки за разреждане на кръвта.
 Аз пия вит Д от няколко месеца по 5000 единици, скоро прочетох, че е добре да се приема и вит К2 за добро усвояване и си купих и него. Сега прочетох обаче, че не трябва да се приема от хора, при които се налага разреждане и направо не знам какво да правя..

Вит. К е антагонист на антикоагулантите (препарати разреждащи кръвта). Витаминът взаимодейства с ефективността на антикоагулантите, като я намалява значително. Това може да доведе до вътрешни кръвоизливи и други усложнения. Мой познат приемаше антикоагулант и не само, че не можеше да приема вит. К като добавка, но и всякакви храни, богати на този витамин, му бяха забранени по лекарска инструкция.

# 88
  • София
Денисче, тотално се обърках, моля помагай Praynig
Док. твърди, че между това:
https://revita.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA+%D1%85%D0%BE%D0 … D1%80%D0%BE%D0%BB
и това: https://www.farma.bg/product/4900/chist-koenzim-q10-coq10-kapsul … -mg-h-30-gnc.html
няма голяма разлика и не си заслужава плащането на по-високата цена.
Отделно един фитнес инстуктор ми обясни, че организмът имал нужда и от двете ooooh!
Аз към момента съм приемала само това:
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Ubiquinol-100-mg-60-Softgels/12560
На 40 г. съм. Ти какво ще ми предложиш? Благодаря bouquet

# 89
  • София
Денисче, тотално се обърках, моля помагай Praynig
Док. твърди, че между това:
1.https://revita.bg/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA+%D1%85%D0%BE%D0 … D1%80%D0%BE%D0%BB
и това:
2. https://www.farma.bg/product/4900/chist-koenzim-q10-coq10-kapsul … -mg-h-30-gnc.html
няма голяма разлика и не си заслужава плащането на по-високата цена.
Отделно един фитнес инстуктор ми обясни, че организмът имал нужда и от двете ooooh!
Аз към момента съм приемала само това:
3.  https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Ubiquinol-100-mg-60-Softgels/12560
На 40 г. съм. Ти какво ще ми предложиш? Благодаря bouquet

Между 1. и 2. има разлика.
1. е форма Ubiquinol тя се усвоява 100%
2. е форма Ubiquinone, тя се усвоява до 50% / може ти да я усвояваш и до 29%, напр./
1. и 3. е една и съща форма.

CoQ10 има две форми: Ubiquinone и Ubiquinol. Тялото ни използва Ubiquinol
Когато се приемa Ubiquinone  - той се преобразува в Ubiquinol - активната антиоксидантна форма на СоQ10 и тогава действа.
Тялото може да преобразува до 50% максимум, като това зависи от възрастта - с възрастта, този процент намалява.
Затова е добре след 40 г. да се приема Ubiquinol  Peace
Това, което си приемала, е супер - Ubiquinol на Kaneka е много добро кач-во.
Приема се след хранене, много добра комбинация е с Омега 3 / на един прием/.
Приет сутрин, дава енергия на ниво клетка / което оптимизира много функции и процеси в тялото / на сърцето, мозъка, антиоксидантната защита и т.н./

Общи условия

Активация на акаунт